Porodica pita: Ko štiti ubice Saleta Pantića? (VIDEO)

“Ko štiti ubice Saleta Pantića” pitanje je koje su i ovaj put sa gradskog Trga u Bijeljini nadležnim postavili porodica i prijatelji ubijenog Aleksandra, poručujući da neće odustati od borbe sve dok njegove ubice ne budu kažnjene.

Republika Srpska 15.03.2021 | 15:08
Porodica pita: Ko štiti ubice Saleta Pantića? (VIDEO)

Sestra ubijenog Aleksandra Pantića, Danijela kaže da je porodica u prethodnom periodu od Okružnog suda u Bijeljini zatražila i dobila dozvolu za uvid u dokumentaciju iz predkrivičnog postupka.

“Nakon što smo izvršili uvid u dokumentaciju ustanovili smo da u toj dokumentaciji nedostaje jedan dio dokumenata i to upravo onaj dio na koji se sam sud pozivao u svojim rješenjima u odlučivanju o produženju pritvora. Naknadno smo pismeno zatražili uvid u taj dio dokumentacije koji nedostaje”.

Međutim, objašnjava dalje Danijela Pantić, Okružni sud u Bijeljini nije želio da odgovori na njihov  dopis.

“Time se i Okružni sud u Bijeljini definitivno stavio na stranu Okružnog javnog tužilaštva i Policijske uprave Bijeljina koji ne odgovaraju na naše dopise, na naša pitanja, iako mi kao oštećeni po zakonu imamo pravo da znamo odgovor na pitanje koji se tiču predmeta ubistva našeg brata, odnosno sina”, kaže Danijela.

Predmet u vezi sa ubistvom Aleksandra Pantića trenutno se nalazi u Vrhovnom sudu u Banjaluci, gdje je u toku žalbeni postupak. Porodica čeka odluku tog suda, a u međuvremenu nastavlja borbu  za istinu.

“Nastavljamo da se borimo i tražimo odgovore na pitanja na koje imamo pravo da tražimo odgovor. Tražimo uvid u dukmentaciju koja nedostaje i zbog čega nedostaje. Nastavljamo, jer su svi ovi mali pomaci koje smo napravili dodatna potvrda da ne treba da odustanemo. I nećemo odustati dok ubice ne budu pravoslažno osuđene, ali i svi oni koji su pokušali da spriječe da odgovaraju za svoja djela”, naglašava Danijela.

Pred Osnovnim sudom u Bijeljini su trenutno u toku tri postupka protiv ostalih učesnika istog događaja.

Podsjećamo, Aleksandar Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine u tuči navijača Partizana i Crvene Zvezde.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

OPET SUDIJE

15.03.2021 14:43

SAMO JE DJINDJIC BIO U PRAVU. SMJENITI SVE SUDIJE, CIJELU POLICIJU I MINISTRE. I OD POCETKA. KAD TO SRBIJA NIJE POSLUSALA I PROPALA JE.

ODGOVORITE
Name

Ре

15.03.2021 16:42

Нису проблем те судије, него људи који то све знају и подржавају то а на некој функцији су и могу то мјењати а такођер и обични народ, кои само виче да мене не дохвати.

Name

Nevolja

17.03.2021 05:35

Neki fini ti navijači partizani. Zar im država ne moze zabraniti dolaske na utakmice

Name

Ja

15.03.2021 16:25

Dali je ovo moguće, i mi gledamo dok ne ubiju nas, bar će nas tada zaboliti, a do tada sram nas bilo

ODGOVORITE
Name

MUPetShou

15.03.2021 17:08

Mi ne stitimo, a ko stiti, ne znamo!

ODGOVORITE