SIPA: Jedna osoba uhapšena zbog proizvodnje droge

SIPA u Visokom otkrila laboratoriju za proizvodnju opojne droge.  

Republika Srpska 13.03.2021 | 11:23
SIPA: Jedna osoba uhapšena zbog proizvodnje droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su u saradnji sa policijskim službenicima  MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U akciji je slobode lišeneno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA-e su u Visokom pretresli jedan stambeni objekat prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli oko 150 sakija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.  

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Realnost

13.03.2021 11:26

Jedina policijska agencija u BiH koja nešto radi.

ODGOVORITE
Name

Igor

13.03.2021 13:28

Ovo radi citava Evropa i niko ne ide u zatvor . Trava je u Evropi kao rakija kod nas . Svi je puse , proizvode i kaznjivo je prodavati je .

Name

Re:

14.03.2021 01:16

Да ли је алкохол опојна дрога? Кад забране садњу шљиве, те производњу, продају и злоупотребу алкохола, то ће бити вијест. До тада, конопља јесте и остаје лијек за све! Зна то медицина одлично, само морају слушати наредбе фармако-мафије.

Name

Zanimljivo

13.03.2021 12:52

Ne smijemo sijat drogu, ne smijemo brati gljive, čajeve, ne smijemo peći rakiju ali zato smijemo krasti med od pčela. Kada će neko stati u kraj ovoj besramnoj krađi, dosta je i tih medara više.

ODGOVORITE
Name

Igor

13.03.2021 15:31

I rakiskih kotlova ?