КО ШТИТИ ТАЈКУНЕ: За Радишићев кафић посебне процедуре, за сиротињу - не!

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, не тако давне 2018. године, свесрдно је подржавала рушење нелегалног кафића који је прије 30 година изграђен на градској земљи у Бањалуци. Зачуђено је питала како је могуће да се неко усуди да то уради. Данас штити кумове Милорада Додика, породицу Радишић и никако не подржава рушење “Кајак терасе”.

Република Српска 13.03.2021 | 13:44
КО ШТИТИ ТАЈКУНЕ: За Радишићев кафић посебне процедуре, за сиротињу - не!

Пише: Жана Гаук 

“Зар је могуће да ви изградите објекат на земљишту које није ваше власништво, на земљишту које је власништво локалне заједнице из Републике Српске? Тај објекат (Клуб 122 оп.а.) изграђен је на земљишту које је у власништву града. Зар је могуће изградити тај објекат, а да нико никад није реаговао? Инспекција мора да ради свој посао. Значи, да обилази терен, да утврди бесправне објекте, да се утврди на чијем земљишту је објекат. Па нема нико право на било чијем земљишту, уколико он није власник, да гради било што”.

Љута је била министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић тог, не тако давног 22. априла 2018. године, када је поздравила багер који је довела градска Урбанистичко-грађевинска инспекција како би срушила нелегално подигнут објекат стар 30 година.

Високоморално је поручила:

„Дали смо сагласност за рушење, али се питамо како је неко могао да гради на туђој земљи“.

Данас су се прилике драстично промијениле. Њен страначки колега Игор Радојичић, који је најчешће жмирио на око 15.000 нелегално изграђених објеката у Бањалуци, отишао је у политичку историју на територији града. Власник кафића “Кајак” није неко ко би “желио да буде анониман”, већ Срећко Радишић, син Миле Радишића, пресуђеног криминалца и кума предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика. 

КОЛИКО ТРАЈЕ СРЕЋКОВА СРЕЋА?

Срећку се посрећило па је, за вријеме “спавања” прошлог градоначелника, на градској земљи, нелегално подигао велелепну “Кајак терасу”. Нова управа града одлучила је да је сруши. Печаћење се догодило прекјуче, Сребренка Голић реаговала је јуче.

Градска грађевинска инспекција изазвала је министаркин бијес.

“Уважавајући ургенцију градоначелника Бањалуке, којом је тражио да се приоритетно одлучи о жалби инвеститора Миле Радишића изјављеној против рјешења Урбанистичко-грађевинске инспекције Града Бањалука, којим се инвеститору наређује да у року од 30 дана добровољно поруши бесправно изграђени пословни објекат, а коју смо запримили дана 8.3.2021, заједно са списом ове управне ствари, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, као другостепени орган, у цјелости је поништило првостепено рјешење и спис предмета вратило првостепеном органу на поновни поступак, с обзиром на то да је приликом доношења предметног рјешења дошло до више грубих повреда материјалних прописа и процесних закона”, започела је.

Потом је оптужила инспекторе да су “радили исхитрено, уз низ процесних недостатака, и без потпуног и правилно утврђеног чињеничног стања, на основу којег је могао донијети закониту одлуку”.

ИНСПЕКТОРИ НЕ ЋУТЕ

Министака се оглушила о обиман спис Градске управе у којем је доказано да Срећко нема баш увијек толико среће па истакла:

“Да би се одлучило да ли бесправно саграђен објекат треба одмах порушити, без права на вођење поступка легализације, неопходно је поуздано и без грешке утврдити да ли је његова изградња започела прије ступања на снагу Закона о легализацији бесправно изграђених објеката, који је донесен у јулу 2018. године, или послије, што поступајући инспектор није учинио. То је очигледно, јер спис који је уз жалбу достављен Министарству није садржао ниједан материјални доказ на основу којег је донесена првостепена одлука, осим два записника инспектора, са два различита имена инвеститора и без иједног законом прописаног материјалног доказа”.

Ипак, ни Голићева није имала много среће јер се градски инспектори нису либили да јој жестоко одговоре:

“Изјава министрице за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренке Голић недопустиво је и грубо вријеђање поступајућег инспектора, који овај посао обавља већ дуги низ година. Увидом у спис Одјељења за просторно уређење гдје се водио поступак легализације утврдили смо и записнички констатовали да је објекат грађен након ступања на снагу Закона о легализацији.

Ово је видљиво из урбанистичко-техничких услова урађених од стране ЦПК у новембру 2018. године, а који су се односили на изградњу предметног објекта, односно на изградњу. У наведеним урбанистичко-техничким условима уложен је записник о извршеном увиђају на лицу мјеста од 6.11.2018. године, у којем је констатовано да се на предметној локацији налази зелена површина са помоћним објектом. Такође, у урбанистичко-техничким условима постоје фотографије предметне локације са којих је, такође, видљиво да се ту налази зелена површина, те да радови нису започети.”

УПРКОС ГОЛИЋЕВОЈ БАГЕР СЕ СПРЕМА

Град је, према тврдњама градоначелника Драшака Станивуковића, припремио алтернативно рјешење за уклањање нелегалне терасе.

“Знајући да ће реакција Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију бити оваква, наше алтернативно рјешење привођења спорног земљишта намјени, по регулационом плану, за враћање наше имовине, покренули смо прије неколико дана. Тај поступак ће током наредне седмице бити приведен крају”, навео је.

У владајућим и тајкунским круговима укоријењена је синтагма “елементарно незнање” намијењена свима који не подржавају те “визије”. У том стилу огласили су се и Радишићи.

“Оно гдје је Станивуковић, такође, показао елементарно незнање је чињеница да је Град Бањалука на поменутој парцели уписан као власник у земљишним књигама, али да се у посједовном листу налазе друга, физичка лица…”, навели су, између осталог, у саопштењу на двије стране.

Ипак, биће да ће посљедњу ријеч рећи багер, јер је Градска управа расписала тендер за избор фирме која ће срушити нелегални објекат на самој обали Врбаса.

(Зурнал.инфо)

Коментари / 118

Оставите коментар
Name

Фотка

13.03.2021 12:59

Џаба се јело, џаба се пило...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станивуковиц

13.03.2021 13:08

И када сруси објекат због популистицке предизборне политике, онда цемо ми, градјани да плацамо милионску одстету Радисицима јер це да добију на суду... како год окренес, Радисици це се јос висе богатити, Драско немозе висе, јер има колико не треба његовим цукун унуцицима, тата се намлатио на вријеме на век цигаретама, а на нас це да падне све то...

Name

ЦАТ 325 гусјеничар

13.03.2021 13:18

Ееее Радишићи, ничија није до зоре горела. Другим ријечима, свему дође крај па и безобразлуку и бахатости. Није ваше све што очи виде. А кад се још томе дода да нисте омиљени код народа онда добијете то што сте заслужили.

Name

Михајло

13.03.2021 13:22

То је моја РС, у рукама црвене банде, која не све покрала, унистила и растјерала своју младост.?

Name

РЕ

13.03.2021 13:29

И лова узимала!

Name

д

13.03.2021 13:41

Голићка дуго се дружиш са кумовима. Ниси ти битна, али утврдиће то Вулић.

Name

реалност

13.03.2021 13:48

Господји са слике треба, уосталом као и Зељки и Милокраду, један детаљан претрес - сада се могу једино удрузити да одбране "законски" оно сто су отудјили од народа.. Отимацина у високом стилу!

Name

Батар камате д.о.о.

13.03.2021 13:49

Није тацно да је госн. Радисиц привилегован. На пример, мој мотел и ресторан раде нон стоп. Прузам све врсте услуга, ал бас све. Све сто позелите за удобан ноцни зивот ја обезбедзујем. Подрска од Батара свим власницима мотела и ресторана у РС. Зивели!

Name

Брко

13.03.2021 13:54

Ауу, ста празне калорије урадисе од министарке.. Пардон, хтједох реци празне прице и обецања..

Name

Ре

13.03.2021 14:03

Ти, што се потписа са "Станивуковић" волиш да те неко пљачка и прави будалу од тебе а бога ми изгледа ми као да је већ направио, ниси нешто убједљив по питању начина на који су Драшкови родитељи стекли богатство. Народ је ријешио, нека кошта шта кошта али промјене се морају десити. Идемоооо.

Name

Ре

13.03.2021 14:07

Ова госпођа има разлога да брани криминал. Шта је могла бити и она и сестра да није књижица. По свему ништа.

Name

Буси

13.03.2021 14:12

Хахахаха! БУСИ, ХАХАХАХАХА

Name

Мике Ронхил

13.03.2021 14:22

Побркао си лонцице. Ја сам се обигатио на цигарама!

Name

ВРС-РВИ

13.03.2021 15:01

Сви који не подржавају криминал треба да дају пдршку ДРАШКУ и његовој администрацији!!! Драшко имаш армију истомишљеника у БЛ и околини само настави започето!!! Они су мишеви обични вјеруј ми, џаба им новац и све, срце као у миша малога!!! Ти си добио 53000 гласова што никад нико није!!!

Name

Клоц

13.03.2021 15:09

25000 марака за багер. Лоповиии!

Name

Сперменка Голић

13.03.2021 15:21

Нема рушења док ми не кажемо.

Name

Ре Станивуковиц

13.03.2021 17:21

Ти си црвена крезуба популистицка будала.

Name

Нострадамус

13.03.2021 21:58

Сјецам се прије пар година посјетим свог сколског друга у једном селу.Казе ми е мој пријатељу добро је сто си отисао јер овде су све лопови.Па казе досла ми инспекција на посјед и хоце да ми срусе помоцни објекат.Објекат је 100% на његовом посједу цак ни близу сусједа.Ста даље треба да се прица обицни цовјек мора да се бори за своје,а лопови без проблема заузимају тудје.Зао ми је постеног насег народа који је био бомбардован од Натоа,али нас је висе унистила ова власт од Нато-а.

Name

Ја

13.03.2021 22:14

Голицка је будалетина тј прави се. Нека допусти да се на њеној цацевини несто бесправно изгради. Аха хоце.

Name

реално

14.03.2021 06:19

Ако ова Лопина преставља неко министарство онда смо доњи!

Name

АЛООО ПОЖЕГААА...

14.03.2021 17:42

Питање за НН лице које се потписало као ''Станивуковић'': Зашто бисмо ми плаћали одштету ако је кумов кум ''на дивље'' и на туђем (градском) земљишту изградио то што је изградио. У ПАМЕТ СЕ НАРОДЕ! ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ЋУТАЊА И БЕЖАЊА ПРЕД КАБАДАХИЈАМА и самозванимн локалним моћницима. ДОСТА ЈЕ БИЛО!!!

Name

Плацени Нерадник

15.03.2021 06:50

Господја се треба латити посла и рјесити проблем радиоактивног отпада на границном подруцју!

Name

Драган

15.03.2021 08:43

Ништа није џабе. Све ће некоме тргнути на нос, ако Бог да. Ако судови раде за лопуже онда нема овде наде, угаси светло и ајмо.... Нису ваљда сви овде безкичмењаци, улизице, незналице, полтрони, поданици......... Надам се. Видећемо. Има овде и храбрих и паметних људи који то неће да буду ни по коју цену.

Name

Голицка

16.03.2021 17:53

Је саставни део црвене хоботнице као и бивши градонацелник

Name

????

13.03.2021 13:00

Аје. Гадаро једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

13.03.2021 13:03

Хоће ли замајац почети да се окреће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зикица Јовановиц Спанац

13.03.2021 13:03

(Уз Гламоцко глуво). Сви се буне против власти, ја против опозиције. (Ма не браним ја тајкуне, вец оно сто је урадјено правилно/СНСД). Зато сам и основао Министарство за одбрану од политицких девијација. У складу са истом борбом против криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалукаакајак

13.03.2021 13:03

Па по тој голицки мафијасици ал.докјенавласти кад пропану бит цемања од маковог зрна..знаци да је поцео градњу пре 2018 и тог закона да би он сасвим природно изградио градјевину на градском земљисту и тразио легализацију и они би му одобрили..па гдје то има..ако је градако и безправно изгтадјено ме знам кад пре 20.40година има да буде срусено и тацка..ста серу..ово оно..па и ми цемо поцет градит по парку м.стојановиц..на тргу крајине..па цемо тразит легализацију.кава глупост..мафија нема ста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

13.03.2021 13:04

Не багер вец БАГЕРЦИНА од 500 тона па мало напред мало назад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.03.2021 13:06

Пријавити ову, има и над њом неко, какав је висе то нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

13.03.2021 15:19

Провјерити шуровање Голићке са Радојчићем око изградње зграде у којој она има више станбених и пословних јединица. То је дама која јавно на сједницама НС РС понижава народне посланике и слободно мислеће људе у РС_кој, позивајући се на чињеницу да је дама, образована, поштена.... Упитно је да она злоупотребом службеног положаја, заједно са још неколико особа из политичке елите врши националну дискриминацију над грађанима српске националности. Крајње вријеме је да се преиспита како се понашају људи који врше власт у РС над народом.

Name

Јао Луле

13.03.2021 16:36

Ако је она дама онда сам ја Кристофер Колумбо.Е па ја на овакву даму неби ни бицикла наслонио а не глуво било ста друго

Name

Кики

13.03.2021 13:07

Министарки загу ко сиротињске наћве, развалила се од корупције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

13.03.2021 13:09

Само рушење, како би било да сад свако гради где хоће и шта хоће па да Голићка легализује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 16:21

На њеној земљи за почетак.

Name

Цицо

13.03.2021 13:10

Само руси,да су у питању обични смртници та се дебелгуза не би јавила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

13.03.2021 13:10

Елементарно незнање је да се власништво доказује земљисном књигом, а не катастарским посједом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пула-Порец.

13.03.2021 13:10

Појасњење. Па није нико забранио сиротињи да прави своје. Балиландо. Наравно, због других ствари не подрзавам тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која министарка.

13.03.2021 13:11

Па прво тражите да ова надувана сељанка да неопозиву оставку, па онда у бајбокану са осталом мафијом у Бања Луци и Републици српској ако је још Република или бурлетава прција. Док не буду ови хостаплери у затвору и небуде им имовина одузимана нема ту ни републике ни државе нити чега другог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре која министарка

13.03.2021 15:04

Управо тако, ово са слике одма у затвор. Под хитно поднијети против ње кривицну пријаву, разоткрити њен криминал као министра да буде примјер за све лопове и криминалце. Онда кренута на русење свих објеката нwлегално изградјени. Драско дигни народ на улице, позови народ да се супростави свим криминалцима на власти. Мора се жљуди поцети пет до дванес је.!!!!

Name

Европа

13.03.2021 13:13

Ова дивна господја министарка је зрела за затвор.Цист и талентован криминалац ! Сама зна да је то градско земљисте и помазе криминалцу ,узурпатору и ником ниста ! Па драги бањалуцани мотке у руке и истјерати те лопузе из града ! И цитаву власт,узурпаторску,криминалну,лоповску и не народну ! Зив нам био градонацелнице,постена момцино !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако је то разлог.

13.03.2021 13:13

Конфротације према том Расевицу, како се вец зове. Не подрзавам сасвим, само дјелимицно. Наравно нисам ко Мило Дјукановиц, кад неко отвара луксузан објекат онда ваљда зна гдје га отвара. А сто се тице ових сељака, у погрдном смислу рецено, и ја сам са села, па пословица, боље је бити у окрузењу гдје људи имају вец у окрузењу гдје су сви сиромасни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОПЕД

13.03.2021 13:19

Министрство одбрабне од политицких девијација и екстреминих девијација. Сумља на постављање заваде у друству, као и угрозавање напредка друства. Разумијем, и овај пут је за толерисање вама. Луксузни објекти, а неко нема ста јести. Али с друге стране у складу оспособљавања тог који нема ста јести, да буде успјесан и узоран градјанин не мозе ако нико неце и не смије да напредује. Не браним овог, мозда и није фер, мада цијеним људе као Додик, сто воле и запјевати и поцастити, сто недају Српску традицују за неки Каролина де ла Понте устовљени стил, дакле сто се тице њег, Радисица, као изолованог слуцаја, али Саровицу придика, ако се узда на овакве форе, добијања звања квалитетног политицара. Ово је неквалитетно водјење политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мопед

13.03.2021 13:50

Хајде нам преведи ово сто си написао зив био, ко те сконта свака му цаст.

Name

РЕ мопед

13.03.2021 16:32

Ти ни сам не знас ста си написао. Мозда си хтјео несто али си напрвио Руску салату од цланка. Које одсуство неморала, образа код ове зене, да се јавно бори за криминал и криминалце. То је видљиво да зена мисли да је РС њих владајуцих криминалаца а заборавила да постоји и народ у овој дрзави. Драско све руси, позови народ да изадје на улице да се скину криминалци са грбаце народа.

Name

Ре Мопед

13.03.2021 21:00

Ууууу,мотористааа,ста си ти доватио?....а ста казес,цувам овце ,неа везе,додји драга ,није вазно.

Name

лукавица

13.03.2021 13:21

Голићка је обични гад режимски.Има и она ораха у џепу који ће је стрпати гдје јој је и мјесто.На Туњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туп туп

13.03.2021 13:23

и... ко це се пријавити на тендер ...? Драшко да купи Вулицу багер а овај да руши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 16:24

Пријави се ти. Ко ти брани? Ако испуњаваш услове.

Name

Багра

13.03.2021 13:25

Багра која нас годинама унистава! Лудило које годинама сије владујаца структура је теско разумљиво обицном цовјеку. Ти, ако се могу назвати људи, су на опасним дрогама и/или теске моралне и малоумне наказе, другог објасњења немам. Браво Драско!

ОДГОВОРИТЕ
Name

греендестинy

13.03.2021 13:25

Није Драшко случајно изабрао "Кајак". Наиме, у том кафићу се дешавају свакојака нелегална снимања и уцјене најпрљавијих врста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАГЕРИСТА

13.03.2021 13:33

МОЈА ПОНУДА ЗА ТЕНДЕР: РУСИМ И ЦИСТИМ СВЕ ЗА 12 САТИ БЕЗ ИКАКВЕ НАДОКНАДЕ И ЈОС ЈА ДАЈЕМ ГРАДУ БЛ 100 ЕУРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

13.03.2021 13:34

Дајте зиро-рацун града да уплатим добровољни прилог бар за гориво за багер и цевапе за багеристу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

13.03.2021 13:35

Колико је та жена огрезла у безобразлуку да је спремна да безоцно лазе. Требаце проци улицом кад висе не будес сила драга министрице. Да ли је остала бар теунка образа да се поднесе оставка?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 15:35

Нема та креатура образа и од таквих се никада не мозе оцекивати оставка.Они су умислили да су сила и да им нико ниста не мозе.Али,вријеме це показати да су се грдно преварили.

Name

Драган

13.03.2021 13:37

Ова трандза није ни постављена да би урадила несто нормално него да прикрива криминал секте СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 13:43

Па, онда она има да одговара за све неправилности, није се родила на тој позицији, одговорност за нерад по закону увести!!!

Name

РЕ

13.03.2021 15:40

Та морална наказа је,оцигледно,одавно у слузби градјевинске мафије и разних мафија које харају,пљацкају и разарају РС.

Name

Искрено

13.03.2021 13:39

Драги моји грађани, ова жена је зло овог града. Надам се да ће једног дана одговарати за сво зло које је учинила својим бахатим понашањем заједно са својим " стручним сарадницима". Како она лоповски одговара на постављена питања, они не иду на лице мјеста то ради инспекција, а она онда поништава рјешења инспекције, јер њени стручњаци то боље знају. Страшно. Сада инспектори нека почну коначно радити по закону, јер имају одобрење градоначелника, па нека докажу сав криминал који до сада нису могли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

13.03.2021 13:39

Голићку под хитно треба смијенити... њено понашање ће да направи тешки скандал и обрука све у Српској... та жена ће изазвати тешки хаос по СНСД и помоћи да падну на следећим изборима... Само напред Голићка, отјерај сртанку у тоталну пропаст, само ви то можете сами

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

13.03.2021 17:41

Показује се прва "најслабија карика" у сектиној масинерији, јос 2-3 и ланац пуца да га нико несастави

Name

Дулидза

13.03.2021 13:42

Замисли само Сребренка Голић / министар и нема даље. Републико Српска докле овако, докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граданин

13.03.2021 13:43

У министарству се чекало по двије године да се рјеши жалба иако су предмети били лаки за рјешавање.Али то је трајало због интервенција да се развуче поступак по жалби чиме су грубо кршили законом предвиђени рок за рјешавање по жалби.Поступак легализације је могуц ако су прво имовински односи рјешени и остали законом прописани услови. Министарство све упућује власнике бесправно изграђених објеката на легализацију,који су изградили објекте прије ступања на снагу Закона о легализацији.....што је правно недопустиво за случајеве градње на туђем земљишту.Поставља се онда питање да ли Министарство на тај начин настоји да заштити људе који бесправно граде и доведе их у исти положај са људима који граде уз поштовање свих прописа.Право на имовину је најјаче право и то би требали сви да поштују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдаки је играла.

13.03.2021 13:43

Једна лепа Гркиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан2306

13.03.2021 13:43

Под њеним утицајем и корупцијом је и остала градјевинска инспекција као на примјер у Козсрској Дубици градјевинска инспекторка која обавља тај посао.Али у Дубици је јањничар и СНСД-а на власти и то тако већ деценијама траје ! Људи праве без и једног папира Хотел у центру града а поједине пегла за један стуб у њиховом дворишту ! Жива истина !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

13.03.2021 14:09

НЕТРЕБА СЕ ЧУДИТИ ШТО ТА ГОЛИЋКА ТОЛИКО КМЕЧИ ЗА ТОГ РАДИШИЋА ВЈЕРОВАТНО ЈЕ ДОБИЛА НЕКИ СТАНЧЋИЋ ОД ЊЕГА И КОЈИ ПЕТСТОТИЊАК ХИЉАДА ЕУРА ОД ПРЕ ИКОЗНА ШТА САД ТРЕБА ВРАЋАТИ ОНА ЋЕ НЕШТО СМИСЛИТИ ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ ОНА И ЊЕН ШЕФ МИЛЕ ПА ТРЕБА ПОМОЋИ ДРУГУ У НЕВОЉИ А БОРЦИ ДОБИЛИ НЕКИ ДАН БОРАЧКИ ДОДАТАК НА ГОДИШЊЕМ НИВОУ 180КМ А ОНИ ПАРЕ ГРЋУ ЛОПАТОМ . САД ЋЕ МИЛЕ И ЛЕГАЛИЗОВАТИ ЊИХОВУ ДУГОГОДИШЊУ ПЉАЧКУ И СВЕ ЋЕ БИТИ ПОТАМАН.

Name

Јој

13.03.2021 13:44

Огрлице Бозе ти помози, да пиврацас какав какав "укус"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

13.03.2021 13:52

Гдје ће пејин праунук, љуби га дједа, трошити од народа отете и украдене новце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан2306

13.03.2021 16:56

Није то обична огрлица ,дао је њој Додик и Радишић МЕДАЉУ ,сад то нескида и кад спавати иде ....

Name

Е

13.03.2021 14:02

Више рада, мање приче. Само рушите. Кад срушите и тај 15 000-ти онда нам јавите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

13.03.2021 14:03

Знам је цијели живот и увинек је вољела паре а зову је гузовача па размислите зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

13.03.2021 14:06

Ова Голиц и ста је вец је лос цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асоцијација

13.03.2021 14:13

'Наша' сребра је позната по већ надалеко чувеној и гласовитој изреци 'све је по закону'. Безброј пута поновљеној. И без везе са истином и стварним животом. И увијек ће до изнемоглости понављати 'све је по закону, све је по закону, све је..' само не питај за првих пар корака, за неколико првих потеза. Е за то не питај. То никако. Ни у бунилу. Изгубиће се начисто, залутаће, неће наћи пут до куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац!!

13.03.2021 14:20

Па није ли Лукач био шеф "Комуналне полиције" ...а шта све има сада ...министар...као и све Рудоњине подгузне мухе...борба ће бити тешка и дуга...правда побједи увијек....Зар не??? сем ако Цорона и Шкрба не потрају ...Боже недај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кренуло је ...

13.03.2021 14:37

Само рушење откуда неко мозе узети себи за право да гради на туђем земљишту па сви би то радили али уз благослов градских отаца ... и поред рушења треба испитати ко су тада били надлежни и нису реаговали на суд и у ћорку зашто је примао плату чиста корупција ко дан ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

13.03.2021 14:41

Правда за Срецка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадија

13.03.2021 14:42

И оваква те као нешто наружи, одржи ти предавање о закону и познавању нечега.... Па да у земљу пропаднеш од муке. Боље да те тројица ишамарају него да ти се оваква наговори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Радисиц

13.03.2021 14:43

Па боље да дијете ради несто, него да се дрогира...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

13.03.2021 14:43

Погледај само наста лици ова сподоба види глава фризуре стајлинга мила мајко ко је све на некој власти ма фуј гадови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фино каже

13.03.2021 14:44

Па нема нико право на било чијем земљишту, уколико он није власник, да гради било што.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротиња

13.03.2021 14:45

Чувене сестре Голић, за једну провјерено знам да је уништила Поште Српске а ова друга годинама је министар нечега... Правда за све "црвене" директоре и министре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

13.03.2021 15:12

Бавити се грађевинарством је велика част и умјетност,уважавајући и друга занимања.Иступање Голићке је доказ бахатости дрскости и покушаја понижавања струке и колега.Заборавила је да је многи познају а и сама зна да јој одавно у овој струци нема мјеста.Свједна је она да је једва задовољила знање ове струке али захваљујући партији одржава се.Сутра када буде обичан грађанин ,а не надобудни и корумпирани министар,од ње ће да бјеже уважене колеге од струке.Стидим се оваквих промашених стручњака који нам окаљаше образ овог светог занимања.Нека те је срамота Голићко, али знај да поред мјере дужине постоје и мјере ширина и висина.Поради на томе

ОДГОВОРИТЕ
Name

......

13.03.2021 17:01

Конкретан и практицан коментар. Браво за струку

Name

Време

13.03.2021 15:15

И намјера која цини цовека. Ни тајкуни нису сви исти. Све остало су стеротипи. А многи од сељака постану тајкуни, да ли се проналазите, да ли сте кренули пут власти. Ако, али са толико контрадикторнсти, нити цете моци, нити успети. А зивот је тајкун највеци и неком среца неко остаплер и казна. хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=А6Y96ЕПјИxY&лист=РДГМЕМQ1дЈ7wXфЛлqЦјwВ0xфСНбА&индеx=5

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2021 17:14

Није она градјевинске струке, она је заврсила економски факултет???

Name

Цвијановицева.

13.03.2021 15:16

Није против Станивуковица. Нити Додик. Само да гнев продје. Има тајфуна и у опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

13.03.2021 15:23

И ја бих градио крај Врбаса на градској земљи као и на стотине грађана. Ево, обећавам да ћу накнадно легализовати објекат јер видим да су та то потребне године, чак и кад имаш новац. А свиђају ми се и Шехитлуци за градњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2021 16:28

Богме и ја бих. Можда госпођа да објави неки оглас за градњу на градској земљи. Па ко да више, а она ће га штитити од инспекције.

Name

Бели

13.03.2021 15:41

Браво Драшко, позлатила ти се кашика, од багера. А Сребренку би град Бања Лука требао да кривично гони.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.03.2021 15:49

Ста реци о њој министар сто година јер попуњава мјесто које припада Бошњацима. Иначе никакав стручњак никакав човјек за новац би дала све и уцинила све. Може појести прасе цијело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.03.2021 16:01

Због оваквих Сименталки нам дхеца бјезе из РС а.Јадни смо ми ста нам раде Криминалци.Овај Додик је највеце зло сто бам се могло десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

минхаузен

13.03.2021 16:02

имали гдје рацун да се донира за багер ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

13.03.2021 16:09

Мафија има дрзаву а то су њој дали тзв.борци ВРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРЉА

13.03.2021 16:09

Није лијепо говорити било шта ружно о госпођи али ако таква особа обавља тако важну функцију онда више нисам сигуран

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББФ

13.03.2021 16:11

Кад је цовјек погледа ,буде му јасно све .Ни образовања ,ни морала... присјетице се она ста је све унистила ,својим потписима и одобрењима .Стице казна И од Бога,природе ,људи ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Басх

13.03.2021 16:52

Ругабет!

Name

БАЊА ЛУКА

13.03.2021 16:19

ОВА РЕЖИМСКА МИНИСТАРКА, ЉЕПОТИЦА УЗ МАЈКИЋКУ НАЈВЕЋА, ТРЕБА ДА КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРА САМО ПО ОВОМ ПРЕДМЕТУ И ТО ПО ВИШЕ ОСНОВА. ДЕБИЛКУША СЕ САМО ЈАВНО ДЕКЛАРИСАЛА. ТРЕБА ОДМАХ СРУШИТИ БЕСПРАВНИ ОБЈЕКАТ ИЗГРАЂЕН НА ГРАДСКОМ ЗЕМЉИШТУ ПА НЕКА СВИ "ОШТЕЧЕНИ" ТУЖЕ ГРАД, А ИМАЈУ НУЛА БОДОВА ШАНСЕ. НЕКА ОНИ ДОКАЖУ ДА ЈЕ ОБЈЕКАТ ПРАВЉЕН ПРИЈЕ СТУПАЊА НА СНАГУ ЗАКОНА О ЛЕГАЛИЗАЦИЈИ. БАГЕР УВЕСТИ ОДМАХ. ЗБПГОМ БАНДО НЕПИСМЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоx

13.03.2021 16:50

Браво за Драска храброг момка који има срца да тајкунски клан помало разоткрива и унистава народе подрзите га бице нам боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

13.03.2021 16:59

Дали је закон за сиротињу другацији него за додикове лопузе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

13.03.2021 17:01

Свака будала мозе русити али треба бити фрајер па несто изградити.Код Игора је било Бањалука се гради а код Драска Бањалука се руси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анна

13.03.2021 20:06

Па, не руше Агапе

Name

Ре

13.03.2021 20:43

Глупа си ти за ово...

Name

Младен

13.03.2021 21:20

Ста ти Гого мислис да сви,па и ми обицни мали смртници поцнемо градити на опстинском или свом земљисту локале, гаразе,куце,зграде,супе без градјевинских и урбанистицких сагласности .На ста би лицио овај град?

Name

Ре Ре

13.03.2021 22:05

Не да је глупа него је ортодоксна глупаца!

Name

13.03.2021 17:15

БИЛА ЈЕ ЗА ОТИМАЊЕ ВУЛИЋЕВЕ ИМОВУНЕ ДА БИ ИСПУНИЛА ЖЕЉЕ КИЕНА! ОВАЈ НЕРЕД МОЖЕ НАРОД ПОЧИСТИТИ САМО СА УСРАНИМ МЕТЛАМА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

13.03.2021 18:30

Јеси бурлеса ,кико ти је добро сто си удата за сербина ,никада ти неби ниста била у босњацком народу.

Name

Стварност

13.03.2021 17:31

Како те голићка није срамота, како ??!! Имаш ли образа да се годинама тако понашаш, бахато, незаконито и при томе си свјесна да говориш лажи. Нападаш надлежне, шта онда грађани да очекују од тебе. Жено Бања Лука је мала све се зна, шта ко ради. Јел ти мислиш да те народ гледа као неког министра, смију ти се и теби и твојим сарадницима....ееее јадо моја.Појма ти немаш, осим што се волиш сликати, а онда се тек види све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

13.03.2021 17:40

Мрдини фалсификати су у складу са законом. Треба њена неимарства по градском земљисту испитати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да правосудје

13.03.2021 17:42

Није заробљено од мафијаса, оддавно би била у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лола

13.03.2021 17:53

Постовани бањалуцани,ако има адвокат који је спреман да ову фукару од сподобе ,звану Голиц,оптузи за кривицно дјело помагања у отудјивање градског земљиста,скупицемо новац и тјерати је у затвор ! Ако нема правде у Бањалуци тузити је суду БиХ.Сподоба јавно помазе криминалцу и опструисе рад градске управе.Да ли је то дозвољено ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лола

13.03.2021 20:50

Јавите текуци рацун да уплатим 50 керми .

Name

Ало глупане

13.03.2021 20:51

Па да је правде ни тај сам кајак не би ту смио бити јер је близу воде све је то привременог карактера објекат не смије бити 6 до8 метара од воде сва та земља уз врбас углавном нема власнике ни у земљисним ни у катастарским књигама то је отето од дрзаве то треба бити водни појас и све срусити они немају ни градјевинску а употребну дозволу у бањалуци нема ни 20 посто укупно објеката

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

13.03.2021 21:29

Немам коментар када видим ову сребренку,зена се умуслил,само колико је она милионцица од тих тајкуна узела. Видите да је код нас допустено. Туга и јад.

Name

Младен

13.03.2021 21:30

Ко је Радисицу уопсте издао дозволу за рад,у локалу без градјевинске дозволе,изградјеном на тудјем земљисту.То би такодје требало провјерити ,те против истих покренути поступак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузна прица.

13.03.2021 21:51

Моја љубав према СНСДу прекинута Радмановцевим испрдавањем са Српском. Помиње како му отимају суме, а зна да и сам није посвецен сумама. И имамо мало топлије љето, али ми је истопио љубав према СНСДу. Уф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

14.03.2021 08:09

Ово не води добром и да би се избјегао било какав сукоб главну и задњу ријеч треба да да велики вођа а одлуке великог вође треба да се извршавају а не да се коментаришу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

15.03.2021 07:02

Сумо рвачи плачу за њом.Која бикуља.

Name

Василије

16.03.2021 08:45

Посилие свега постао сам навијач Радишића.

ОДГОВОРИТЕ