Signal One 2.0 postaće najljuće pivo na svijetu?!

Malteška pivarska kompanija je pre par dana najavila novo ljuto pivo pod nazivom Signal One 2.0 koje će po njima postati možda najljuće pivo na svetu. Troje bivših studenata na čelu sa Ray Parrish nekadašnjim studentom fakulteta fizike Mary u Vashington-u. i suvlasnikom pivare pokušavaju da obore Ginisov rekord za najljuće pivo na svetu.

Zanimljivosti 12.03.2021 | 18:39
Signal One 2.0 postaće najljuće pivo na svijetu?!

Ray Parrish, koji je 1991. godine diplomirao fiziku na univerzitetu, sada je suvlasnik malteške pivarske kompanije u Federicksburgu, koja je najavila da će početi prodaju piva Signal One 2.0, ananasa IPA sa dodatkom 500 Carolina Reaper (jedne od najljućih papričica na svetu)

 

Iako originalno pivo  Signal One nikada nije analiziran, Parrish procenjuje da je nova verzija piva "Signal One 2.0" otprilike 70 odsto ljuća od svoje prethodnice

Takođe, Parrish je otkrio da Ginisovi svetski rekordi trenutno ne poseduju rekord za najljuće pivo na svetu. 

Pa je odlučio da taj rekord iobori sa "Signal One 2.0" pivom ali mu je za obaranje ovg rekorda bila potrebna stručna naučno hemijska pomoć.

Gore pomenuta pivara "Maltese Brewing Company" je stupila u kontakt sa Sarah Smith, koja je sada gostujući profesor na Odeljenju za hemiju i fiziku UMV-a. Smith je u tim doveo juniorku biohemije Valerie Ebenki.

Sada ovaj neobičan trio koriste skovilovu skalu ljutine ( za papričice) mernu jedinicu koja izračunava ljutinu čilija, i pokušavajući da utvrde koncentraciju piva sa hemikalijama kapsaicina i dihidrokapsaicina koji izazivaju ljutost.

Istraživači su rekli da će njihovi nalazi biti predati Ginisvoj knjizi rekorda sredinom marta, a očekuju da će u roku od nekoliko meseci saznati da li je Signal One 2.0 postati zaista najljuće pivo na svetu.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar