KO ŠTITI TAJKUNE: Za Radišićev kafić posebne procedure, za sirotinju - ne!

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ne tako davne 2018. godine, svesrdno je podržavala rušenje nelegalnog kafića koji je prije 30 godina izgrađen na gradskoj zemlji u Banjaluci. Začuđeno je pitala kako je moguće da se neko usudi da to uradi. Danas štiti kumove Milorada Dodika, porodicu Radišić i nikako ne podržava rušenje “Kajak terase”.

Republika Srpska 13.03.2021 | 13:44
KO ŠTITI TAJKUNE: Za Radišićev kafić posebne procedure, za sirotinju - ne!

Piše: Žana Gauk 

“Zar je moguće da vi izgradite objekat na zemljištu koje nije vaše vlasništvo, na zemljištu koje je vlasništvo lokalne zajednice iz Republike Srpske? Taj objekat (Klub 122 op.a.) izgrađen je na zemljištu koje je u vlasništvu grada. Zar je moguće izgraditi taj objekat, a da niko nikad nije reagovao? Inspekcija mora da radi svoj posao. Znači, da obilazi teren, da utvrdi bespravne objekte, da se utvrdi na čijem zemljištu je objekat. Pa nema niko pravo na bilo čijem zemljištu, ukoliko on nije vlasnik, da gradi bilo što”.

Ljuta je bila ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić tog, ne tako davnog 22. aprila 2018. godine, kada je pozdravila bager koji je dovela gradska Urbanističko-građevinska inspekcija kako bi srušila nelegalno podignut objekat star 30 godina.

Visokomoralno je poručila:

„Dali smo saglasnost za rušenje, ali se pitamo kako je neko mogao da gradi na tuđoj zemlji“.

Danas su se prilike drastično promijenile. Njen stranački kolega Igor Radojičić, koji je najčešće žmirio na oko 15.000 nelegalno izgrađenih objekata u Banjaluci, otišao je u političku istoriju na teritoriji grada. Vlasnik kafića “Kajak” nije neko ko bi “želio da bude anoniman”, već Srećko Radišić, sin Mile Radišića, presuđenog kriminalca i kuma predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. 

KOLIKO TRAJE SREĆKOVA SREĆA?

Srećku se posrećilo pa je, za vrijeme “spavanja” prošlog gradonačelnika, na gradskoj zemlji, nelegalno podigao velelepnu “Kajak terasu”. Nova uprava grada odlučila je da je sruši. Pečaćenje se dogodilo prekjuče, Srebrenka Golić reagovala je juče.

Gradska građevinska inspekcija izazvala je ministarkin bijes.

“Uvažavajući urgenciju gradonačelnika Banjaluke, kojom je tražio da se prioritetno odluči o žalbi investitora Mile Radišića izjavljenoj protiv rješenja Urbanističko-građevinske inspekcije Grada Banjaluka, kojim se investitoru naređuje da u roku od 30 dana dobrovoljno poruši bespravno izgrađeni poslovni objekat, a koju smo zaprimili dana 8.3.2021, zajedno sa spisom ove upravne stvari, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao drugostepeni organ, u cjelosti je poništilo prvostepeno rješenje i spis predmeta vratilo prvostepenom organu na ponovni postupak, s obzirom na to da je prilikom donošenja predmetnog rješenja došlo do više grubih povreda materijalnih propisa i procesnih zakona”, započela je.

Potom je optužila inspektore da su “radili ishitreno, uz niz procesnih nedostataka, i bez potpunog i pravilno utvrđenog činjeničnog stanja, na osnovu kojeg je mogao donijeti zakonitu odluku”.

INSPEKTORI NE ĆUTE

Ministaka se oglušila o obiman spis Gradske uprave u kojem je dokazano da Srećko nema baš uvijek toliko sreće pa istakla:

“Da bi se odlučilo da li bespravno sagrađen objekat treba odmah porušiti, bez prava na vođenje postupka legalizacije, neophodno je pouzdano i bez greške utvrditi da li je njegova izgradnja započela prije stupanja na snagu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji je donesen u julu 2018. godine, ili poslije, što postupajući inspektor nije učinio. To je očigledno, jer spis koji je uz žalbu dostavljen Ministarstvu nije sadržao nijedan materijalni dokaz na osnovu kojeg je donesena prvostepena odluka, osim dva zapisnika inspektora, sa dva različita imena investitora i bez ijednog zakonom propisanog materijalnog dokaza”.

Ipak, ni Golićeva nije imala mnogo sreće jer se gradski inspektori nisu libili da joj žestoko odgovore:

“Izjava ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenke Golić nedopustivo je i grubo vrijeđanje postupajućeg inspektora, koji ovaj posao obavlja već dugi niz godina. Uvidom u spis Odjeljenja za prostorno uređenje gdje se vodio postupak legalizacije utvrdili smo i zapisnički konstatovali da je objekat građen nakon stupanja na snagu Zakona o legalizaciji.

Ovo je vidljivo iz urbanističko-tehničkih uslova urađenih od strane CPK u novembru 2018. godine, a koji su se odnosili na izgradnju predmetnog objekta, odnosno na izgradnju. U navedenim urbanističko-tehničkim uslovima uložen je zapisnik o izvršenom uviđaju na licu mjesta od 6.11.2018. godine, u kojem je konstatovano da se na predmetnoj lokaciji nalazi zelena površina sa pomoćnim objektom. Takođe, u urbanističko-tehničkim uslovima postoje fotografije predmetne lokacije sa kojih je, takođe, vidljivo da se tu nalazi zelena površina, te da radovi nisu započeti.”

UPRKOS GOLIĆEVOJ BAGER SE SPREMA

Grad je, prema tvrdnjama gradonačelnika Drašaka Stanivukovića, pripremio alternativno rješenje za uklanjanje nelegalne terase.

“Znajući da će reakcija Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju biti ovakva, naše alternativno rješenje privođenja spornog zemljišta namjeni, po regulacionom planu, za vraćanje naše imovine, pokrenuli smo prije nekoliko dana. Taj postupak će tokom naredne sedmice biti priveden kraju”, naveo je.

U vladajućim i tajkunskim krugovima ukorijenjena je sintagma “elementarno neznanje” namijenjena svima koji ne podržavaju te “vizije”. U tom stilu oglasili su se i Radišići.

“Ono gdje je Stanivuković, takođe, pokazao elementarno neznanje je činjenica da je Grad Banjaluka na pomenutoj parceli upisan kao vlasnik u zemljišnim knjigama, ali da se u posjedovnom listu nalaze druga, fizička lica…”, naveli su, između ostalog, u saopštenju na dvije strane.

Ipak, biće da će posljednju riječ reći bager, jer je Gradska uprava raspisala tender za izbor firme koja će srušiti nelegalni objekat na samoj obali Vrbasa.

(Zurnal.info)

Komentari / 118

Ostavite komentar
Name

Fotka

13.03.2021 12:59

Džaba se jelo, džaba se pilo...

ODGOVORITE
Name

Stanivukovic

13.03.2021 13:08

I kada srusi objekat zbog populisticke predizborne politike, onda cemo mi, gradjani da placamo milionsku odstetu Radisicima jer ce da dobiju na sudu... kako god okrenes, Radisici ce se jos vise bogatiti, Drasko nemoze vise, jer ima koliko ne treba njegovim cukun unucicima, tata se namlatio na vrijeme na vek cigaretama, a na nas ce da padne sve to...

Name

CAT 325 gusjeničar

13.03.2021 13:18

Eeee Radišići, ničija nije do zore gorela. Drugim riječima, svemu dođe kraj pa i bezobrazluku i bahatosti. Nije vaše sve što oči vide. A kad se još tome doda da niste omiljeni kod naroda onda dobijete to što ste zaslužili.

Name

Mihajlo

13.03.2021 13:22

To je moja RS, u rukama crvene bande, koja ne sve pokrala, unistila i rastjerala svoju mladost.?

Name

RE

13.03.2021 13:29

I lova uzimala!

Name

d

13.03.2021 13:41

Golićka dugo se družiš sa kumovima. Nisi ti bitna, ali utvrdiće to Vulić.

Name

realnost

13.03.2021 13:48

Gospodji sa slike treba, uostalom kao i Zeljki i Milokradu, jedan detaljan pretres - sada se mogu jedino udruziti da odbrane "zakonski" ono sto su otudjili od naroda.. Otimacina u visokom stilu!

Name

Batar kamate d.o.o.

13.03.2021 13:49

Nije tacno da je gosn. Radisic privilegovan. Na primer, moj motel i restoran rade non stop. Pruzam sve vrste usluga, al bas sve. Sve sto pozelite za udoban nocni zivot ja obezbedzujem. Podrska od Batara svim vlasnicima motela i restorana u RS. Ziveli!

Name

Brko

13.03.2021 13:54

Auu, sta prazne kalorije uradise od ministarke.. Pardon, htjedoh reci prazne price i obecanja..

Name

Re

13.03.2021 14:03

Ti, što se potpisa sa "Stanivuković" voliš da te neko pljačka i pravi budalu od tebe a boga mi izgleda mi kao da je već napravio, nisi nešto ubjedljiv po pitanju načina na koji su Draškovi roditelji stekli bogatstvo. Narod je riješio, neka košta šta košta ali promjene se moraju desiti. Idemoooo.

Name

Re

13.03.2021 14:07

Ova gospođa ima razloga da brani kriminal. Šta je mogla biti i ona i sestra da nije knjižica. Po svemu ništa.

Name

Busi

13.03.2021 14:12

Hahahaha! BUSI, HAHAHAHAHA

Name

Mike Ronhil

13.03.2021 14:22

Pobrkao si loncice. Ja sam se obigatio na cigarama!

Name

ВРС-РВИ

13.03.2021 15:01

Сви који не подржавају криминал треба да дају пдршку ДРАШКУ и његовој администрацији!!! Драшко имаш армију истомишљеника у БЛ и околини само настави започето!!! Они су мишеви обични вјеруј ми, џаба им новац и све, срце као у миша малога!!! Ти си добио 53000 гласова што никад нико није!!!

Name

Клоц

13.03.2021 15:09

25000 марака за багер. Лоповиии!

Name

Spermenka Golić

13.03.2021 15:21

Nema rušenja dok mi ne kažemo.

Name

Re Stanivukovic

13.03.2021 17:21

Ti si crvena krezuba populisticka budala.

Name

Nostradamus

13.03.2021 21:58

Sjecam se prije par godina posjetim svog skolskog druga u jednom selu.Kaze mi e moj prijatelju dobro je sto si otisao jer ovde su sve lopovi.Pa kaze dosla mi inspekcija na posjed i hoce da mi sruse pomocni objekat.Objekat je 100% na njegovom posjedu cak ni blizu susjeda.Sta dalje treba da se prica obicni covjek mora da se bori za svoje,a lopovi bez problema zauzimaju tudje.Zao mi je postenog naseg naroda koji je bio bombardovan od Natoa,ali nas je vise unistila ova vlast od Nato-a.

Name

Ja

13.03.2021 22:14

Golicka je budaletina tj pravi se. Neka dopusti da se na njenoj cacevini nesto bespravno izgradi. Aha hoce.

Name

realno

14.03.2021 06:19

Ako ova Lopina prestavlja neko ministarstvo onda smo donji!

Name

АЛООО ПОЖЕГААА...

14.03.2021 17:42

Питање за НН лице које се потписало као ''Станивуковић'': Зашто бисмо ми плаћали одштету ако је кумов кум ''на дивље'' и на туђем (градском) земљишту изградио то што је изградио. У ПАМЕТ СЕ НАРОДЕ! ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ЋУТАЊА И БЕЖАЊА ПРЕД КАБАДАХИЈАМА и самозванимн локалним моћницима. ДОСТА ЈЕ БИЛО!!!

Name

Placeni Neradnik

15.03.2021 06:50

Gospodja se treba latiti posla i rjesiti problem radioaktivnog otpada na granicnom podrucju!

Name

Драган

15.03.2021 08:43

Ништа није џабе. Све ће некоме тргнути на нос, ако Бог да. Ако судови раде за лопуже онда нема овде наде, угаси светло и ајмо.... Нису ваљда сви овде безкичмењаци, улизице, незналице, полтрони, поданици......... Надам се. Видећемо. Има овде и храбрих и паметних људи који то неће да буду ни по коју цену.

Name

Golicka

16.03.2021 17:53

Je sastavni deo crvene hobotnice kao i bivši gradonacelnik

Name

????

13.03.2021 13:00

Aje. Gadaro jedna.

ODGOVORITE
Name

Milos

13.03.2021 13:03

Hoće li zamajac početi da se okreće?

ODGOVORITE
Name

Zikica Jovanovic Spanac

13.03.2021 13:03

(Uz Glamocko gluvo). Svi se bune protiv vlasti, ja protiv opozicije. (Ma ne branim ja tajkune, vec ono sto je uradjeno pravilno/SNSD). Zato sam i osnovao Ministarstvo za odbranu od politickih devijacija. U skladu sa istom borbom protiv kriminala i korupcije.

ODGOVORITE
Name

Banjalukaakajak

13.03.2021 13:03

Pa po toj golicki mafijasici al.dokjenavlasti kad propanu bit cemanja od makovog zrna..znaci da je poceo gradnju pre 2018 i tog zakona da bi on sasvim prirodno izgradio gradjevinu na gradskom zemljistu i trazio legalizaciju i oni bi mu odobrili..pa gdje to ima..ako je gradako i bezpravno izgtadjeno me znam kad pre 20.40godina ima da bude sruseno i tacka..sta seru..ovo ono..pa i mi cemo pocet gradit po parku m.stojanovic..na trgu krajine..pa cemo trazit legalizaciju.kava glupost..mafija nema sta..

ODGOVORITE
Name

Predator

13.03.2021 13:04

Ne bager vec BAGERCINA od 500 tona pa malo napred malo nazad

ODGOVORITE
Name

Pa

13.03.2021 13:06

Prijaviti ovu, ima i nad njom neko, kakav je vise to nacin.

ODGOVORITE
Name

Lule

13.03.2021 15:19

Provjeriti šurovanje Golićke sa Radojčićem oko izgradnje zgrade u kojoj ona ima više stanbenih i poslovnih jedinica. To je dama koja javno na sjednicama NS RS ponižava narodne poslanike i slobodno misleće ljude u RS_koj, pozivajući se na činjenicu da je dama, obrazovana, poštena.... Upitno je da ona zloupotrebom službenog položaja, zajedno sa još nekoliko osoba iz političke elite vrši nacionalnu diskriminaciju nad građanima srpske nacionalnosti. Krajnje vrijeme je da se preispita kako se ponašaju ljudi koji vrše vlast u RS nad narodom.

Name

Jao Lule

13.03.2021 16:36

Ako je ona dama onda sam ja Kristofer Kolumbo.E pa ja na ovakvu damu nebi ni bicikla naslonio a ne gluvo bilo sta drugo

Name

Kiki

13.03.2021 13:07

Ministarki zagu ko sirotinjske naćve, razvalila se od korupcije...

ODGOVORITE
Name

D

13.03.2021 13:09

Samo rušenje, kako bi bilo da sad svako gradi gde hoće i šta hoće pa da Golićka legalizuje

ODGOVORITE
Name

Re

13.03.2021 16:21

Na njenoj zemlji za početak.

Name

Cico

13.03.2021 13:10

Samo rusi,da su u pitanju obični smrtnici ta se debelguza ne bi javila

ODGOVORITE
Name

Boro

13.03.2021 13:10

Elementarno neznanje je da se vlasništvo dokazuje zemljisnom knjigom, a ne katastarskim posjedom.

ODGOVORITE
Name

Pula-Porec.

13.03.2021 13:10

Pojasnjenje. Pa nije niko zabranio sirotinji da pravi svoje. Balilando. Naravno, zbog drugih stvari ne podrzavam tajkuna.

ODGOVORITE
Name

Koja ministarka.

13.03.2021 13:11

Pa prvo tražite da ova naduvana seljanka da neopozivu ostavku, pa onda u bajbokanu sa ostalom mafijom u Banja Luci i Republici srpskoj ako je još Republika ili burletava prcija. Dok ne budu ovi hostapleri u zatvoru i nebude im imovina oduzimana nema tu ni republike ni države niti čega drugog.

ODGOVORITE
Name

Re koja ministarka

13.03.2021 15:04

Upravo tako, ovo sa slike odma u zatvor. Pod hitno podnijeti protiv nje krivicnu prijavu, razotkriti njen kriminal kao ministra da bude primjer za sve lopove i kriminalce. Onda krenuta na rusenje svih objekata nwlegalno izgradjeni. Drasko digni narod na ulice, pozovi narod da se suprostavi svim kriminalcima na vlasti. Mora se žljudi poceti pet do dvanes je.!!!!

Name

Evropa

13.03.2021 13:13

Ova divna gospodja ministarka je zrela za zatvor.Cist i talentovan kriminalac ! Sama zna da je to gradsko zemljiste i pomaze kriminalcu ,uzurpatoru i nikom nista ! Pa dragi banjalucani motke u ruke i istjerati te lopuze iz grada ! I citavu vlast,uzurpatorsku,kriminalnu,lopovsku i ne narodnu ! Ziv nam bio gradonacelnice,postena momcino !

ODGOVORITE
Name

Ako je to razlog.

13.03.2021 13:13

Konfrotacije prema tom Rasevicu, kako se vec zove. Ne podrzavam sasvim, samo djelimicno. Naravno nisam ko Milo Djukanovic, kad neko otvara luksuzan objekat onda valjda zna gdje ga otvara. A sto se tice ovih seljaka, u pogrdnom smislu receno, i ja sam sa sela, pa poslovica, bolje je biti u okruzenju gdje ljudi imaju vec u okruzenju gdje su svi siromasni.

ODGOVORITE
Name

MOPED

13.03.2021 13:19

Ministrstvo odbrabne od politickih devijacija i ekstreminih devijacija. Sumlja na postavljanje zavade u drustvu, kao i ugrozavanje napredka drustva. Razumijem, i ovaj put je za tolerisanje vama. Luksuzni objekti, a neko nema sta jesti. Ali s druge strane u skladu osposobljavanja tog koji nema sta jesti, da bude uspjesan i uzoran gradjanin ne moze ako niko nece i ne smije da napreduje. Ne branim ovog, mozda i nije fer, mada cijenim ljude kao Dodik, sto vole i zapjevati i pocastiti, sto nedaju Srpsku tradicuju za neki Karolina de la Ponte ustovljeni stil, dakle sto se tice njeg, Radisica, kao izolovanog slucaja, ali Sarovicu pridika, ako se uzda na ovakve fore, dobijanja zvanja kvalitetnog politicara. Ovo je nekvalitetno vodjenje politike.

ODGOVORITE
Name

Re Moped

13.03.2021 13:50

Hajde nam prevedi ovo sto si napisao ziv bio, ko te skonta svaka mu cast.

Name

RE moped

13.03.2021 16:32

Ti ni sam ne znas sta si napisao. Mozda si htjeo nesto ali si naprvio Rusku salatu od clanka. Koje odsustvo nemorala, obraza kod ove zene, da se javno bori za kriminal i kriminalce. To je vidljivo da zena misli da je RS njih vladajucih kriminalaca a zaboravila da postoji i narod u ovoj drzavi. Drasko sve rusi, pozovi narod da izadje na ulice da se skinu kriminalci sa grbace naroda.

Name

Re Moped

13.03.2021 21:00

Uuuuu,motoristaaa,sta si ti dovatio?....a sta kazes,cuvam ovce ,nea veze,dodji draga ,nije vazno.

Name

lukavica

13.03.2021 13:21

Golićka je obični gad režimski.Ima i ona oraha u džepu koji će je strpati gdje joj je i mjesto.Na Tunjice.

ODGOVORITE
Name

Tup tup

13.03.2021 13:23

i... ko ce se prijaviti na tender ...? Draško da kupi Vulicu bager a ovaj da ruši.

ODGOVORITE
Name

Re

13.03.2021 16:24

Prijavi se ti. Ko ti brani? Ako ispunjavaš uslove.

Name

Bagra

13.03.2021 13:25

Bagra koja nas godinama unistava! Ludilo koje godinama sije vladujaca struktura je tesko razumljivo obicnom covjeku. Ti, ako se mogu nazvati ljudi, su na opasnim drogama i/ili teske moralne i maloumne nakaze, drugog objasnjenja nemam. Bravo Drasko!

ODGOVORITE
Name

greendestiny

13.03.2021 13:25

Nije Draško slučajno izabrao "Kajak". Naime, u tom kafiću se dešavaju svakojaka nelegalna snimanja i ucjene najprljavijih vrsta.

ODGOVORITE
Name

BAGERISTA

13.03.2021 13:33

MOJA PONUDA ZA TENDER: RUSIM I CISTIM SVE ZA 12 SATI BEZ IKAKVE NADOKNADE I JOS JA DAJEM GRADU BL 100 EURA

ODGOVORITE
Name

Igor

13.03.2021 13:34

Dajte ziro-racun grada da uplatim dobrovoljni prilog bar za gorivo za bager i cevape za bageristu .

ODGOVORITE
Name

Milko

13.03.2021 13:35

Koliko je ta žena ogrezla u bezobrazluku da je spremna da bezocno laze. Trebace proci ulicom kad vise ne budes sila draga ministrice. Da li je ostala bar teunka obraza da se podnese ostavka?

ODGOVORITE
Name

Re

13.03.2021 15:35

Nema ta kreatura obraza i od takvih se nikada ne moze ocekivati ostavka.Oni su umislili da su sila i da im niko nista ne moze.Ali,vrijeme ce pokazati da su se grdno prevarili.

Name

Dragan

13.03.2021 13:37

Ova trandza nije ni postavljena da bi uradila nesto normalno nego da prikriva kriminal sekte SNSD

ODGOVORITE
Name

Re

13.03.2021 13:43

Pa, onda ona ima da odgovara za sve nepravilnosti, nije se rodila na toj poziciji, odgovornost za nerad po zakonu uvesti!!!

Name

RE

13.03.2021 15:40

Ta moralna nakaza je,ocigledno,odavno u sluzbi gradjevinske mafije i raznih mafija koje haraju,pljackaju i razaraju RS.

Name

Iskreno

13.03.2021 13:39

Dragi moji građani, ova žena je zlo ovog grada. Nadam se da će jednog dana odgovarati za svo zlo koje je učinila svojim bahatim ponašanjem zajedno sa svojim " stručnim saradnicima". Kako ona lopovski odgovara na postavljena pitanja, oni ne idu na lice mjesta to radi inspekcija, a ona onda poništava rješenja inspekcije, jer njeni stručnjaci to bolje znaju. Strašno. Sada inspektori neka počnu konačno raditi po zakonu, jer imaju odobrenje gradonačelnika, pa neka dokažu sav kriminal koji do sada nisu mogli.

ODGOVORITE
Name

izraelac

13.03.2021 13:39

Golićku pod hitno treba smijeniti... njeno ponašanje će da napravi teški skandal i obruka sve u Srpskoj... ta žena će izazvati teški haos po SNSD i pomoći da padnu na sledećim izborima... Samo napred Golićka, otjeraj srtanku u totalnu propast, samo vi to možete sami

ODGOVORITE
Name

modricanin

13.03.2021 17:41

Pokazuje se prva "najslabija karika" u sektinoj masineriji, jos 2-3 i lanac puca da ga niko nesastavi

Name

Dulidza

13.03.2021 13:42

Zamisli samo Srebrenka Golić / ministar i nema dalje. Republiko Srpska dokle ovako, dokle?

ODGOVORITE
Name

Gradanin

13.03.2021 13:43

U ministarstvu se čekalo po dvije godine da se rješi žalba iako su predmeti bili laki za rješavanje.Ali to je trajalo zbog intervencija da se razvuče postupak po žalbi čime su grubo kršili zakonom predviđeni rok za rješavanje po žalbi.Postupak legalizacije je moguc ako su prvo imovinski odnosi rješeni i ostali zakonom propisani uslovi. Ministarstvo sve upućuje vlasnike bespravno izgrađenih objekata na legalizaciju,koji su izgradili objekte prije stupanja na snagu Zakona o legalizaciji.....što je pravno nedopustivo za slučajeve gradnje na tuđem zemljištu.Postavlja se onda pitanje da li Ministarstvo na taj način nastoji da zaštiti ljude koji bespravno grade i dovede ih u isti položaj sa ljudima koji grade uz poštovanje svih propisa.Pravo na imovinu je najjače pravo i to bi trebali svi da poštuju.

ODGOVORITE
Name

Sdaki je igrala.

13.03.2021 13:43

Jedna lepa Grkinja.

ODGOVORITE
Name

Milan2306

13.03.2021 13:43

Pod njenim uticajem i korupcijom je i ostala gradjevinska inspekcija kao na primjer u Kozsrskoj Dubici gradjevinska inspektorka koja obavlja taj posao.Ali u Dubici je janjničar i SNSD-a na vlasti i to tako već decenijama traje ! Ljudi prave bez i jednog papira Hotel u centru grada a pojedine pegla za jedan stub u njihovom dvorištu ! Živa istina !!!

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

13.03.2021 14:09

NETREBA SE ČUDITI ŠTO TA GOLIĆKA TOLIKO KMEČI ZA TOG RADIŠIĆA VJEROVATNO JE DOBILA NEKI STANČĆIĆ OD NJEGA I KOJI PETSTOTINJAK HILJADA EURA OD PRE IKOZNA ŠTA SAD TREBA VRAĆATI ONA ĆE NEŠTO SMISLITI PO HITNOM POSTUPKU ONA I NJEN ŠEF MILE PA TREBA POMOĆI DRUGU U NEVOLJI A BORCI DOBILI NEKI DAN BORAČKI DODATAK NA GODIŠNJEM NIVOU 180KM A ONI PARE GRĆU LOPATOM . SAD ĆE MILE I LEGALIZOVATI NJIHOVU DUGOGODIŠNJU PLJAČKU I SVE ĆE BITI POTAMAN.

Name

Joj

13.03.2021 13:44

Ogrlice Boze ti pomozi, da pivracas kakav kakav "ukus"!!!

ODGOVORITE
Name

Petar

13.03.2021 13:52

Gdje će pejin praunuk, ljubi ga djeda, trošiti od naroda otete i ukradene novce.

ODGOVORITE
Name

Milan2306

13.03.2021 16:56

Nije to obična ogrlica ,dao je njoj Dodik i Radišić MEDALJU ,sad to neskida i kad spavati ide ....

Name

Е

13.03.2021 14:02

Више рада, мање приче. Само рушите. Кад срушите и тај 15 000-ти онда нам јавите.

ODGOVORITE
Name

Mirko

13.03.2021 14:03

Znam je cijeli život i uvinek je voljela pare a zovu je guzovača pa razmislite zašto?

ODGOVORITE
Name

Pero

13.03.2021 14:06

Ova Golic i sta je vec je los covjek

ODGOVORITE
Name

Asocijacija

13.03.2021 14:13

'Naša' srebra je poznata po već nadaleko čuvenoj i glasovitoj izreci 'sve je po zakonu'. Bezbroj puta ponovljenoj. I bez veze sa istinom i stvarnim životom. I uvijek će do iznemoglosti ponavljati 'sve je po zakonu, sve je po zakonu, sve je..' samo ne pitaj za prvih par koraka, za nekoliko prvih poteza. E za to ne pitaj. To nikako. Ni u bunilu. Izgubiće se načisto, zalutaće, neće naći put do kuće.

ODGOVORITE
Name

Drekavac!!

13.03.2021 14:20

Pa nije li Lukač bio šef "Komunalne policije" ...a šta sve ima sada ...ministar...kao i sve Rudonjine podguzne muhe...borba će biti teška i duga...pravda pobjedi uvijek....Zar ne??? sem ako Corona i Škrba ne potraju ...Bože nedaj!

ODGOVORITE
Name

Krenulo je ...

13.03.2021 14:37

Samo rušenje otkuda neko moze uzeti sebi za pravo da gradi na tuđem zemljištu pa svi bi to radili ali uz blagoslov gradskih otaca ... i pored rušenja treba ispitati ko su tada bili nadležni i nisu reagovali na sud i u ćorku zašto je primao platu čista korupcija ko dan ...

ODGOVORITE
Name

Mile konj

13.03.2021 14:41

Pravda za Srecka!

ODGOVORITE
Name

Tadija

13.03.2021 14:42

I ovakva te kao nešto naruži, održi ti predavanje o zakonu i poznavanju nečega.... Pa da u zemlju propadneš od muke. Bolje da te trojica išamaraju nego da ti se ovakva nagovori.

ODGOVORITE
Name

Mile Radisic

13.03.2021 14:43

Pa bolje da dijete radi nesto, nego da se drogira...

ODGOVORITE
Name

Ja

13.03.2021 14:43

Pogledaj samo nasta lici ova spodoba vidi glava frizure stajlinga mila majko ko je sve na nekoj vlasti ma fuj gadovi

ODGOVORITE
Name

Fino kaže

13.03.2021 14:44

Pa nema niko pravo na bilo čijem zemljištu, ukoliko on nije vlasnik, da gradi bilo što.

ODGOVORITE
Name

Sirotinja

13.03.2021 14:45

Čuvene sestre Golić, za jednu provjereno znam da je uništila Pošte Srpske a ova druga godinama je ministar nečega... Pravda za sve "crvene" direktore i ministre!

ODGOVORITE
Name

GRUJO

13.03.2021 15:12

Baviti se građevinarstvom je velika čast i umjetnost,uvažavajući i druga zanimanja.Istupanje Golićke je dokaz bahatosti drskosti i pokušaja ponižavanja struke i kolega.Zaboravila je da je mnogi poznaju a i sama zna da joj odavno u ovoj struci nema mjesta.Svjedna je ona da je jedva zadovoljila znanje ove struke ali zahvaljujući partiji održava se.Sutra kada bude običan građanin ,a ne nadobudni i korumpirani ministar,od nje će da bježe uvažene kolege od struke.Stidim se ovakvih promašenih stručnjaka koji nam okaljaše obraz ovog svetog zanimanja.Neka te je sramota Golićko, ali znaj da pored mjere dužine postoje i mjere širina i visina.Poradi na tome

ODGOVORITE
Name

......

13.03.2021 17:01

Konkretan i praktican komentar. Bravo za struku

Name

Vreme

13.03.2021 15:15

I namjera koja cini coveka. Ni tajkuni nisu svi isti. Sve ostalo su sterotipi. A mnogi od seljaka postanu tajkuni, da li se pronalazite, da li ste krenuli put vlasti. Ako, ali sa toliko kontradiktornsti, niti cete moci, niti uspeti. A zivot je tajkun najveci i nekom sreca neko ostapler i kazna. https://www.youtube.com/watch?v=A6Y96EPjIxY&list=RDGMEMQ1dJ7wXfLlqCjwV0xfSNbA&index=5

ODGOVORITE
Name

re

13.03.2021 17:14

Nije ona gradjevinske struke, ona je zavrsila ekonomski fakultet???

Name

Cvijanoviceva.

13.03.2021 15:16

Nije protiv Stanivukovica. Niti Dodik. Samo da gnev prodje. Ima tajfuna i u opoziciji.

ODGOVORITE
Name

Boris

13.03.2021 15:23

I ja bih gradio kraj Vrbasa na gradskoj zemlji kao i na stotine građana. Evo, obećavam da ću naknadno legalizovati objekat jer vidim da su ta to potrebne godine, čak i kad imaš novac. A sviđaju mi se i Šehitluci za gradnju

ODGOVORITE
Name

Re

13.03.2021 16:28

Bogme i ja bih. Možda gospođa da objavi neki oglas za gradnju na gradskoj zemlji. Pa ko da više, a ona će ga štititi od inspekcije.

Name

Beli

13.03.2021 15:41

Bravo Draško, pozlatila ti se kašika, od bagera. A Srebrenku bi grad Banja Luka trebao da krivično goni.

ODGOVORITE
Name

Milan

13.03.2021 15:49

Sta reci o njoj ministar sto godina jer popunjava mjesto koje pripada Bošnjacima. Inače nikakav stručnjak nikakav čovjek za novac bi dala sve i ucinila sve. Može pojesti prase cijelo.

ODGOVORITE
Name

Borac

13.03.2021 16:01

Zbog ovakvih Simentalki nam dheca bjeze iz RS a.Jadni smo mi sta nam rade Kriminalci.Ovaj Dodik je najvece zlo sto bam se moglo desiti.

ODGOVORITE
Name

minhauzen

13.03.2021 16:02

imali gdje racun da se donira za bager ?!

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

13.03.2021 16:09

Mafija ima drzavu a to su njoj dali tzv.borci VRS

ODGOVORITE
Name

MRLJA

13.03.2021 16:09

Nije lijepo govoriti bilo šta ružno o gospođi ali ako takva osoba obavlja tako važnu funkciju onda više nisam siguran

ODGOVORITE
Name

BBF

13.03.2021 16:11

Kad je covjek pogleda ,bude mu jasno sve .Ni obrazovanja ,ni morala... prisjetice se ona sta je sve unistila ,svojim potpisima i odobrenjima .Stice kazna I od Boga,prirode ,ljudi ...

ODGOVORITE
Name

Bash

13.03.2021 16:52

Rugabet!

Name

BANJA LUKA

13.03.2021 16:19

OVA REŽIMSKA MINISTARKA, LJEPOTICA UZ MAJKIĆKU NAJVEĆA, TREBA DA KRIVIČNO DA ODGOVARA SAMO PO OVOM PREDMETU I TO PO VIŠE OSNOVA. DEBILKUŠA SE SAMO JAVNO DEKLARISALA. TREBA ODMAH SRUŠITI BESPRAVNI OBJEKAT IZGRAĐEN NA GRADSKOM ZEMLJIŠTU PA NEKA SVI "OŠTEČENI" TUŽE GRAD, A IMAJU NULA BODOVA ŠANSE. NEKA ONI DOKAŽU DA JE OBJEKAT PRAVLJEN PRIJE STUPANJA NA SNAGU ZAKONA O LEGALIZACIJI. BAGER UVESTI ODMAH. ZBPGOM BANDO NEPISMENA.

ODGOVORITE
Name

Zox

13.03.2021 16:50

Bravo za Draska hrabrog momka koji ima srca da tajkunski klan pomalo razotkriva i unistava narode podrzite ga bice nam bolje

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

13.03.2021 16:59

Dali je zakon za sirotinju drugaciji nego za dodikove lopuze

ODGOVORITE
Name

Goga

13.03.2021 17:01

Svaka budala moze rusiti ali treba biti frajer pa nesto izgraditi.Kod Igora je bilo Banjaluka se gradi a kod Draska Banjaluka se rusi.

ODGOVORITE
Name

Anna

13.03.2021 20:06

Pa, ne ruše Agape

Name

Re

13.03.2021 20:43

Glupa si ti za ovo...

Name

Mladen

13.03.2021 21:20

Sta ti Gogo mislis da svi,pa i mi obicni mali smrtnici pocnemo graditi na opstinskom ili svom zemljistu lokale, garaze,kuce,zgrade,supe bez gradjevinskih i urbanistickih saglasnosti .Na sta bi licio ovaj grad?

Name

Re Re

13.03.2021 22:05

Ne da je glupa nego je ortodoksna glupaca!

Name

XL

13.03.2021 17:15

BILA JE ZA OTIMANJE VULIĆEVE IMOVUNE DA BI ISPUNILA ŽELJE KIENA! OVAJ NERED MOŽE NAROD POČISTITI SAMO SA USRANIM METLAMA!!!!

ODGOVORITE
Name

Alo

13.03.2021 18:30

Jesi burlesa ,kiko ti je dobro sto si udata za serbina ,nikada ti nebi nista bila u bosnjackom narodu.

Name

Stvarnost

13.03.2021 17:31

Kako te golićka nije sramota, kako ??!! Imaš li obraza da se godinama tako ponašaš, bahato, nezakonito i pri tome si svjesna da govoriš laži. Napadaš nadležne, šta onda građani da očekuju od tebe. Ženo Banja Luka je mala sve se zna, šta ko radi. Jel ti misliš da te narod gleda kao nekog ministra, smiju ti se i tebi i tvojim saradnicima....eeee jado moja.Pojma ti nemaš, osim što se voliš slikati, a onda se tek vidi sve.

ODGOVORITE
Name

Ma da

13.03.2021 17:40

Mrdini falsifikati su u skladu sa zakonom. Treba njena neimarstva po gradskom zemljistu ispitati....

ODGOVORITE
Name

Da pravosudje

13.03.2021 17:42

Nije zarobljeno od mafijasa, oddavno bi bila u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

lola

13.03.2021 17:53

Postovani banjalucani,ako ima advokat koji je spreman da ovu fukaru od spodobe ,zvanu Golic,optuzi za krivicno djelo pomaganja u otudjivanje gradskog zemljista,skupicemo novac i tjerati je u zatvor ! Ako nema pravde u Banjaluci tuziti je sudu BiH.Spodoba javno pomaze kriminalcu i opstruise rad gradske uprave.Da li je to dozvoljeno ?

ODGOVORITE
Name

Re Lola

13.03.2021 20:50

Javite tekuci racun da uplatim 50 kermi .

Name

Alo glupane

13.03.2021 20:51

Pa da je pravde ni taj sam kajak ne bi tu smio biti jer je blizu vode sve je to privremenog karaktera objekat ne smije biti 6 do8 metara od vode sva ta zemlja uz vrbas uglavnom nema vlasnike ni u zemljisnim ni u katastarskim knjigama to je oteto od drzave to treba biti vodni pojas i sve srusiti oni nemaju ni gradjevinsku a upotrebnu dozvolu u banjaluci nema ni 20 posto ukupno objekata

ODGOVORITE
Name

Alo

13.03.2021 21:29

Nemam komentar kada vidim ovu srebrenku,zena se umuslil,samo koliko je ona milioncica od tih tajkuna uzela. Vidite da je kod nas dopusteno. Tuga i jad.

Name

Mladen

13.03.2021 21:30

Ko je Radisicu uopste izdao dozvolu za rad,u lokalu bez gradjevinske dozvole,izgradjenom na tudjem zemljistu.To bi takodje trebalo provjeriti ,te protiv istih pokrenuti postupak.

ODGOVORITE
Name

Tuzna prica.

13.03.2021 21:51

Moja ljubav prema SNSDu prekinuta Radmanovcevim isprdavanjem sa Srpskom. Pominje kako mu otimaju sume, a zna da i sam nije posvecen sumama. I imamo malo toplije ljeto, ali mi je istopio ljubav prema SNSDu. Uf.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

14.03.2021 08:09

Ovo ne vodi dobrom i da bi se izbjegao bilo kakav sukob glavnu i zadnju riječ treba da da veliki vođa a odluke velikog vođe treba da se izvršavaju a ne da se komentarišu.

ODGOVORITE
Name

Arm

15.03.2021 07:02

Sumo rvači plaču za njom.Koja bikulja.

Name

Василије

16.03.2021 08:45

Посилие свега постао сам навијач Радишића.

ODGOVORITE