Породица пита: Ко штити убице Салета Пантића? (ВИДЕО)

“Ко штити убице Салета Пантића” питање је које су и овај пут са градског Трга у Бијељини надлежним поставили породица и пријатељи убијеног Александра, поручујући да неће одустати од борбе све док његове убице не буду кажњене.

Република Српска 15.03.2021 | 15:08
Породица пита: Ко штити убице Салета Пантића? (ВИДЕО)

Сестра убијеног Александра Пантића, Данијела каже да је породица у претходном периоду од Окружног суда у Бијељини затражила и добила дозволу за увид у документацију из предкривичног поступка.

“Након што смо извршили увид у документацију установили смо да у тој документацији недостаје један дио докумената и то управо онај дио на који се сам суд позивао у својим рјешењима у одлучивању о продужењу притвора. Накнадно смо писмено затражили увид у тај дио документације који недостаје”.

Међутим, објашњава даље Данијела Пантић, Окружни суд у Бијељини није желио да одговори на њихов  допис.

“Тиме се и Окружни суд у Бијељини дефинитивно ставио на страну Окружног јавног тужилаштва и Полицијске управе Бијељина који не одговарају на наше дописе, на наша питања, иако ми као оштећени по закону имамо право да знамо одговор на питање који се тичу предмета убиства нашег брата, односно сина”, каже Данијела.

Предмет у вези са убиством Александра Пантића тренутно се налази у Врховном суду у Бањалуци, гдје је у току жалбени поступак. Породица чека одлуку тог суда, а у међувремену наставља борбу  за истину.

“Настављамо да се боримо и тражимо одговоре на питања на које имамо право да тражимо одговор. Тражимо увид у дукментацију која недостаје и због чега недостаје. Настављамо, јер су сви ови мали помаци које смо направили додатна потврда да не треба да одустанемо. И нећемо одустати док убице не буду правослажно осуђене, али и сви они који су покушали да спријече да одговарају за своја дјела”, наглашава Данијела.

Пред Основним судом у Бијељини су тренутно у току три поступка против осталих учесника истог догађаја.

Подсјећамо, Александар Пантић убијен је 15. септембра 2018. године на паркингу испред хотела “Свети Стефан” у Дворовима код Бијељине у тучи навијача Партизана и Црвене Звезде.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ОПЕТ СУДИЈЕ

15.03.2021 14:43

САМО ЈЕ ДЈИНДЈИЦ БИО У ПРАВУ. СМЈЕНИТИ СВЕ СУДИЈЕ, ЦИЈЕЛУ ПОЛИЦИЈУ И МИНИСТРЕ. И ОД ПОЦЕТКА. КАД ТО СРБИЈА НИЈЕ ПОСЛУСАЛА И ПРОПАЛА ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.03.2021 16:42

Нису проблем те судије, него људи који то све знају и подржавају то а на некој функцији су и могу то мјењати а такођер и обични народ, кои само виче да мене не дохвати.

Name

Невоља

17.03.2021 05:35

Неки фини ти навијачи партизани. Зар им држава не мозе забранити доласке на утакмице

Name

Ја

15.03.2021 16:25

Дали је ово могуће, и ми гледамо док не убију нас, бар ће нас тада заболити, а до тада срам нас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУПетСхоу

15.03.2021 17:08

Ми не ститимо, а ко стити, не знамо!

ОДГОВОРИТЕ