Novi skandal Jadranke Barjaktarović pred izbore u Nikšiću!

Lokalni izbori u Nikšiću uzburkali su duhove širom Crne Gore, a svemu je prethodila kampanja u kojoj se nije prezalo od najtežih optužbi, podmetanja i surovih prozivki. Ipak, da se i u opštem gubitku svih kriterijuma može preći granica, uverili smo se kada je na društvenim mrežama počeo da se deli post u kome je uz pesmu Jadranke Barjaktarović nalepljen ustaški poklič.

Magazin 15.03.2021 | 14:14
Novi skandal Jadranke Barjaktarović pred izbore u Nikšiću!

Pevačica koja je prošle godine već bila u centru nacionalističkog skandala je još jednom postala deo političke kampanje. I to ne bilo kakve. Sve je počelo kada je njena pesma “Crna Gora je moj dom” objavljena nekoliko dana pre izbora sa sve visokobudžetnim spotom i kampanjom na društvenim mrežama. Predizborna tišina na ovaj način, makar zvanično, nije narušena, što je dobrodošlo strankama koje se zalažu za udaljavanje ove zemlje od Srbije.

Da nije u pitanju slučajnost, te da je sve urađeno zarad kampanje dodatno svedoči i činjenica da se u pesmi koja u naslovu nosi ime cele države u tekstu spominje samo jedan grad – Nikšić. Poznata milogorska pevačica Barjaktarović je, podsetimo, rođena u Beranama.

No, ovde nije bio kraj. Na sam dan izbora društvenim mrežama počeo je da se deli uznemirujući post na kome je kadar iz Jadrankinog spota postavljen sa refrenom njene pesme, na koji je na kraju dodat ustaški slogan “Za dom spremni”.

Kako su tvrdili oni koji su ovaj materijal delili, originalni post je pripadao profilu koji je delio propagandu za Đukanovićev DPS, ali je odatle skinut, te je kao dokaz ostao samo printskrin. I zaista, na pomenutom profilu ne stoji taj post, ali je Jadrankina pesma podeljena kao deo poziva za glasanje u Nikšiću, a ustaški poklič bio je postavljen kao deo druge objave.

Na profilnoj slici nalazi se deo propagandnog materijala DPS sa velikim brojem koji je i bio redni broj ove stranke na listi za lokalne izbore. Osim toga, na samom profilu nalazio se veliki broj postova usmerenih protiv Srbije i Srba, pretnji, psovki i drugog fašističkog materijala.

 

Međutim, ovaj profil je ubrzo ugašen na Tviteru.

Kako prenose crnogorski mediji, Jadranka je kazala da je povod za neprimerene i neprijatne aktivnosti emitovanje spota njene pesme "crna gora je moj dom", te dodala da se zbog takvih aktivnosti oseća ugroženo i uznemireno.

 

- Pored sankcionisanja uznemiravanja i ugrožavanja sigrnosti, crna gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna da sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama. na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integritet, kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji - dodala je jadranka u svom saopštenjuju.

Podsetimo, Jadranka je, inače, dospela u žižu interesovanja javnosti kada je u septembru na jednom od skupova DPS zapevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije” zbog čega je bila meta prozivki da vređa zemlju u kojoj je počela i izgradila karijeru. Do njenog komentara povodom poslednjeg incidenta nismo uspeli da dođemo do zaključenja ovog broja.

(Kurir.rs/ Alo Foto: printscreen)

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar