Пале прве смјене у општини Вишеград, ево и које

На редовној сједници Скупштине општине Вишеград, којој нису присуствовали одборници опозиције окупљене око СНСД, смијењени су поједини директори и постављени нови у Дому здравља, Центру за социјални рад...

Република Српска 15.03.2021 | 21:39
Пале прве смјене у општини Вишеград, ево и које

На редовној сједници Скупштине општине Вишеград, којој нису присуствовали одборници опозиције окупљене око СНСД, разријешена је функције директорица Дома здравља Снежана Ђуровић а на њено мјесто именована Соња Митрашиновић.

Смијењен је и директор Центра за социјални рад Дејан Савић а за новог директора именован Зоран Папић.

Скупштина је разријешили и чланове општинског одбора за жалбе и именовала нове.

Разријешени су чланови управних одбора Дома здравља, Центра за социјални рад , градске Апотеке, Културног центра „Иво Андрић“ , Туристичке организације . Спортске установе „Дрина“ , градске Галерије, Рехабилитационог центра „Вилина влас“,  као и надзорни одбор Радио Вишеграда а на њихова мјеста именовани нови људи.

Скупштинска већина од 11 одборника усвојила је извјештаје о раду за прошлу годину Културном центру „Иво Андрић“ и градској апотеци а зелено свијетло нису добили извјештаји Дирекције за развој, Радио Вишеграда, Градске галерије, Туристичке организације , Центра за социјани рад и Хотела „Андрићев конак“, док овај документ није скупштини ни достављен од Дома здравља.

Одборници су констатовали да је начелницима општинских одјељења истекао мандат 12. јануара ове године а скупштина их је данас разријешила дужности а све на препоруку општинском парламенту од стране Министарства управе и локалне самоуправе.

На властити захтијев разријешен је дужности секретар Скупштине општине Милан Ђукић и мјесто њега именована Снежана Нешковић.

Донешен је закључак о проширењу Градског гробља у Косову пољу,  препорука Комуналном предузећуу да процјени количину смећа на градској дивљој депонији у Незуцима, гдје се однедавно баца и плутајући отпад из језера ХЕ „Вишеград“ а од начелника општине Младена Ђуревића је затражено да поднесе приједлог буџета општине и приједлоге кандидата за начелнике општинских одјељења.

Постављено је и низ одборничких питања начелнику Ђуревићу.

На свом фејзбук профилу начелник општине Младен Ђуревић је скупштинску већину од 11 одборника назвао „групом појединаца спремних да обмањују јавност“ на што су реаговали скоро сви на сједници Скупштине општине.

Иако је било најављен директан пренос са сједнице Скупштине општине то се није догодило из необјашњивих разлога зашто су одборници оптужили директора Радио Вишеграда Љубинку Васиљевић и начелника Младена Ђуревића сумњајући да је у питању још једна опструкција скупштинске већине.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Репликар

15.03.2021 21:35

Небитно је да ли је неко добро обављао свој посао. Битно је коју чланску карту носи. Е сад шта ако буде опозив начелника и скупстине опстине за 2-3 мјесеца (цијена папака је поново скочила), хоће ли се онда опет све мијењати? Ово је стварно апсурд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

15.03.2021 22:42

А библиотека!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

15.03.2021 23:16

Кад је смјена прелетачице дир.Данке Митровић?Овог арогантног и надуваног начелника не воли нико,па ни његови,осим оних сада већ смјењених начелника оделења,које су га гледале очима сање вулић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.03.2021 10:50

Па што сте гласали за њега ако га не волите

Name

Ре

16.03.2021 12:13

О библиотеци одлучује министарство

Name

борац

16.03.2021 05:28

било би интересантно знати ста ради директор за социјални рад?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нафа

16.03.2021 06:33

Браво висеградани, недајте се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре репликар

16.03.2021 06:48

Како су добро радили,кад су сви у минусу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ливерпоол

16.03.2021 07:21

Висеград је доказ да појединци да би се докопали власти и фотеља не да би продали РС вец и своју матер Занимљиво да је ова скупстинска власт мјесто преседника скупстине дало једном једином босњаку у скупстини само да подрзи њих и са њим имају вецину Па сутра би исте те партије дале босњацима и мјесто преседника и премијера РС ако би им помогли да доду на власт.И после им пуна уста РС и тобосње бриге за зиве и погинуле борце ВРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

16.03.2021 07:51

Твоји црвени су дали Босњаку Билалу а да нису морали имали су вецину али нијесу хтјели сарадјивати са српским странкама! То одобравас.

Name

Саша

16.03.2021 08:09

Кад нешта коментаришеш онда треба да знаш и да мјесто подпресједника општине а некад и председника скупштине припада муслиманима (бошњацима). А није ти сметало кад је Билал у прошлом мандату док је био у коалицији са снсд први пут у историји прекинуо седницу да би клањао џуму ил како се већ зове.

Name

Ре

16.03.2021 08:40

Исто то и Додик ради на нивоу БиХ. То вам не смета?

Name

Човјек вјерник

16.03.2021 12:52

Ко је нама крив сто немамо тако нешто и што нам је вјера једино на памети када се мрзе муслимани и када се носи крстача око врата! Ништа човјек није погрешно урадио! Отишао и није га било 10 минута и вратио се. Ако смо вјерници, као што се 80% Срба изјас јава да су, онда ово не би требало да је проблем. Очигледно да је само 0,8% вјерника остало су шовинисти и усташољупци !

Name

Карановиц

16.03.2021 07:37

Требало је прво прелетацицу и папка из обданиста Данку М. Дивно је сто се смењује син велеиздајника Александра Савица, Дејан који је исти такав. Затим Дом културе и Библиотеку. Нема везе сто је ту неција тетка из Скупстинске вецине јер знамо да је покојни Фулурија шуровао са нацелником. Онда библиотека, свастика Пера П. досла преко СДС издала наравно а плус индустријски менадзмент, а библиотекари и професори српског на бироу. Ста је са основном и средњом сколом ту је језгро Црвене секте. Дивна Васиц је полузиве људе доводила да гласају за Секту и позната да оцјене даје на основу странацке припадности породице детета а не знања. Момо је исти. Радио ВГ је застиђе. Ипак не цује се на Сјемецу. Храбро и постено ви из Скупстинске вецине и не бојте се Владе и распустања мада на то нацелник иде јер то никад није урадјено, не смеју пониставати вољу градјана увеле би им се санкције и просирио списак на јос функционера осим Додика и Спирица од ЕУ и САД а тога се највисе боји Секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво ?

16.03.2021 09:24

Заборавили сте хотел, Градску галерију, Дирекцију за развој, све нешколовани, а директори, директор Градске галерије без дипломе, канцеларија у хотелу, а академска сликарка сједи у Дому културе,а то је било све у склопу Дома културе.

Name

Дуле

16.03.2021 12:17

Какви сте ви лицемери, а зашто овако помпезно не извјештавате из Бања Луке и Бијељине, гдје вам је новинарска етика, пљунули сте одавно на њу, ко вама може вјеровати, чуј опозициони одборници, а начелник из СНСД-а , невиђени мајстори лажи и обмана, сдрам вас и стид било, пљувачи,, мрзитељи, вјерујете ли ви и у што и у какве хришћанске вруиједности срам вас и стид било.

Name

НЕВОЉА

16.03.2021 13:02

Актуелни нацелник опстине Дјуревиц Младен би требао да поведе рацуна о суградјанима који су му дали повјерење,за њега је гласао не мали број становника од којих је сад Дјуревиц окренуо ледја и сву енергију улаже у прикривање малверзација које су у протекле цетири године направили он и његова партија,због нацелникове самовоље испастају и студенти и радници,Дјуревицу уразуми се инаце це се ово демократско незадовољство прелити на улице,па це те народ “говнавим моткама” послати на политицку “депонију”

ОДГОВОРИТЕ
Name

АВ

16.03.2021 13:10

Младене Дјуревицу дозови се,стави по страни своја лицна убједјена и интересе тебе су изгласали становници овог града и дузан си да увествујес у раду скупстине

ОДГОВОРИТЕ