Министар спољних послова Србије идуће седмице у БиХ

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић наредне седмице стиже у дводневну посјету Босни и Херцеговини, сазнаје Клиx.ба. Током боравка у нашој земљи шеф дипломатије Србије обавиће бројне састанке, а посјетиће и Дрвар.

Босна и Херцеговина 13.03.2021 | 19:55
Министар спољних послова Србије идуће седмице у БиХ

Планирано је да Селаковић у сриједу авионом стигне у Сарајево након чега га очекују састанци са министрицом спољних послова БиХ Бисером Турковић те састанак делегација министарстава БиХ и Србије.

Током дана је планиран састанак Селаковића и предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтије те са генералном секретарком Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Мајлиндом Брегу.

Министар ће посјетити и Административни центар Владе Републике Српске у Источном Сарајеву гдје ће разговарати са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Након тога планиран је сусрет с митрополитом дабробосанским Хризостомом те обилазак цркве и музеја. Дан би требао окончати састанком са амбасадором Србије у БиХ Александром Ђорђевићем.

Током другог дана посјете главном граду БиХ, министар Селаковић би требао обавити састанак са члановима Предсједништва БиХ након чега ће посјетити Бањалуку и Дрвар.

Ова посјета долази након недавног доласка предсједника Србије Александра Вучића који је допремио прву донацију вакцина за Федерацију БиХ.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Да,

13.03.2021 19:14

Дрвару је потребан Аутопут. Да се фокусира на то. Као и на директну помоц неразвијеној регији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 21:40

Не треба Дрвару аутопут, треба тамо преко оне истоцне вукојебине

Name

Нови

13.03.2021 21:27

Фино неко ново лице. Доста висе старих лица сто владају годинама.

ОДГОВОРИТЕ