Сигнал Оне 2.0 постаће најљуће пиво на свијету?!

Малтешка пиварска компанија је пре пар дана најавила ново љуто пиво под називом Сигнал Оне 2.0 које ће по њима постати можда најљуће пиво на свету. Троје бивших студената на челу са Раy Паррисх некадашњим студентом факултета физике Марy у Васхингтон-у. и сувласником пиваре покушавају да оборе Гинисов рекорд за најљуће пиво на свету.

Занимљивости 12.03.2021 | 18:39
Сигнал Оне 2.0 постаће најљуће пиво на свијету?!

Раy Паррисх, који је 1991. године дипломирао физику на универзитету, сада је сувласник малтешке пиварске компаније у Федерицксбургу, која је најавила да ће почети продају пива Сигнал Оне 2.0, ананаса ИПА са додатком 500 Царолина Реапер (једне од најљућих папричица на свету)

 

Иако оригинално пиво  Сигнал Оне никада није анализиран, Паррисх процењује да је нова верзија пива "Сигнал Оне 2.0" отприлике 70 одсто љућа од своје претходнице

Такође, Паррисх је открио да Гинисови светски рекорди тренутно не поседују рекорд за најљуће пиво на свету. 

Па је одлучио да тај рекорд иобори са "Сигнал Оне 2.0" пивом али му је за обарање овг рекорда била потребна стручна научно хемијска помоц́.

Горе поменута пивара "Малтесе Бреwинг Цомпанy" је ступила у контакт са Сарах Смитх, која је сада гостујуц́и професор на Одељењу за хемију и физику УМВ-а. Смитх је у тим довео јуниорку биохемије Валерие Ебенки.

Сада овај необичан трио користе сковилову скалу љутине ( за папричице) мерну јединицу која израчунава љутину чилија, и покушавајући да утврде концентрацију пива са хемикалијама капсаицина и дихидрокапсаицина који изазивају љутост.

Истраживачи су рекли да ц́е њихови налази бити предати Гинисвој књизи рекорда средином марта, а очекују да ц́е у року од неколико месеци сазнати да ли је Сигнал Оне 2.0 постати заиста најљуће пиво на свету.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар