Додик и његови следбеници све раде да ОХР остане у БиХ

- Ова власт у Републици Српској, али ништа није боље ни у другом дијелу БиХ, склона је да се игра националним осјећањима и стварању националне илузије за народ", казао је члан Предсјендиштва СДС Вукота Говедарица.

Република Српска 10.03.2021 | 21:44
Додик и његови следбеници све раде да ОХР остане у БиХ

коментаришући данашњу посебну сједницу НСРС, која је одржана на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о раду високог представнику и потреби затварања ОХР-а у БиХ, Говедарица је у програму Н1 рекао да у урушеном систему као што је у Републици Српској није за очекивати да се бавимо најзначајнијим темама за грађане.

Он је рекао да је слично и у другом дијелу БиХ.

-Управо овако понашаће се власт, Додик и његови следбеници, ако желимо да ОХР остане у БиХ - казао је Говедарица, додајући да ће последица свега овог бити дестабилизација БиХ.

"Када добијемо одговоре на ово што је данас радила Народна скупштина са других страна добићемо узаврелу ситуацију у коју ни један озбиљан инвеститор неће доћи овдје с капиталом", казао је Говедарица.

Према његовим ријечима, Додик и његови следбеници раде све, не да оде ОХР него да остане у БиХ.

"Ово је још један корак даље од страних директних инвестиција. Рецимо Србија је прошле године остварила четири милијарде  инвестиција, док смо ми имали неколико десетина милиона евра", рекао је Говедарица и навео да се нереално представљамо да смо неки фактор који ће лако да се обрачуна са ОХР-ом.

"Оно што је најтрагичније не знам колико пута треба да се догоди Србима оваква сједница скупштине и да се све заврши за два три дана тако што заборавимо шта смо то закључили", казао је Говедарица, наводећи да је таквих случајева било да се донесу закључци и да их не поштују представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

Он је то илустровао и са закључцима око Уставног суда БиХ око учешћа страних судија у раду тог суда који се не поштују.

"То показује да је то бесмислено и да је то све једна фарса за народ кога је све мање у овој земљи и који тешко живи", казао је Говедарица.

Упитан да ли ће овим предсједник НСРС бити ближе санкцијама с обзиром на ултиматум, који има од високог представника због повеља хашким оптуженицима, Говедарица је рекао да има осјећај да "Додик гура Чубриловића у још већи амбис".

(БН)

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

Ало

10.03.2021 21:03

Додик по неким страним савјетницима то ради како би им продузио мандат. Јет то је циљ јер да нихе тако они би отисли. Јер овако це остати. Он неце бити казњрн за то вец напротив од охр наградјен. То није слуцајно ,спрдасе са опозицијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

11.03.2021 08:47

Додик је вратио Херцеговину на губитницки колосијек опљацкао све сто је Могао

Name

Дејтон

11.03.2021 10:53

ОХР је трајна категорија.... Дејтонски устав је ОХР..... Према томе кад уредимо Дрзаву нормално оде и ОХР.... Све док имамо ГОВНА политицаре Са ратнохушкачком политиком..ОХР је ту....

Name

ста ради будала

10.03.2021 21:03

Вукота зауставите будалу која це србски народ завити у црно, и нанијети му неслуцене зртве. Потпуно је полудио, а народ це настрадати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оно што сте му допустили

10.03.2021 21:28

Не може га зауставити Вукота,него Ви господине или госпођо,заједно са својом породицом,пријатељума,познаницима и свим осталим грађанима у октобру 2022.

Name

Ре

10.03.2021 22:04

Од кога болан?Нико никога зивотно не угозава.

Name

Вили

10.03.2021 22:04

Како да будала заустави будалу, де ба објасни мало.

Name

израелац

10.03.2021 22:41

ма џаба избори 2022 кад међународна заједница жели лопове на власти да би приватизовали све што ваља у Бих. шта њих брига за народ и национализам кад су то капиталисти који ће да купе БиХ заједно са дугом који има.. нема тог народа који то може отплатити... народа неће бити за 25 година

Name

ре

11.03.2021 07:41

Додик је доведен нато тенковима да одради пљави посао за странце и све унисти Њима је циљ да овладају природним богаствима ,земљом ,рудама,сумама,водама...прво иде приватизација где локални тајкуни и мафијаси све разграбе а онда у следецој фази велике мултинационалне компаније преузмају од њих једно по једно добро ....у заврсној фази це ици одузмање некретнина и приватне земље од обицног народа ,само це мали број повластених људи моци имати некретне и земљисте ..

Name

КАМЕН

11.03.2021 11:02

Додик удрио на високог Јер га је и он пустио низ воду није висе употребљив ни њему ни бјелосвтским меторима досо је КРАЈ пљцкама

Name

дермато

10.03.2021 21:14

апсолутно тацно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2021 08:06

ОХР ће остати све док има плодно тло које чине "државотворна" странка са својим коалиционим партнерима.

Name

Додо

10.03.2021 21:16

Жртвовао би он и своју љубавницу само да заштити његове покрадени милијарде. Људи, милијарде је покрао, а ви радите за 500КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.03.2021 22:21

Не конта то сиротиња.Зато и ради за 500 КМ.

Name

ре

10.03.2021 22:22

Ма какве милијарде, не будали. Узео неку сицу и нека је , он је нас вођа и преценик.

Name

Зизи

11.03.2021 07:04

Ре..... Да ниси слуцајно за воланом слепера?

Name

За ре

11.03.2021 07:12

Чега предсједник? Колико знам он је српски члан предсједништва. Можда је предсједник, али секте која се одазива на име снсд.

Name

родјо

10.03.2021 21:45

Ако зелите свом народу добро..? Под хитно увести у сколски програм једну обавезу.Да сваки уценик,мора процитати књигу од АРЦИБАЛДА РАЈСА. Нека дјеца добро знају о насој похлепости за власцу и новцем.Странци то врло добро знају и тако се понасају.Само ти хапај али цес бити уцијењен......!Ко це на крају да испаста..? Народ.....! После Дусановог Царства,тај нас малел прати нон стоп....?

ОДГОВОРИТЕ
Name

засто

10.03.2021 22:00

икако цитати ста ви из опозиције казете и радите. Побјегли сте данас,мислите да неко гласа за вас а ви да останете добри са странцима. Среца па ниста вас нико ни пита, а ти бестиднице сваког мјесеца иди на гроб оног малог српског борца па се упореди колико је он имао година а колико ти !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2021 07:13

Е,бас лупетас. Кога су странци са тенковима довели на власт? Слусас рудоњине лази.

Name

чегртуша

11.03.2021 08:18

По твом мишљењу, дјеца треба да ратују?!

Name

Луле

11.03.2021 11:28

Зашто, ти си глуп да би схватио овакве поступке. Видиш да је Милорад схватио је направио глуп потез, па ћути.

Name

Борислав

10.03.2021 22:00

Па и до сада су се Додик и Инцко свађали кад налети криза нкоме од њих. Сваки пут кад запете да ће мењати Инцка неким другим онда га додо напада највише и овај остаане. Исто се дешавало пред сваки извештај који Инцко подноси у УН. Кад се баји пољуљу темељи онда Инцк и Бакир прилете у помоћ а баја удри по њима и ко бајаги брани РС ито понајвише од оних који су створили РС. Шта данас рекоше а да то већ давно нисмо чули. Референдум замјени новим именом ито као договор за мирно разилажење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XQР

10.03.2021 22:06

Ви срби сте глупи народ док вас један криминалац јебе ко санску козу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

11.03.2021 07:36

Мало је реци да смо глуп народ, не само срби, него сви у овој прцији коју зову дрзавом. Прије це се ухватити орузја да пуцају једни у друге, него се удрузити и похапсити све до једног у власти, који нам наносе висе стете него било који рат. Обицан народ се хуска од стране власти, да мрзе другације по вјери и нацији, да им пласира прицу о кривици оног другог, да би се изазвао хаос у ком це та браца по криминалу застити покрадено и отето од народа и извукли своје задњице. То и највеца будала види, осим нас у БиХ! Па, хајде, онда ратујте, потврдите на дјелу да смо најлудји и најглупљи у историји!!!

Name

НЕУК САМ

10.03.2021 22:48

Али свјестан да они ћије вријеме пролази су ради своје заштите ризиковати а можда и жељети дестабилизацију

ОДГОВОРИТЕ
Name

греендестинy

10.03.2021 22:54

Тик-так, ближе се избори. Вјерујте ми да ћете се једног дана слатко смијати Додиковим иступима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.03.2021 23:25

Народ треба да отвори оци погледа се у огледало, казе сам себи и призна како зиви а и окрене се да види како други зиве, узме ствари у своје руке заокрузи на демокрацки нацин кога хоце. Ко зиви љепо нека гласа за ове, а ко мисли да му је лосе или мисли да мозе боље не разумјем да мозе да гласа за овај резим диктаторски, резим једноумља и једнопартиски. Гледај те у људе папке који су вас преварили,продали да за њих гласате,па це нам вјероватно боље бити опјет, за људе који су због фотеља продали вјеру за вецеру. Народе драги па ми смо карика за промјене,требамо вјеровати у промјене и промјене це доци, само са образованим кадром, способним, са енергијом новом се мозе напрјед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.03.2021 23:29

Пара нема,Рудоња врло добро зна да се ближи тренутак кад це Српска престати да плаца своје обавезе.Јер да није тако неби се мјесецно задуживали по три,цетири пута само да би закрпили буцетске рупе.Кад до тога дође њега це народ разапет.Е сад да би Миле избјегао такав сценарио,он буквално провоцира Међународну Закедницу небили га смијенили.Ако би га Запад смијенио Миле би посто херој који се борио за Р.Српску и могао би хладно отици у иностранство и трошит опљацкани новац.Али мислим да се Миле овог пута мало преконбиново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

11.03.2021 12:14

У нашој Босни и Херцеговини има мјеста за све грађане и поносне припаднике свих наших народа, а своје ксенофобичне страхове Додик нека задржи за уски круг људи који ће му први окренути леђа када буде морао полагати рачуне пред правосудним институцијама Босне и Херцеговине, прије или касније. На крају, ако Високи представник не реагује и не санкционише Додика, биће већи рушитељи Устава и Дејтонског споразума од њега самог. Дејтонски споразум је претпоставио постојање институције ОХР-а управо како би држава била директно заштићена од оваквих насртаја. Уколико на њих не одреагује конкретним мјерама, а не саопштењима, Високи представник ће постати Додиков саучесник. Бхдијаспора.нет

Name

гласнарода

11.03.2021 00:24

Дорате коњу бамлазе,ни мјесну заједницу ниси способан водити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

11.03.2021 02:07

Боље да се народ замајава са Српством него да је гориво за 20 дана отишли 29 фенинга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

11.03.2021 06:43

Ста га има ко заустављати када цовјек побједјује на изборима сто знаци да га народ бира .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

11.03.2021 07:01

Е ста би ти радио да си на његовом мјесту? Ти побјезе са цела странке јер си видио да тоне брод. Како то да Додик тебе никад не спомиње. Ти и не постојис за њега. Зато пстттттт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

11.03.2021 07:20

Можда је будала али није глуп.Схвата да га је Запад потрошио скроз и да тражи врелу крв и млађе и зато све ове сцене а поред нас какви смо и овакве опозиције могу још 100 година вадати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

11.03.2021 08:08

И требају остати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИ СУТИ

11.03.2021 08:23

допустио си да покраду и тебе и нас који смо гласали за тебе..поклопи се по усима изгубио си све те гласове, ниси ти тај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

11.03.2021 08:25

У овом РС у све будала до будале. Овај критикује Додика а има исту теорију према ОХРу и уопште МЗ. Мора јеко доћи ко ће сарађивати са МЗ, подржавати принципе демократије, постовања других а не подрзавати нешто што је отето.. јер доће вријеме да се и врати ТО ОТЕТО..Освијестите се будале више, нестаћете тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

11.03.2021 09:06

Онај предходни коментра је тацан дзаба је додика побједити кад је народ се дјели опет це за њега гласат тацно и у породици сви док небудемо слозни да га побједимо од тога нема ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оа наравно

11.03.2021 14:27

А до тада ниста од прикљуцивања у ЕУ,док за то вријеме криминал се наставља....

ОДГОВОРИТЕ