Пола Италије под тоталним локдауном од понедјељка

Италијанска покрајина Лацио око Рима ће ући у тотални локдаун већ од понедјељка, усљед повећања случајева, а тако ће бити у половини земље, пренио је Гардијан.

Свијет 12.03.2021 | 17:05
Пола Италије под тоталним локдауном од понедјељка

Кабинет премијера Марија Драгија дао је зелено свјетло одлуци према којој ће се категоризовати регионе, које улазе у црвену зону уколико недјељно имају више од 250 инфицираних на 100.000 становника.

Осим Лација, у тотални локдаун од понедјељка улазе Ломбардија, Емилија-Ромања, Фриули Венеција-Јулија, Венето, Пједмонт, Марке и провинција Тренто.

Кампања и Болцано су већ у црвеној зони, док ће Абруцо, Калабрија Лигурија, Молисе, Апулија, Сицилија и Долина Аосте остати у наранџастој зони.

Италија одређује ниво ограничења у својих 20 покрајина према четворостепеном систему који је означен бојама (бијела, жута, наранџаста и црвена) и заснован је на броју инфекција, а ревидира се сваке недјеље.

Када је ријеч о Ускрсу, све неприоритетне продавнице биће затворене широм земље од 3. до 5. априла, а током тих дана Италијанима ће бити дозвољено да напуштају домове само због посла, здравља или из хитних разлога, јавио је Ројтерс.

Власти планирају да током великог хришћанског празника цијелу земљу прогласе црвеном зоном и да уведу мјеру закључавања у цијелој земљи због тешке ситуације с ковидом.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Зоран

12.03.2021 16:49

Нема ту алфа мужјака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.03.2021 17:43

Овце су за шишање. Позитиван-негативан. Изолација, катантена, вакцина, хахаха. Удри рају, трпај у логоре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

знаци ти

12.03.2021 18:15

си вец одавно осисан, па и види се

Name

Јоксим

12.03.2021 19:19

Ово су исто радили и просле године и ста су добили,ниста,је ли корона нестала,није...па ко је овде луд???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

12.03.2021 19:21

Те мјере само луд постује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клопарало

12.03.2021 22:07

Да ли медицина зна било ста друго од затварања људи.Луд,збуњен,нормалан.Имате вакцине,локдауне,и опет исто.Јасно.Билоски рат,и спрега мафије и фармакологије,с медицином.Запрасују нас из дана у дан.Гдје нестаде дезинфекција улица,квартова,куца,итд.Наредјено да се то висе не ради,јер то је доказ билоског рата.Вјерујем само др Несторовицу.Ево да све затворите мјесец дана,гарантујете ли нестанак короне.Гарантујете ли било ста.Ето вакцинисани милиони у Србији а број заразених расте.Зараза дакле је из авиона.Ако је прехлада,не би била зараза,а творац вјестацког вируса јд одмах кренуо с појмом заразени. Унистисте људе,народе,дрзаве. Једино политицари напредују банковно и материјално.Политика набавља све,од маске до вакцине.Гдје то има .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

13.03.2021 17:16

Тацно, од насих доктора пратим само Др Несторовица, Др. Алека Рацица и Др. Јовану Стојковиц, те Др. Милу Алецковиц која додусе није медицинар. Пратим и Др. Лидију Гајски и Др. Наду Јуринциц. Они су сви вриједи помена и пазње. Од странаца пратим многе сад имам и неке италијане, поред американаца. Сви се они слазу по питању криминала у сзо и ове пландемоније којом нас тарабе.