Нови скандал Јадранке Барјактаровић пред изборе у Никшићу!

Локални избори у Никшићу узбуркали су духове широм Црне Горе, а свему је претходила кампања у којој се није презало од најтежих оптужби, подметања и сурових прозивки. Ипак, да се и у општем губитку свих критеријума може прећи граница, уверили смо се када је на друштвеним мрежама почео да се дели пост у коме је уз песму Јадранке Барјактаровић налепљен усташки поклич.

Магазин 15.03.2021 | 14:14
Нови скандал Јадранке Барјактаровић пред изборе у Никшићу!

Певачица која је прошле године већ била у центру националистичког скандала је још једном постала део политичке кампање. И то не било какве. Све је почело када је њена песма “Црна Гора је мој дом” објављена неколико дана пре избора са све високобуџетним спотом и кампањом на друштвеним мрежама. Предизборна тишина на овај начин, макар званично, није нарушена, што је добродошло странкама које се залажу за удаљавање ове земље од Србије.

Да није у питању случајност, те да је све урађено зарад кампање додатно сведочи и чињеница да се у песми која у наслову носи име целе државе у тексту спомиње само један град – Никшић. Позната милогорска певачица Барјактаровић је, подсетимо, рођена у Беранама.

Но, овде није био крај. На сам дан избора друштвеним мрежама почео је да се дели узнемирујући пост на коме је кадар из Јадранкиног спота постављен са рефреном њене песме, на који је на крају додат усташки слоган “За дом спремни”.

Како су тврдили они који су овај материјал делили, оригинални пост је припадао профилу који је делио пропаганду за Ђукановићев ДПС, али је одатле скинут, те је као доказ остао само принтскрин. И заиста, на поменутом профилу не стоји тај пост, али је Јадранкина песма подељена као део позива за гласање у Никшићу, а усташки поклич био је постављен као део друге објаве.

На профилној слици налази се део пропагандног материјала ДПС са великим бројем који је и био редни број ове странке на листи за локалне изборе. Осим тога, на самом профилу налазио се велики број постова усмерених против Србије и Срба, претњи, псовки и другог фашистичког материјала.

 

Међутим, овај профил је убрзо угашен на Твитеру.

Како преносе црногорски медији, Јадранка је казала да је повод за непримерене и непријатне активности емитовање спота њене песме "црна гора је мој дом", те додала да се због таквих активности осећа угрожено и узнемирено.

 

- Поред санкционисања узнемиравања и угрожавања сигрности, црна гора је сходно ратификованим међународним стандардима обавезна да санкционише говор мржње према женама, сексистичке коментаре и омаловажавање жена. неспорно је да ово представља насиље над женама. на дати начин се угрожава моја сигурност, достојанство и интегритет, као и моје психичко и емотивно здравље. њихове активности имају за циљ да ме изложе страху, искључености, несигурности и дискриминацији - додала је јадранка у свом саопштењују.

Подсетимо, Јадранка је, иначе, доспела у жижу интересовања јавности када је у септембру на једном од скупова ДПС запевала “Не може нам нико ништа, јачи смо од Србије” због чега је била мета прозивки да вређа земљу у којој је почела и изградила каријеру. До њеног коментара поводом последњег инцидента нисмо успели да дођемо до закључења овог броја.

(Курир.рс/ Ало Фото: принтсцреен)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар