Поносан сам на то што је Србија постигла за 9 година

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима директно из Абу Дабија. Председник је говорио о свим актуелним темама, борби против криминала, рату са мафијом али и оптужбама политичких противника.

Србија 11.03.2021 | 18:53
Поносан сам на то што је Србија постигла за 9 година

Србија на врху

Вучић је поручио да је поносан на све што је ућињено у последњих девет година, а то је пре свега скок стандарда. Сем тога војска је из пепела прерасла у снажну силу, а Србија је са зачеља у региону дошла на врх када је о платама реч! Сем тога, нагласио је, један смо од лидера у свету када је реч о вакцинацији, а до сада је вакцинисано 1.146.000 људи!

Он је нагласио да његова одлучна борба против мафије и организованог криминала неће стати и да се ни у којем случају неће покорити. Председник је подсетио да Србија показује велики економски напредак и да је наша земља убедљиво прва по расту у региону али и вакцинацији.

- Црна Гора нам је бежала за плате, а сада смо далеко испред њих. Заостајали смо 70 евра за БиХ. Данас смо 70 евра испред њих. Када то видите, када видите да смо први по вакцинацији, да градимо путеве и болнице, када видите да показујемо способност да напредујемо, и држимо се као суверена земља, па шта мислите коме је у интересу да нас нападају - запитао је Вучић.

Говорећи о посети УАЕ, председник је рекао да су то за Србију важни разговори.

- Емирати су наши пријатељи, не заборавите да су нам помогли са вакцинама. Како сам данас видео, све је овде окићено српским заставима и то је велика част за нас - навео је председник.

Са председником Вучићем у посети Емиратима је и министар Недимовић.

- Имамо много тема, са мном је министар Недимовић, желимо да се проширимо на арапско тржиште, пре свега да извозимо наше пољопривредне производе. Покушаћемо да за наше сељаке обезбедимо што боље тржиште - навео је председник.

Велике инвестиције

Председник је најавио је велике пројекте које ће Србија да има заједно са Емиратима, али и још инвестиција.

- План је да разговарамо са најмоћнијим компанијама о улагањима код нас. Имамо много тема, успоставићемо и меморандум о срадњи, надамо се да ћемо и њих да угостимо у Београду. Разговараћемо и о вакцинацији и вакцинама. Морамо да појачавамо и повећавамо број вакцинисаних људи -рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је у овом тренутку прву вакцину у Србији примило 1.146.000 грађана, док је другу дозу примило 646.000 људи у нашој земљи, и позвао је људе да се вакцинишу што пре.

- Право је чудо да у овом тренутку немамо већи број мртви, али то је резултат вакцинације и зато молим људе да се вакцинишу - рекао је председник

Председник Вучић је напоменуо да се напади увек дешавају када се он на службеним путевима, тачније ван земље.

Он је, поводом оптужби Миодрага Даке Давидовића, рекао да су то страшне речи и да је то рекао да би помогао Ђукановићу.

- Када су ми рекли да ћемо на отварању споменика Стефану Немањи имати хиљаде полицајаца, мени није пало на памет да кажем да Беливук спрема атентат на мене. То су страшне оптужбе. Што се тиче Давидовића, није он то говорио због себе. Ствар је у томе што Србија неупоредиво брже напредује од свих, и то је корен проблема са којима се суочавамо и земља и ја. Он је то рекао да би помогао Милу Ђукановићу. То је толико глупо и бесмислено, и желим да се захвалим епископу Јоаникију што је реаговао - каже председник.

Вучић је рекао да то није први пут, и да су га лично оптуживали и за убиство Оливера Ивановића, као и да је био убијеним лидером Срба са Косова и његовом породицом без обзира на политичке разлике.

- Када се буде испоставило да је све лаж, онда ће рећи да се ништа није догодило и идемо даље. Знате колико су оптуживали Милана Радојичића за убиство, а сада када и Приштина повлачи оптужницу, влада тишина. Лаж је постала главни метод, не оних који би да руше мене, него Србију - рекао је Вучић.

Председник је објаснио да се такви напади најјачи када Србија показује напредак, као и да смо убедљиво први по расту у региону.

- Црна Гора нам је бежала за плате, а сада смо далеко испред њих. Заостајали смо 70 евра за БиХ. Данас смо 70 евра испред њих. Када то видите, када видите да смо први по вакцинацији, да градимо путеве и болнице, када видите да показујемо способност да напредујемо, и држимо се као суверена земља, па шта мислите коме је у интересу да нас нападају - запитао је Вучић.

Напоменуо је да смо најјача земља у региону и да ћемо само наставити да растемо, као и да нико неће моћи да нас спречи у томе.

- Да би се Србија вратила удвехиљадите и деведесете године треба много тога да јој се сруши.  Желе од нас да будемо неспособни, да останемо мали, а не да помажемо некоме и да штрчимо - навео је Вучић.

- Сви се наоружавају и ми се наоружавамо. Ако се наоружавате желите да спречите потенцијалне нападе на нашу земљу - навео је Вучић.

(Курир)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Трн

11.03.2021 20:11

За 9г сиротиња се повецала бас велики успех

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.03.2021 21:10

Највеци успјех има онај ко је највисе радијо.У овом слуцају,он,његов брат,мали.....!

Name

Иван

12.03.2021 00:10

Доста мање сиротиње има сад у Србији него прије 9 год. Мозете ви причати ста хоцете, Србија иде напред.

Name

Сале

11.03.2021 21:21

Овај се само хвала.О цовјеце па то је превисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

12.03.2021 04:52

Тачно је да си сатјерао опозицију у мишју рупу, да си задужио земљу као ни један предсједник до сада и да је у задњих 9 година, земљу напустило пола милиона људи. Због те доброте.

ОДГОВОРИТЕ