Pola Italije pod totalnim lokdaunom od ponedjeljka

Italijanska pokrajina Lacio oko Rima će ući u totalni lokdaun već od ponedjeljka, usljed povećanja slučajeva, a tako će biti u polovini zemlje, prenio je Gardijan.

Svijet 12.03.2021 | 17:05
Pola Italije pod totalnim lokdaunom od ponedjeljka

Kabinet premijera Marija Dragija dao je zeleno svjetlo odluci prema kojoj će se kategorizovati regione, koje ulaze u crvenu zonu ukoliko nedjeljno imaju više od 250 inficiranih na 100.000 stanovnika.

Osim Lacija, u totalni lokdaun od ponedjeljka ulaze Lombardija, Emilija-Romanja, Friuli Venecija-Julija, Veneto, Pjedmont, Marke i provincija Trento.

Kampanja i Bolcano su već u crvenoj zoni, dok će Abruco, Kalabrija Ligurija, Molise, Apulija, Sicilija i Dolina Aoste ostati u narandžastoj zoni.

Italija određuje nivo ograničenja u svojih 20 pokrajina prema četvorostepenom sistemu koji je označen bojama (bijela, žuta, narandžasta i crvena) i zasnovan je na broju infekcija, a revidira se svake nedjelje.

Kada je riječ o Uskrsu, sve neprioritetne prodavnice biće zatvorene širom zemlje od 3. do 5. aprila, a tokom tih dana Italijanima će biti dozvoljeno da napuštaju domove samo zbog posla, zdravlja ili iz hitnih razloga, javio je Rojters.

Vlasti planiraju da tokom velikog hrišćanskog praznika cijelu zemlju proglase crvenom zonom i da uvedu mjeru zaključavanja u cijeloj zemlji zbog teške situacije s kovidom.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zoran

12.03.2021 16:49

Nema tu alfa mužjaka.

ODGOVORITE
Name

Kiki

12.03.2021 17:43

Ovce su za šišanje. Pozitivan-negativan. Izolacija, katantena, vakcina, hahaha. Udri raju, trpaj u logore.

ODGOVORITE
Name

znaci ti

12.03.2021 18:15

si vec odavno osisan, pa i vidi se

Name

Joksim

12.03.2021 19:19

Ovo su isto radili i prosle godine i sta su dobili,nista,je li korona nestala,nije...pa ko je ovde lud???

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

12.03.2021 19:21

Te mjere samo lud postuje

ODGOVORITE
Name

Kloparalo

12.03.2021 22:07

Da li medicina zna bilo sta drugo od zatvaranja ljudi.Lud,zbunjen,normalan.Imate vakcine,lokdaune,i opet isto.Jasno.Biloski rat,i sprega mafije i farmakologije,s medicinom.Zaprasuju nas iz dana u dan.Gdje nestade dezinfekcija ulica,kvartova,kuca,itd.Naredjeno da se to vise ne radi,jer to je dokaz biloskog rata.Vjerujem samo dr Nestorovicu.Evo da sve zatvorite mjesec dana,garantujete li nestanak korone.Garantujete li bilo sta.Eto vakcinisani milioni u Srbiji a broj zarazenih raste.Zaraza dakle je iz aviona.Ako je prehlada,ne bi bila zaraza,a tvorac vjestackog virusa jd odmah krenuo s pojmom zarazeni. Unististe ljude,narode,drzave. Jedino politicari napreduju bankovno i materijalno.Politika nabavlja sve,od maske do vakcine.Gdje to ima .

ODGOVORITE
Name

Hm

13.03.2021 17:16

Tacno, od nasih doktora pratim samo Dr Nestorovica, Dr. Aleka Racica i Dr. Jovanu Stojkovic, te Dr. Milu Aleckovic koja doduse nije medicinar. Pratim i Dr. Lidiju Gajski i Dr. Nadu Jurincic. Oni su svi vrijedi pomena i paznje. Od stranaca pratim mnoge sad imam i neke italijane, pored amerikanaca. Svi se oni slazu po pitanju kriminala u szo i ove plandemonije kojom nas tarabe.