СИПА: Једна особа ухапшена због производње дроге

СИПА у Високом открила лабораторију за производњу опојне дроге.  

Република Српска 13.03.2021 | 11:23
СИПА: Једна особа ухапшена због производње дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су у сарадњи са полицијским службеницима  МУП-а Републике Српске и МУП-а Зеничко-добојског кантона реализовали оперативну акцију усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

У акцији је слободе лишенено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

 

Поступајући по наредбама Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона и Општинског суда у Високом, полицијски службеници СИПА-е су у Високом претресли један стамбени објекат приликом чега су открили лабораторију за производњу марихуане у вјештачким условима, те привремено одузели око 150 сакија са стабљикама сканка у завршном стадијуму сазријевања, системе за наводњавање, загријавање, освјетљење и довод ваздуха.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лице лишено слободе биће предато у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.  

Полицијски службеници СИПА-е настављају активности у оквиру овог предмета, саопштено је из СИПА-е.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Реалност

13.03.2021 11:26

Једина полицијска агенција у БиХ која нешто ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

13.03.2021 13:28

Ово ради цитава Европа и нико не иде у затвор . Трава је у Европи као ракија код нас . Сви је пусе , производе и казњиво је продавати је .

Name

Ре:

14.03.2021 01:16

Да ли је алкохол опојна дрога? Кад забране садњу шљиве, те производњу, продају и злоупотребу алкохола, то ће бити вијест. До тада, конопља јесте и остаје лијек за све! Зна то медицина одлично, само морају слушати наредбе фармако-мафије.

Name

Занимљиво

13.03.2021 12:52

Не смијемо сијат дрогу, не смијемо брати гљиве, чајеве, не смијемо пећи ракију али зато смијемо красти мед од пчела. Када ће неко стати у крај овој бесрамној крађи, доста је и тих медара више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

13.03.2021 15:31

И ракиских котлова ?