Парламент усвојио закључке: Укинути високог представника

Народна скупштина Републике Српске усвојила је на посебној сједници Информацију о примјени Анекса 10 Дејтонског споразума и десет закључака у вези оцјене рада високог представника и примјене овог анекса у периоду разговора о именовању новог представника.

Република Српска 10.03.2021 | 17:51
Парламент усвојио закључке: Укинути високог представника

Према закључцима, које су предложили Клубови посланика СНСД-а, Демоса, СП, НДП-НПС и УС, Република Српска не може прихватити наметање било које личности за високог представника и "обавијестиће стране потписнице Анекса 10 Дејтонског споразума... посебно с приједлогом да се укине високи представник и преиспитају одлуке високих представника донесене изван мандата утврђеног Анексом 10".

Народна скупштина Републике Српске сматра да је вријеме да БиХ са своја два ентитета и три конститутивна народа преузме одговорност за властити развој у складу са Дејтонским споразумом и међународним правом, а ако то не буде на дневном реду у скорије вријеме, треба покренути разговоре о мирном разлазу, наводи се у закључцима скупштинске већине.

Закључцима Народна скупштина задужује Владу Републике Српске да формира међународни правни тим са циљем подношења тужби против високих представника који су, кршећи Дејтонски споразум и његов Анекс 10, кршили међународно право злоупотребљавајући свој мандат, те констатује да "престаје потреба и за војним дијелом мисије по Анексу 1А Дејтонског споразума".

Закључци се односе на оцјену рада високог представника, примјену Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ у периоду разговора о именовању новог високог представника.

Према првом закључку, Народна скупштина констатује да су у складу са Анексом 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ, чији потписник је и Република Српска, само стране уговорнице надлежне да "траже постављање високог представника... како би помогао странама у њиховим напорима да мобилишу те, по потреби координишу активностима организација и агенција које су укључене у цивилне аспекте мировног рјешења, извршавајући наведене задатке..."

“Бројни високи представници су безобзирно урушавали владавину права, кршећи међународно и домаће право, игноришући уско дефинисана ограничења мандата додијељеног високом представнику Анексом 10”, додаје се у првом закључку.

У другом закључку се наводи да је занемаривањем демократских и уставних процеса, као и јасних услова Дејтонског споразума, високи представник, без икаквог правног овлашћења, наметнуо у БиХ бројне законе, као и 105 амандмана на уставе ентитета.

“Високи представник је вршио вансудска кажњавања стотина грађана БиХ, поништавао одлуке судова, укључујући одлуке Уставног суда БиХ, те донио наредбу којом се забрањују било каква поступања у вези са оспоравањима одлука високог представника. Високи представник на драстичан начин занемарује интересе и права конститутивних народа, дајући неприхватљиве квалификације и увреде на рачун читавог српског народа”, истиче се у другом закључку.

Према том закључку, нелегални и непромишљени диктати високог представника нанијели су немјерљиву штету функционалности и политичкој култури БиХ, урушавајући у великој мјери поштовање владавине права.

Према трећем закључку, Народна скупштина Републике Српске констатује да се обавеза Републике Српске, као стране уговорнице Анекса 10 да сарађује са високим представником, односи на активности усмјерене на спровођење Анекса 10 уз поштовање владавине права, Устава БиХ, те домаћег и међународног права.

У предложеном закључку се наводи да то обухвата "прихватање ограничења мандата дефинисаних Анексом 10, прихватање чињенице да се надлежност високог представника односи искључиво на тумачење Анекса 10, поштовање и примјену Устава БиХ, укључујући одредбе којима се уређују демократски поступак доношења закона и гаранције заштите људских права грађана БиХ".

“Имајући у виду значајна кршења Анекса 10 од стране високих представника настала самовласним проширењем овлашћења јасно одређених у Анексу 10, као и дуготрајну праксу занемаривања владавине права и Устава БиХ од стране високог представника, Република Српска не пристаје на прихватање незаконитих диктата високог представника”, наглашава се у трећем предложеном закључку.

Према четвртом закључку, Народна скупштина уважава сваког представника међународне заједнице који искрено жели да помогне БиХ, "ипак, због елементарног непоштовања владавине права у виду кршења Анекса 10 какво је испољено од стране свих високих представника, Република Српска не може прихватити наметање било које личности за високог представника, подсјећајући да је постављење високог представника условљено сагласношћу страна потписница Анекса 10 Дејтонског споразума".

“С тим у вези, Народна скупштина Републике Српске сматра да су досадашња номиновања, избор и потврђивање високог представника супротна Анексу 10, недовољно транспарентни, јер није уважавана неопходност консултација и прибављања сагласности страна, како је предвиђено Анексом 10. Ово представља довољан основ за одбацивање било ког именовања високог представника без процедуре предвиђене Анексом 10”, додаје се у том закључку.

Према петом закључку, Народна скупштина као највиши орган Републике Српске - стране-потписнице Анекса 10 - Споразума о спровођењу цивилног дијела мировног рјешења, обавијестиће стране потписнице тог анекса о овим ставовима, а посебно с приједлогом да се укине високи представник и преиспитају одлуке високих представника донесене изван мандата утврђеног Анексом 10.

“Народна скупштина Републике Српске задужује Владу Републике Српске да формира међународни правни тим са циљем подношења тужби против високих представника који су, кршећи Дејтонски споразум и његов Анекс 10, кршили међународно право злоупотребљавајући свој мандате”, наводи се у петом закључку.

У шестом закључку истиче се да Народна скупштина Републике Српске сматра да је спровођење цивилног дијела мировног споразума одавно постигнуто, а да су присуство и активности Канцеларије високог представника већ дуго година озбиљан терет напретку БиХ и неспојиви су са појмом Устава БиХ, те представљају препреку на њеном путу ка европским интеграцијама.

“Након 25 година мира у БиХ, крајње је вријеме да Канцеларија високог представника буде затворена и да одговорност за будућност и функционисање БиХ постане искључиво право и надлежност народа у БиХ и њихових политичких представника, без страног уплитања или друге врсте угрожавања демократских процеса и механизама прописаних Уставом БиХ”, додаје се у том предложеном закључку.

Према осмом закључку, Народна скупштина Републике Српске констатује да протеком 25 година од успостављања мира у БиХ није било сукоба нити су они могући, те престаје потреба и за војним дијелом мисије по Анексу 1А Дејтонског споразума.

“То потврђује и чињеница да је од првобитних 60.000 војника мисије ИФОР, које је мијењала име у СФОР, већ годинама у БиХ само ограничени контингент европске мисије ЕУФОР са 600 војника”, појашњава се у том предложеном закључку.

У деветом закључку наводи се да Народна скупштина Републике Српске сматра да је коначно дошло вријеме да БиХ са своја два ентитета и три конститутивна народа, преузме одговорност за властити развој у складу са Дејтонским споразумом и међународним правом које је интегрални дио правног система БиХ.

“Ако то не буде на дневном реду у скорије вријеме, треба покренути разговоре о мирном разлазу, у складу са Повељом УН која гарантује сваком народу право на самопредјељење и Међународним пактом о грађанским и политичким правима и Пактом о привредним, социјалним и културним правима, који су према Анексу један на Анекс четири, саставни дио Устава БиХ”, истиче се у том закључку.

Такође се цитира да у тим документима пише да "Сви народи имају право на самоопредјељење" и да "на основу овог права, они слободно одређују свој политички статус и слободно обезбјеђују свој економски, социјални и културни развој".

“Да би постигли своје циљеве, сви народи могу слободно да располажу својим богатствима и својим природним изворима, без штете по обавезе које проистичу из међународне привредне сарадње, засноване на принципу узајамног интереса и међународног права. Један народ не може ни у ком случају да буде лишен својих властитих средстава за живот. Државе чланице овог пакта, укључујући ту и оне државе које су одговорне за управљање несамосталним територијама и територијама под старатељством, дужне су да помажу остварење права народа на самоопредјељење и да поштују ово право сходно одредбама Повеље УН”, наведено је у цитату.

Према десетом закључку, Народна скупштина Републике Српске задужује Владу Републике Српске да формира експертске тимове домаћих и страних стручњака за сваку област, гдје је пренесена надлежност са Републике Српске, са циљем да изучи и правно образложи природу кршења Анекса Дејтонског споразума, "а нарочито Устава БиХ и предлаже процедуре за доношење у Републици Српској нових закона и аката како би се те надлежности поново успоставиле на нивоу Републике Српске".

“Све то мора бити урађено у складу са словом Устава БиХ и Устава Републике Српске”, додаје се у том закључку.

Приједлог закључака потписали су предсједници клубова посланика СНСД-а Игор Жунић, Демоса Споменка Стевановић, СП Далибор Стевић, НДП-НПС Драган Чавић и УС Костадин Васић.

Посланици опозиције СДС, ПДП и ДНС  нису учествовали у гласању, једини од опозиционара у скупштинској сали остао је Небојша Вукановић који је гласао против. 

Осамнаеста посебна сједница Народне скупштине Републике Српске одржана је на захтјев српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

(БН)

Коментари / 100

Оставите коментар
Name

Пензионер

10.03.2021 16:58

Да ли то више неко гледа , ја у мом окрузењу не познајем такве грађане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦекамПапире

10.03.2021 19:12

Да те информисем... све су усвоили, и сви це узети хонораре.. а свима це нам бити само јос горе.

Name

Лупа

10.03.2021 20:21

Бозе сацувај колико глупости. Па ово сто гурају има једно рузно, рузно и теско име а то је сукоб. И никада ово неце бити подржано ни од кога у медју народној заједници само це овај јадни народ да гурне у патње.

Name

Свака част

10.03.2021 20:36

Додику за ово свака част. Мора се ово рјешавати зарад вјековног мира на овим просторима и развоја, а не блокаде до вијека и само чекамо кад ће нам Амери опет дати пушке у руке.

Name

Па

10.03.2021 21:35

засто ако су искрени нису дали ултиматум инцку да напусти Б и Х !!! Они висе не праве народ будалама јер то народ висе не гледа него су поцели правити себе будалама и институције РС претварају у циркус!!!!!

Name

ре

10.03.2021 21:40

Укинуће он све њих у парламенту

Name

Дилема

10.03.2021 21:52

Када се отарасимо Инцка идемо одмах у борбу против короне, само.. питање је ко це бити брзи.

Name

ре свака цаст

10.03.2021 21:55

Овако моземо само санкције добити, а пуске нам неце Амери дати него твој пулен Додик, Амери би пуске дали вјероватно другој страни док би ми за то вријеме цекали помоц Русије, само незнам како би та помоц досла кад су сви око нас у Натоу. А да постено казем волио би да расписе тај референдум да се та прица заврси једном за сва времена јер се великог водје другације нецемо ни ријесити

Name

Ре за Свака част

10.03.2021 22:00

Ајде болеснику лијеци се, заједно са тим дијагностицаром, зарад свог менталног здравља, јер ти је оцигледно нарусено!!!

Name

ФЕДЕРАЦИЈА БИХ

10.03.2021 22:13

Окачите те закључке мачку о реп као и све до сад! ????????????????????????

Name

Покојна Милева

11.03.2021 05:37

Неби било лосе кад су свемогуци кад би усвојили одлуку да се Јапану забрани лов на Китове или да донесу одлуку да Фокланска острва врате Аргентини...

Name

Милан Трн

11.03.2021 05:47

У ком времену и простору ови људи зиве јбт.О цему они у овом тренутку расправљају,и какве закљуцке доносе а онда им криви неки мангупи и Селакови сто губе.Па тек цете да губите јер ви појма немате ни гдје сте ни ста сте.

Name

Дијагноза

11.03.2021 05:54

Хоће да изазову кизу и не дај Боже сукоб како би сакрили и легализовали све што су покрали и отели од народа и државе. ЛОПОВИ

Name

Михајло

11.03.2021 07:09

Ово није скупстина но циркус- сала једног болесника тј будалетине. Нема даље.

Name

Србо

10.03.2021 17:01

Ста је вама људи па ова скупстина це нас србе скупо костати.Дај откаците Додика он нас је завио у црно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.03.2021 19:32

Браво НСРС.. Неко це бити уписан у историју ко је донио одлуке. А неко да је побјегао кад се одлуцивало.

Name

ре

11.03.2021 05:47

Тацно, уцице у историју ко је довео до укидања Српске.

Name

Српска

11.03.2021 08:14

Се немозе укинути. Не лудујте. Морамо се ријесити окупатора на сто мирнији нацин.

Name

Дјуро

10.03.2021 17:11

Бурле је изгубио компас, залетио се па би могао брзо у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

11.03.2021 08:17

Ти цес сигурно прије Додика зато боље необјављуј глупости. Сваки коментар је лако лоцирати. Ја могу од зајебанције.

Name

Босњак

10.03.2021 17:16

Идиотизам на дјелу... Срљате ли срљате у сопствену пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

10.03.2021 17:58

Хахаха, увијек нека нова провала. Надмашили сте сами себе?????

Name

ПОБЈЕГЛИ СА ЦАСА - НЕОПРАВДАН

10.03.2021 18:06

ОПОЗИЦИЈА ДОДЈЕ ИЗЛАЈ. СЕ ПА ОДЕ ГЛАСАЈ ЗА ВИСОКОГ ПРЕСТАВНИКАИМАТЕ ПРАВО

Name

Ко

11.03.2021 01:07

Висе је и вријеме дага ми Срби ставимо у прдекану јер његов брат Инцко то неце

Name

БЛ

10.03.2021 17:19

Можете их окацити мачку о реп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ау бато

10.03.2021 17:56

Чујем топот копита и папака из НСРС, шта ли је то питам се?

Name

Боркy

10.03.2021 17:19

Јел Инцко поцео да се пакује? Контам да се сав потресао од одлуке Додикове вецине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А х А

10.03.2021 18:36

Популизам

Name

Толимир

10.03.2021 17:20

Који је глупан овај Додик. Само це испровоцирати акцију против рс а правни аргументи нису на насој страни због дејтонског уговора, хаских пресуда и геополитицке ситуације у свијету. Ово само мозе довести рс у фокус а ту прво искоци геноцид који се негира а србију цак под санкције еу и америке сто би било погубно по србе. Додик није бистре главе, гурнут це народ у амбис само да се спаси затвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.03.2021 18:04

То му је је задатак треба знати како је он Додик досао на власт.

Name

Ре

10.03.2021 18:16

До сад су се бас тако и огласили,није никако добро по РС.Чак би се могло и отворено кренути у укидање ентитета јер је Додик многе ујео.Ова данасња скупстина се поистовећује са оном ратном,знате о цему је ријец и о коме, јер је Додик томе допринео.

Name

Зага

11.03.2021 07:24

ДОДИК ПОВЛАЦИ ПОТЕЗЕ ПРОТИВ ИНТЕРЕСА РС, НЕСКРИВЕНО И ПРКОСНО, АЛИ, НАРОД ТО НЕ ВИДИ. ПА, ЉУДИ, СТА ЈОС ТРЕБА ДА УРАДИ ДА ОТВОРИТЕ ОЦИ КОЈЕ ВАМ НИЦЕМУ НЕ СЛУЗЕ?! ОВАКВИ, НЕ ВРИЈЕДИМО НИ СЕБИ, НИ ДРУГИМА, ПА НЕКА НАМ СВАКИ СЕКУНД И БУДЕ НЕВИДЈЕНО МУЦЕЊЕ, ТЕЗЕ ОД СВИХ МУКА! ЗАР СМО БОЉЕ И ЗАСЛУЗИЛИ?! НЕ! НИСМО!!!

Name

Фоцак

10.03.2021 17:20

Једва цекам када додје Нијемац,па казе одлицно,сада васи људи из Р.С_а не могу радити у Њемацкој.Посто вам не ваља нас представник не ваља ни наса земља!!!Или це Додика помазити по глави,а овај це да клекне по обицају!!!Спрда се цовјек са свима нама!!!Гласајте луди народе,тако нам и треба!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

10.03.2021 19:30

Е ретарду

Name

Q

10.03.2021 17:22

А јесули донијели закључак да га смјењују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши борац

10.03.2021 17:23

Овај луди Милојко призива рат без разлога , ја који сам био 4 г.у рову за РС данас немам ниста го као мис малтене, зато ратни профитери попут Додика имају наше милијарде, а ми борци просимо, ако мисли Додик да цу ратовати ја или моја дјеца, саборци, ма ни у лудилу, први ја бјезим , десио би нам се сценарио РСК бивше. За кога то да ратујемо????? Ми смо борци попљувани од ове власти и понижени, заратите, ал мало це ко хтјети пушку узети, немамо ми сто живота. РС је угрожена од Додика и СНСД секте и све раде на томе да нестане. Каква је будућност српског народа овдје висе?? Лажов и манипулатор

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.03.2021 17:58

Опрости им боже не знају шта раде од народног богаства расутог свуда по РС и свијету.

Name

Некоизмасе

10.03.2021 17:23

Сат времена онлине ал без коментара. Нидје везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дан

10.03.2021 17:23

Циркус за народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

гергелy

10.03.2021 17:24

Да имате имало памети сконтали би би да кад би отисо ОХР и високи представник да би исти дан послије подне избио рат.Мозда то неко и хоце ко зна цији су све интереси у игри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.03.2021 18:02

Рат најбоље опере лоповлук.

Name

Www

10.03.2021 18:44

Неби се можда заратило али би Рудоња и свита сигурно тек добили крила. Није он против високог због Српске веч због себе.

Name

Хаппиуницорнн

10.03.2021 17:28

Знаци Додик јаци од медјународне заједнице....итд комедија

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

10.03.2021 17:33

За сутра је заказана хитна сједница УН Једина тачка укидање ОХР и ВП.......О народе на шта се ложиш.....Све поскупило најаваљују и поскупљење брашна а нама Додо укида ВП.....ОХР а нико не даје више кредитеММФ замандалио касу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бирац

10.03.2021 19:16

Па он ово ради по наредби из Русије.... то бар сви знају

Name

ЈОКСИМ

10.03.2021 17:34

Оде високи представник. Снсд је одлуцио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бб

10.03.2021 17:37

Е сад смо на.бали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврда линија

10.03.2021 17:46

Централни комитет,а која спрдачина а треба Дудука најурити из политике,човјек је пролупао и гура нас у пропаст.А њему добро,накрала се бараба за гиниса....

Name

Рат

10.03.2021 17:37

Ако цете ратовати за Додика и његовог сина, спремите се комсије, рат никоме није брат, а поготово јер није 92.

ОДГОВОРИТЕ
Name

монголски пијетао

10.03.2021 17:42

И за Горицу.

Name

РОЛИДУК ДРНД

10.03.2021 18:05

КО СПОМИЊЕ РАТ БОТУ ЈЕДАН.

Name

Дрнд

10.03.2021 20:15

Нисам друзе бот вец босњак. Ја ти само казем како јест, након свега сто је било мирног разлаза нема. Цекајте ЕУ па цете сви Срби бит у истој заједници, а ко мисли носит земљу другдје, нека буде спреман то је тако.

Name

НИЈЕ ЦУДО СТО СУ ОПОЗИЦИЈА

10.03.2021 17:42

СТА ВРИЈЕДИ КАД ЈЕ ОПОЗИЦИЈА ЗА ВИСОКОГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп Штрц гевесен зајн

10.03.2021 17:44

Камо даље родјаци, из пјеска вире усијане главе, шта то раде, прде у прашину...??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

10.03.2021 17:45

Не могу да вјерујем да неко од Срба није гласао за ово. Срамота. Оставите унутрашње политичке борбе са стране када је у питању ова тема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.03.2021 20:27

Још нам реци зашто

Name

Коме вјеровати?

10.03.2021 17:45

Како је наведено из ОХР-а Управни одбор је је дефинисао предуслов за затварање ОХР-а, а то је да органи власти проведу Програм 5 + 2 (између осталог потребна је “позитивна процјена ситуације у БиХ”). ”Поред тога, овлаштења високог представника не проистичу само из Дејтонског мировног споразума, него и из резолуција Вијећа сигурности УН-а. Према томе, овлаштења високог представника произлазе из међународног права и не подлијежу преиспитивању од стране босанскохерцеговачких органа власти, укључујући и Народну скупштину Републике Српске”, саопштено је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспораси

10.03.2021 17:45

Гдје је друг Цовиц да подржи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

10.03.2021 17:46

Високи Представник је Мила Мајка, какви су ови домаћи представници. Поред какве такве контроле и даље се хапа , шта би тек било да га нема. Рат би још трајао. Разно разне фалнге би харале и вршиле терор над неистомишљеницима. Зајебите ви то, када се ви поправите лако ћемо ми без Високог Представника, а овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дабар

10.03.2021 17:50

Луди Милојко је опљачкао све што се опљачкати могло.Добро би дошао један блитзкриег да се сакрију трагови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

10.03.2021 17:52

Потом је предсједник скупштине изашао напоље, ухватио мачку и окачио јој те закључке о реп.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

10.03.2021 17:58

Прошао сам малоприје поред зграде ВП видим камиони укрцавају намјештај Инско се сели у БЛ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

10.03.2021 18:24

Пуно се Ви питатате млатите празну сламу скрецете пазњу са свакодневних проблема обицних градана којих је из дана у дан све висе у јавним кухињама а Ви лопови СНСДе сваки дан сте богатији дабогда вам присјеле те украдене паре од овог јадног испаценог народа.

Name

Ре

10.03.2021 18:50

Па ја, препао се

Name

Хмм

10.03.2021 18:10

Какав циркус. Мазалица у главној улози. А ако услиједе санкције, шта тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

10.03.2021 18:11

Највазније је да се опозиција освијестила и не уцествује у додиковим промотивним скуповима гдје спада и народна скупстина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.03.2021 18:13

Све ово је препад да би МФФ понудио кредит нема се пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

10.03.2021 18:18

Дзабе сте крецили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

10.03.2021 18:21

Миле пусти ту шупљу причу, кадћеш ти повући она одликовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

10.03.2021 18:21

Миле,врати Радованову таблу на Палама ако смијес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

10.03.2021 18:25

Инцко је изразио забринутост!

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупост

10.03.2021 18:32

ста уради ова накарада од цовјека а ови сви га прате као овце јер неце да буду издајници.... ма сви сте ви издајници јер сте издали свој народ... народ нема ста да једе мöглицхкеит то није ни захваљуци ни ОХР ни СА ни Драску него овима мангупима сто нас упропастисе и покрасе на све стране... сад сам сигурно и ја издајник јер ово писем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

баухау

10.03.2021 18:34

Док су тамо нек смјене и Бајдена заједно са Енглеском краљицом, да и папу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

10.03.2021 18:37

ЗА СУТРА ЗАКАЗАНА НОВА СЈЕДНИЦА НСРС НА ЗАХТЈЕВ ЧЛАНА ПРЕСЈЕДНИШТВА БИХ ИСПРЕД СРБСКОГ НАРОДА! ЈЕДИНА ТАЧКА ДНЕВНОГ РЕДА УКИДАЊЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА. САД ЋЕ НАСТАТИ ХАОС У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.....

10.03.2021 18:38

Није им доста што су нас опљачкали,сад хоће скроз да нас униште.Па људи моји шта је ово има ли овдје ико нормалан? Скрећу пажњу са својих лоповлука и жртвују народ па кад ће бити доста....зар није више прелио часу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Керр

10.03.2021 18:39

Све смо покрали па сад народ да испаста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

10.03.2021 18:43

Рудоња би највисе волио кад би поново заратило. Довео је РС до банкрота. Свјестан је да се близи дан када це морати одговарати за силно богацење и криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фалим ти се Бозе ,

10.03.2021 18:48

опозиција најзад додје памети да неуцествује у будалестинама НАЛАКЦЕНОГ Милорада ,једино Вукан остаде осут паљбом из свих орудја позиције која се бусала у јунацка прса без покрица .Умјесто да се баве економијом јер је све висе градјана гладно ,умјесто да сазову хитну сједницу по питању истог ,позиција на целу са НАЛАКЦЕНИМ Милорадом посвадјаним са самим собом баца ,,димне бомбе ,,огољени и неспособни и јадни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

минхаузен

10.03.2021 18:52

а ви , како'те ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

10.03.2021 19:02

И ста сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор Окултис

10.03.2021 19:32

Тресла се гора родио се мис! Додик и њего а вецина лнуди од интегритета. Смјесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стацес ;; НЕ важеће

10.03.2021 19:36

Кратко јасно ко уважава ваше закључке ј одлуке . Ни мјесне заједнице висе не маре а камо ли неке веће установе а поготово Међународна заједница . Данашња сједница НСРС ЈЕ једнина велики ,, хахахах ,!! Жали Боже времена и народа који вас плаћа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младиц

10.03.2021 20:35

Ста ови низи нивои власти умисљају да су?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјо

10.03.2021 21:16

Сто год Бурле изгласа је наша пропаст , тај пошаст це и нас све покушати повуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

10.03.2021 21:19

Манупулисања и пидвала криминалне секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вређате интелигенцију

10.03.2021 21:32

пиша по мозгу ове сиротиње,.... своју неспособност да набаве вакцине компензују национализмом,.... срамота ме циганцења од србије., за вакцинацију просе, а сви да се вакцинисемо коста цца 20 милиона евра маx, а они након циганцења 10 000 вакцина од вуцица, расписују берспотребне тендере на 300-400милиона где краду, зна се коме и ко добива,... ма мрш, ни у цркву нећу где та говна и девастатори часног српства буду, сиктер и они и њихове качавенде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прецставник

10.03.2021 21:55

Оно када немаш шта понудити Народу, понудиш му укидање Високог Представника, није ли то дивно, прекрасно . Ипак, морамо сачекати одлуку Високог Представника, да видимо хоће ли он прихватити наш приједлог, ипак, његова је задња, све по закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИН

11.03.2021 00:54

Милораде, као СРБИН, поруцујем теби да ако додје до каквог сукоба, твој Игор и ти, на прву линију. Као и дјеца осталих властодрзаца. Доста је њих, из моје фамилије исло у рат. Ако га опет буде, овај це бити прескоцен. Нисам ја луд, па да ратујем да би ти "вуцибатино" сацувао покрадено и побјегао у Москву, као Слоба. Па и по цијену, да ме прогласе издајником и објесе јавно. Доста те је висе! Процитан си! Нека само неко покуса, да ме мобилисе. Нису моји проблеми у Сарајеву, Загребу, Бриселу, Wасхингтону, Неw Yорк, итд. Моји проблеми су, у РС код тебе. Па само покусај навуци несрецу, на овај слудјени народ, па би он умјесто на Сарајево, могао да крене на Бања Луку. Несрецо једна. Јос ти поруцујем, да "набијем" и тебе и те твоје поданике. Пи**а вам ма*ерина! Смраде један. Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

11.03.2021 01:25

Које будале и идиоти. Укинути федерацију и РС. Јединствена Босна. Мене ова багра не предсавља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ

11.03.2021 02:52

Зар се пита народна скупстину о укидању високог представника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томи

11.03.2021 05:22

Ово ко у опстини Живинице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.03.2021 06:37

Хахахаа, ено "високог", све жуто пиша колико се препао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

90 минута

11.03.2021 07:32

90 минута ЕПП нај дужа реклама СНСД -а , сто би паметан то све сложио у 90 секунди. Како назвати тај ЕПП ? Шпрдња, лаж , популизам , лукавост , бахатост, не знане , понижење , слика црно бјела , све мутно и катастрофално. Наравно ко би све то схватио озбиљно кад вам се обраћа човјек са ЦРНЕ ЛИСТЕ , без ауторитета , без повјерења , без образа и стида . Лично нисам гледо и не желим а кода и јесам . Пун ми га је кофер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусан

11.03.2021 07:39

Због себе гура све србе у изолацију и пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

11.03.2021 07:43

Какво млаћење празне сламе, а накнаде им непристојно високе ! Надам се да полуписмени посланици знају да о овој теми не може да одлучује Народна скупштина, него Европа ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

11.03.2021 08:21

Хеххехехехе де не будалите... Знас кад цете га укинути...НИКАД Само празни политицки спинови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

11.03.2021 08:34

Ево јутрос Инцко плаче,исто без посла,моли Мила Жељку Радована,Мазалицу и Жуну да га врате,нема куд крепа од глади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

11.03.2021 10:00

Једино је Карл Билт постављен легално и по Дејтонском уговору, остало је све нелегално и нелегимитимно и све њихове одлуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

11.03.2021 10:32

У случају развода један од партнера напушта заједничку кућу, када нема простора и воље да се од једнога апартмана направе два. Ко овдје силази са воза а ко путује даље..?? Кога ће подржати они што се питају и навијају у овој евентуалној бракоразводној парници..?? Питање је за доконе аналитичаре широког спектра, али не и за кладионице и кладионичаре, јер је веома извјестан коначни исход. Кладионичке процјене су врло обесхрабрујуће за српакога члана и блок около њега. Руси би рецимо уложили протест и даље од тога не би да иду. Од њих довољно. Као и до сада уосталом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

11.03.2021 17:17

Правилна одлука НСРС:

ОДГОВОРИТЕ