Pale prve smjene u opštini Višegrad, evo i koje

Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Višegrad, kojoj nisu prisustvovali odbornici opozicije okupljene oko SNSD, smijenjeni su pojedini direktori i postavljeni novi u Domu zdravlja, Centru za socijalni rad...

Republika Srpska 15.03.2021 | 21:39
Pale prve smjene u opštini Višegrad, evo i koje

Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Višegrad, kojoj nisu prisustvovali odbornici opozicije okupljene oko SNSD, razriješena je funkcije direktorica Doma zdravlja Snežana Đurović a na njeno mjesto imenovana Sonja Mitrašinović.

Smijenjen je i direktor Centra za socijalni rad Dejan Savić a za novog direktora imenovan Zoran Papić.

Skupština je razriješili i članove opštinskog odbora za žalbe i imenovala nove.

Razriješeni su članovi upravnih odbora Doma zdravlja, Centra za socijalni rad , gradske Apoteke, Кulturnog centra „Ivo Andrić“ , Turističke organizacije . Sportske ustanove „Drina“ , gradske Galerije, Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“,  kao i nadzorni odbor Radio Višegrada a na njihova mjesta imenovani novi ljudi.

Skupštinska većina od 11 odbornika usvojila je izvještaje o radu za prošlu godinu Кulturnom centru „Ivo Andrić“ i gradskoj apoteci a zeleno svijetlo nisu dobili izvještaji Direkcije za razvoj, Radio Višegrada, Gradske galerije, Turističke organizacije , Centra za socijani rad i Hotela „Andrićev konak“, dok ovaj dokument nije skupštini ni dostavljen od Doma zdravlja.

Odbornici su konstatovali da je načelnicima opštinskih odjeljenja istekao mandat 12. januara ove godine a skupština ih je danas razriješila dužnosti a sve na preporuku opštinskom parlamentu od strane Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Na vlastiti zahtijev razriješen je dužnosti sekretar Skupštine opštine Milan Đukić i mjesto njega imenovana Snežana Nešković.

Donešen je zaključak o proširenju Gradskog groblja u Кosovu polju,  preporuka Кomunalnom preduzećuu da procjeni količinu smeća na gradskoj divljoj deponiji u Nezucima, gdje se odnedavno baca i plutajući otpad iz jezera HE „Višegrad“ a od načelnika opštine Mladena Đurevića je zatraženo da podnese prijedlog budžeta opštine i prijedloge kandidata za načelnike opštinskih odjeljenja.

Postavljeno je i niz odborničkih pitanja načelniku Đureviću.

Na svom fejzbuk profilu načelnik opštine Mladen Đurević je skupštinsku većinu od 11 odbornika nazvao „grupom pojedinaca spremnih da obmanjuju javnost“ na što su reagovali skoro svi na sjednici Skupštine opštine.

Iako je bilo najavljen direktan prenos sa sjednice Skupštine opštine to se nije dogodilo iz neobjašnjivih razloga zašto su odbornici optužili direktora Radio Višegrada Ljubinku Vasiljević i načelnika Mladena Đurevića sumnjajući da je u pitanju još jedna opstrukcija skupštinske većine.

(BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Replikar

15.03.2021 21:35

Nebitno je da li je neko dobro obavljao svoj posao. Bitno je koju člansku kartu nosi. E sad šta ako bude opoziv načelnika i skupstine opstine za 2-3 mjeseca (cijena papaka je ponovo skočila), hoće li se onda opet sve mijenjati? Ovo je stvarno apsurd!

ODGOVORITE
Name

R

15.03.2021 22:42

A biblioteka!!?

ODGOVORITE
Name

Вишеград

15.03.2021 23:16

Кад је смјена прелетачице дир.Данке Митровић?Овог арогантног и надуваног начелника не воли нико,па ни његови,осим оних сада већ смјењених начелника оделења,које су га гледале очима сање вулић.

ODGOVORITE
Name

Re

16.03.2021 10:50

Pa što ste glasali za njega ako ga ne volite

Name

Re

16.03.2021 12:13

O biblioteci odlučuje ministarstvo

Name

borac

16.03.2021 05:28

bilo bi interesantno znati sta radi direktor za socijalni rad?????

ODGOVORITE
Name

Nafa

16.03.2021 06:33

Bravo visegradani, nedajte se.

ODGOVORITE
Name

Ре репликар

16.03.2021 06:48

Како су добро радили,кад су сви у минусу.

ODGOVORITE
Name

Liverpool

16.03.2021 07:21

Visegrad je dokaz da pojedinci da bi se dokopali vlasti i fotelja ne da bi prodali RS vec i svoju mater Zanimljivo da je ova skupstinska vlast mjesto presednika skupstine dalo jednom jedinom bosnjaku u skupstini samo da podrzi njih i sa njim imaju vecinu Pa sutra bi iste te partije dale bosnjacima i mjesto presednika i premijera RS ako bi im pomogli da dodu na vlast.I posle im puna usta RS i tobosnje brige za zive i poginule borce VRS

ODGOVORITE
Name

Pero

16.03.2021 07:51

Tvoji crveni su dali Bosnjaku Bilalu a da nisu morali imali su vecinu ali nijesu htjeli saradjivati sa srpskim strankama! To odobravas.

Name

Saša

16.03.2021 08:09

Kad nešta komentarišeš onda treba da znaš i da mjesto podpresjednika opštine a nekad i predsednika skupštine pripada muslimanima (bošnjacima). A nije ti smetalo kad je Bilal u prošlom mandatu dok je bio u koaliciji sa snsd prvi put u istoriji prekinuo sednicu da bi klanjao džumu il kako se već zove.

Name

Re

16.03.2021 08:40

Isto to i Dodik radi na nivou BiH. To vam ne smeta?

Name

Čovjek vjernik

16.03.2021 12:52

Ko je nama kriv sto nemamo tako nešto i što nam je vjera jedino na pameti kada se mrze muslimani i kada se nosi krstača oko vrata! Ništa čovjek nije pogrešno uradio! Otišao i nije ga bilo 10 minuta i vratio se. Ako smo vjernici, kao što se 80% Srba izjas java da su, onda ovo ne bi trebalo da je problem. Očigledno da je samo 0,8% vjernika ostalo su šovinisti i ustašoljupci !

Name

Karanovic

16.03.2021 07:37

Trebalo je prvo preletacicu i papka iz obdanista Danku M. Divno je sto se smenjuje sin veleizdajnika Aleksandra Savica, Dejan koji je isti takav. Zatim Dom kulture i Biblioteku. Nema veze sto je tu necija tetka iz Skupstinske vecine jer znamo da je pokojni Fulurija šurovao sa nacelnikom. Onda biblioteka, svastika Pera P. dosla preko SDS izdala naravno a plus industrijski menadzment, a bibliotekari i profesori srpskog na birou. Sta je sa osnovnom i srednjom skolom tu je jezgro Crvene sekte. Divna Vasic je poluzive ljude dovodila da glasaju za Sektu i poznata da ocjene daje na osnovu stranacke pripadnosti porodice deteta a ne znanja. Momo je isti. Radio VG je zastiđe. Ipak ne cuje se na Sjemecu. Hrabro i posteno vi iz Skupstinske vecine i ne bojte se Vlade i raspustanja mada na to nacelnik ide jer to nikad nije uradjeno, ne smeju ponistavati volju gradjana uvele bi im se sankcije i prosirio spisak na jos funkcionera osim Dodika i Spirica od EU i SAD a toga se najvise boji Sekta.

ODGOVORITE
Name

Bravo ?

16.03.2021 09:24

Zaboravili ste hotel, Gradsku galeriju, Direkciju za razvoj, sve neškolovani, a direktori, direktor Gradske galerije bez diplome, kancelarija u hotelu, a akademska slikarka sjedi u Domu kulture,a to je bilo sve u sklopu Doma kulture.

Name

Dule

16.03.2021 12:17

Kakvi ste vi licemeri, a zašto ovako pompezno ne izvještavate iz Banja Luke i Bijeljine, gdje vam je novinarska etika, pljunuli ste odavno na nju, ko vama može vjerovati, čuj opozicioni odbornici, a načelnik iz SNSD-a , neviđeni majstori laži i obmana, sdram vas i stid bilo, pljuvači,, mrzitelji, vjerujete li vi i u što i u kakve hrišćanske vruijednosti sram vas i stid bilo.

Name

NEVOLJA

16.03.2021 13:02

Aktuelni nacelnik opstine Djurevic Mladen bi trebao da povede racuna o sugradjanima koji su mu dali povjerenje,za njega je glasao ne mali broj stanovnika od kojih je sad Djurevic okrenuo ledja i svu energiju ulaže u prikrivanje malverzacija koje su u protekle cetiri godine napravili on i njegova partija,zbog nacelnikove samovolje ispastaju i studenti i radnici,Djurevicu urazumi se inace ce se ovo demokratsko nezadovoljstvo preliti na ulice,pa ce te narod “govnavim motkama” poslati na politicku “deponiju”

ODGOVORITE
Name

AV

16.03.2021 13:10

Mladene Djurevicu dozovi se,stavi po strani svoja licna ubjedjena i interese tebe su izglasali stanovnici ovog grada i duzan si da uvestvujes u radu skupstine

ODGOVORITE