Посебна сједница скупштина неће донијети ништа ново

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић сматра да данашња посебна сједница на којој се налази само једна тачка дневног реда - оцјена рада високог представника, примјене Анекса 10 Општег оквирног споразума за мир у БиХ у периоду разговора о именовању новог високог представника, неће донијети ништа ново и да није ни било потребе за њено сазивање.

Република Српска 10.03.2021 | 12:52
Посебна сједница скупштина неће донијети ништа ново

Ријеч је о још једној сједници на којој ће бити усвојени закључци који ће као и многи претходни бити краткорочног дневно политичког карактера и неће се проводити – каже Бореновић за Српскаинфо.

Он истиче да су ставови ПДП јасни по питању високог представника, а то је да је давно требао отићи из БиХ.

– Међутим политика сталних тензија, конфликта, нереалних захтјева за тектонске уставне прекомпозиције високог представника држи још увијек присутног, иако, се зна десити да годинама заборавимо на њега. Једино мудром, озбиљном политиком стабилности, институционалним радом и преданости европском путу Републике Српске и БиХ, канцеларија високог представника ће бити затворена – поручује Бореновић.

Он додаје да вјерује како се оваквим посебним сједницама покушава скренути пажња са све више афера које свакодневно показују огромне размјере корупције и “бахатог односа актуелне власти”.

Подсјећамо, посебна сједница сазвана је на захтијев српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика који је свој захтјев образложио ријечима да је “због најава да би БиХ могла добити новог високог представника неопходно да се о томе изјасне они којих се та одлука директно тиче, а то су Република Српска, Федерација БиХ, Србија, Хрватска и БиХ, које једине, према одредбама Дејтонског споразума, могу да затраже постављање високог представника, који би био именован у складу с релевантним резолуцијама Савјета безбједности“.

(Српскаинфо)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Новост је да казем колко устап

10.03.2021 12:14

Скептику ај не сери, видис да и ниси у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Бореновицу!

10.03.2021 12:56

Додик се толико запетљао у лазима, да му висе ни Миле Радисиц невјерује ХАХАХАХАХАХАХАХА

Name

Лазар

10.03.2021 13:42

Тачно је да неће донијети ништа ново поред вас који глумите опозицију. Једина права опозиција су Јелена и Вукан. Све остало чиста нула.

Name

Приједорчанин

10.03.2021 12:17

Додик би требао да каже да прихвата одлуку СДС И ПДП и да тако Скупштина одлучи, па да видимо ко је у право. Он у клин а они у плочу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЕДЕРАЛАЦ

10.03.2021 12:17

Сви идете код Додика И масете главама,засто г Бореновицу то не казете јавно у народној сеоској скупстини ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петровиц

10.03.2021 12:25

Да захвали Мици Мицицу. Сад це бити сам да се бори са својом лудом Семберијом. Други цовек це мозда бити кад процедје пут Мице Мицица. Социјал Демократа има посвуда, од Била Гејтса па до Николе Тесле и Карадјордја и Степе Степановица. Признају Србе, трзисно нити било како друго не воле издајице попут Саровица, Бранковица и Поцорека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

10.03.2021 12:36

Додик прави параду без потребе. Почео предизборну кампању. Боји се па пожурио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуста поља

10.03.2021 12:41

Завицаја твога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија и Крајина су за СНСД

10.03.2021 12:48

У Посавини је Додик засро, али и Посавина је за Додика. Семебрија је сама бирала да буде утоцисте за пропалитете, и да буде Косово од Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски инат.

10.03.2021 12:49

Саровиц - СТУБ СРАМА - добровољан је кад воли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сана

10.03.2021 13:14

Браво Бореновицу. Увјек успијес да попљујес онако ненамјерно нај вецу институцију Српског народа у Републици Српској. Добро те Бакир плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауфер

10.03.2021 16:03

А шта није истина? Прије би се рекло да тебе неко плаћа па ти ратни профитер највећа институција. Јадан ли си српски роде.

Name

Патриота

10.03.2021 13:22

Ко да неког заболи, шта Бх Лукашенко каже. Биће како велико светски моћници одлуче. Неће га нико ни питати, ко што и до сада није.. Они само кажу а он ти ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

10.03.2021 13:58

Ово је представа за домаћу јавност,закључци који никога не обавезују,у којој Додик који је све закувао треба себе представити патриотом и спасиоцем а опозицију још већим ,,издајницима" и ништа више и ништа мање. Не сумњам у његов успјех,али од тог успјеха слаба нам вајда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

10.03.2021 14:37

ДОБРО ПЛАЦЕНИ ЦРВЕНИ БОТОВИ РЕАГУЈУ НА ПОРТАЛУ БНТВ САМО МЕ ИНТЕРЕСУЈЕ КОЛИКО ВАС ДОДИК ПЛАЦА ДА НАПАДАТЕ СДС И БНТВ?? СВЕСНИ СТЕ ОД ТАБЛИЦА САОБРАЦАЈНЕ ВОЈСКЕ НАТО,,ЛИЦНИХ ДОКУМЕНАТА ИЗБАЦИВАЊА СДС а ИЗ ВЛАСТИ УЗ ПОМОЦ ОХР ИТД СВЕ ЈЕ ВАМА ЦРВЕНИМА ТАД ИСЛО У КОРИСТ САД ВАС ПРЕЛЕТАЦИ И ОТПАДНИЦИ ИЗ СДС КОСТАЈУ А ТЕК ЦЕ ВАС КОСТАТИ ИМАТ ЦЕМО ГОРЕ ТРАВА ДОЉЕ ЦВЕТ ТАМО ПОЛИЦЈАЦА ДОЛЕ БРЕГ ,БОЗЕ ДА ЛИ СУ ЗУТА И ОНАЈ ПРЕ ЊЕ ДОБРИ СА ГЛАВОМ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледате своја посла

10.03.2021 15:09

Ма гоните се више, јадном народу сте штета сви. Нанесосте зла, отјерасте нас у биједу. Сви сте се изедали мање више, ни једна власт није нам донијела добро. Гледате сви свој интерес. Власт на свим нивоима и сваког појединца је постала прво комерцијална страна, а онда даље да ли криминална или шта, а највише лична, само лична. Бацате народу прашину у очи.Сви ви имате мање више добре плате, накнаде, повлашћења и много тоба. Борце сте сви маргинализовали, да ли у рату, одмах после рата а данас да не говоримо. Гдје су борци. Довели сте ухљебе интересџије и многе на чело тзв. БОРС и онда се чудите што овако то називамо.Тешко нама даље...све је покрадено, уништено.

ОДГОВОРИТЕ