Клизави коловози, у вишим предјелима снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по мокрим и клизавим коловозима, а на путевима у вишим предјелима и преко планинских превоја има и угаженог снијега.

Република Српска 15.03.2021 | 07:40
Клизави коловози, у вишим предјелима снијег

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају правце Власеница - Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед, Фоча - Гацко преко превоја Чемерно, Сарајево - Рогатица преко Романије, Мркоњић Град - Млиништа и Кнежево - Угар.

Снијега има и на магистралном путу Бихаћ - Босански Петровац, на дионици Рипач - Врточе.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, посебно на дионици магистралног пута Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје постоји опасност и од клизиша, због чега се путнички саобраћај одвија отежано, а за теретна возила је потпуно обустављен.

На дионици магистралног пута Козарац - Ламовита саобраћај је због радова обустављен и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини.

У току су радови на дионици магистралног пут Клашнице један - Горња Вијака један, због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље /Јакеш/ - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка -Добој - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/.

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој - Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју измијењен је режим саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Забрањен је саобрћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

Због радова на дионици регионалног пута Језеро - Шипово, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Угљевик - Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном траком. Препоручује се свим учесницима у саобраћају да за кретање користе алтернативне правце.

На регионалном путу Површнице - Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре - Прибој - Бањ Брдо.

На дионицима пута међуентитетска линија Леденице - Црквине - Добој - међуентитетска линија Каруше креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС моле возаче да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У току су радови и на изградњи мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош - Кнежево, у мјесту Живинице, па су радним данима у времену од 7.00 до 17.00 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина - Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на путу и 2. мосту, због чега се саобраћај на мјесту извођења радова одвија наизмјенично, једном траком.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због клизишта, на локалном путу Сводна - Брезици, на подручју општинр Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На подручју ФБиХ у току су радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц - Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима, од 23.00 до 4.30, на овој дионици саобраћај се обуставља.

На магистралном путу Прозор - Јабланица саобраћај је обустављен због радова у тунелу "Јасен".

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила тежа од 7,5 тона, изузев аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар - Широки Бријег - Посушје - Томиславград - Купрес - Бугојно и Мостар -Сарајево - Бусовача - Нови Травник - Бугојно.

На граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 30 минута.

Због лоших услова за вожњу у Хрватској, на граничном прелазу Изачић не могу саобраћати теретна возила са приколицом и шлепери, навели су из БиХАМК-а.

На граничном прелазу Метаљка, на путу Чајниче - Пљевља, могућ је прелазак границе у времену од 7.00 до 19.00 часова.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан пи-си-ар /ПЦР/ тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар