Ministar spoljnih poslova Srbije iduće sedmice u BiH

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković naredne sedmice stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, saznaje Klix.ba. Tokom boravka u našoj zemlji šef diplomatije Srbije obaviće brojne sastanke, a posjetiće i Drvar.

Bosna i Hercegovina 13.03.2021 | 19:55
Ministar spoljnih poslova Srbije iduće sedmice u BiH

Planirano je da Selaković u srijedu avionom stigne u Sarajevo nakon čega ga očekuju sastanci sa ministricom spoljnih poslova BiH Biserom Turković te sastanak delegacija ministarstava BiH i Srbije.

Tokom dana je planiran sastanak Selakovića i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije te sa generalnom sekretarkom Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu.

Ministar će posjetiti i Administrativni centar Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu gdje će razgovarati sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Nakon toga planiran je susret s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom te obilazak crkve i muzeja. Dan bi trebao okončati sastankom sa ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem.

Tokom drugog dana posjete glavnom gradu BiH, ministar Selaković bi trebao obaviti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH nakon čega će posjetiti Banjaluku i Drvar.

Ova posjeta dolazi nakon nedavnog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je dopremio prvu donaciju vakcina za Federaciju BiH.

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Da,

13.03.2021 19:14

Drvaru je potreban Autoput. Da se fokusira na to. Kao i na direktnu pomoc nerazvijenoj regiji.

ODGOVORITE
Name

Re

13.03.2021 21:40

Ne treba Drvaru autoput, treba tamo preko one istocne vukojebine

Name

Novi

13.03.2021 21:27

Fino neko novo lice. Dosta vise starih lica sto vladaju godinama.

ODGOVORITE