Шаровић: Додику одговара да остане Валентин Инцко!

Предсједник СДС, најјаче опозиционе странке у Републици Српској и посланик у парламенту БиХ Мирко Шаровић, рекао је данас за Н1, да 5.000 вакцина које су непосредно дошле у БиХ су кап у мору, те да треба захвалити Србији, али остаје горак укус власти да нису успјели да обезбиједе вакцину за грађане БиХ.

Република Српска 12.03.2021 | 19:17
Шаровић: Додику одговара да остане Валентин Инцко!

Казао је и да смо посљедњи у Европи, и у региону, и да је потпуно незвијесно када ће се вакцинисити већина становништва у БиХ.

“Вјероватно негдје касно у овој години, ако и до тада буде. Једна тужна и лоша вијест”, навео је.

На то иду и коментари, додао је, прослава и долазак одређених музичара и политичара на “корона дернеке”.

“Не бих говорио о именима. Генерално мислим да је то лоше уколико се драстично крше ови тешки услови фукционисања цијелог друштва у БиХ, да ли се то радило на Палама или било гдје друго. Надлежни би то требали да санкционишу”, истакао је.

Додао је да је друштво спало на најниже гране у посљедних 20 година.

“Одговорних је много и не видим да ће се ишта мијењати у овој години. Излаз није само у санкцијама него у промјени законодавства“, рекао је.

Посебна сједница НСРС била је одржана због затварање канцеларије виског представника у БиХ. Коментарисао је и та дешавања, казавши да су имали бурну сједницу.

“Учествовао сам на њој. И странка коју водим и ја, залажемо се за то да треба правити услове за одлазак високог представника из БиХ, напросто јер је ненормално да земља има високог представника, али начин на који то ради Милорад Додик потпуно је неприхватљив. Контрапродуктиван је и не мислим да ће нешто да донесе. То је представа за јавност, али само за Републику Српску”, навео је.

Мишљења је да сигурно високи представник може да оде из ове земље када се испуне одређени услови или када се све стране у БиХ договоре око тога.

“Међутим, не видим на видику ту могућност, с обзиром да тако нешто заговара само Република Српска. Ова сједница је служила за неку унутрашњу представу Милорада Додика. Ради то због политичких поена, али могуће и ради останка Инцка на овој позицији. Ако се најављује долазак високог представника из Њемачке, то није обична ствар и има своју тежину.

Млатити и ударати са именом једног од најугледнијих личности у њемачком друштву, ранијег министра у њиховој влади, господина Шмита, то није једноставно, с обзиром на утицај Њемачке. Иза Инцка не стоји ни једна велика земља и ништа посебно није урадио”, рекао је Шаровић.

Казао је и да му се чини да “Додику одговара да остане Валентин Инцко и да оно што он данас ради у Републици Српској, не би могао радити у другим неким околностима.”

“То су кључни мотиви, мени се чини”, закључио је наш саговорник.

(Н1)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

гибли

12.03.2021 19:41

да ли овај мртвац има иста паметно да казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.03.2021 20:20

Пусти онда Додика нек ти загалами и заурла а све паметно!

Name

Ре

12.03.2021 20:31

За оног ко има мозга овај “мртвац” сваста паметно казе, за оне који воле галаму испод сатора су симпатицнији они који само рицу и буцу а ниста не ураде

Name

Б.А.Т.А.Р. Бели прах

12.03.2021 22:44

Госн. Инцко воли да зиви у БиХ. Подрска за сваког ко воли да зиви у БиХ од Батара. Зивели!

Name

Милко Грмуша

12.03.2021 19:55

Наравно да Додику одговара Инцко јер су обоица као и Саттлер плаћеници Новоматица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПББЛ

12.03.2021 20:08

ОХР факат треба да оде.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мост

12.03.2021 23:26

па да се моземо таманит

Name

кики

12.03.2021 20:22

Браво мајсторе.Али пропустио си рећи да одговара и теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

13.03.2021 00:13

Хахахаха ?????

Name

Остани

12.03.2021 21:35

ЈАО КАКО ДА ОДЕ...А ЂУРЂЕВДАН СЕ БЛИЖИ..НИЈЕ ЛЕПО ДА РАСПИЈУ...ТО БИ БИО ЛОШ ЗНАК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мими

12.03.2021 22:31

Господин Шаровиц је господин у правом смислу те ријечи,док се за Додика са простачким језиком то не може да каже. То смо видјели на прошлој посебној сједници. Тачка и крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

12.03.2021 23:30

Само наведите ста сте ви допринијели овој дрзави били сте на власти само подијелили фабрике странацким колегама

ОДГОВОРИТЕ