Posebna sjednica skupština neće donijeti ništa novo

Predsjednik PDP Branislav Borenović smatra da današnja posebna sjednica na kojoj se nalazi samo jedna tačka dnevnog reda - ocjena rada visokog predstavnika, primjene Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika, neće donijeti ništa novo i da nije ni bilo potrebe za njeno sazivanje.

Republika Srpska 10.03.2021 | 12:52
Posebna sjednica skupština neće donijeti ništa novo

Riječ je o još jednoj sjednici na kojoj će biti usvojeni zaključci koji će kao i mnogi prethodni biti kratkoročnog dnevno političkog karaktera i neće se provoditi – kaže Borenović za Srpskainfo.

On ističe da su stavovi PDP jasni po pitanju visokog predstavnika, a to je da je davno trebao otići iz BiH.

– Međutim politika stalnih tenzija, konflikta, nerealnih zahtjeva za tektonske ustavne prekompozicije visokog predstavnika drži još uvijek prisutnog, iako, se zna desiti da godinama zaboravimo na njega. Jedino mudrom, ozbiljnom politikom stabilnosti, institucionalnim radom i predanosti evropskom putu Republike Srpske i BiH, kancelarija visokog predstavnika će biti zatvorena – poručuje Borenović.

On dodaje da vjeruje kako se ovakvim posebnim sjednicama pokušava skrenuti pažnja sa sve više afera koje svakodnevno pokazuju ogromne razmjere korupcije i “bahatog odnosa aktuelne vlasti”.

Podsjećamo, posebna sjednica sazvana je na zahtijev srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika koji je svoj zahtjev obrazložio riječima da je “zbog najava da bi BiH mogla dobiti novog visokog predstavnika neophodno da se o tome izjasne oni kojih se ta odluka direktno tiče, a to su Republika Srpska, Federacija BiH, Srbija, Hrvatska i BiH, koje jedine, prema odredbama Dejtonskog sporazuma, mogu da zatraže postavljanje visokog predstavnika, koji bi bio imenovan u skladu s relevantnim rezolucijama Savjeta bezbjednosti“.

(Srpskainfo)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Novost je da kazem kolko ustap

10.03.2021 12:14

Skeptiku aj ne seri, vidis da i nisi u pravu.

ODGOVORITE
Name

Bravo Borenovicu!

10.03.2021 12:56

Dodik se toliko zapetljao u lazima, da mu vise ni Mile Radisic nevjeruje HAHAHAHAHAHAHAHA

Name

Lazar

10.03.2021 13:42

Tačno je da neće donijeti ništa novo pored vas koji glumite opoziciju. Jedina prava opozicija su Jelena i Vukan. Sve ostalo čista nula.

Name

Prijedorčanin

10.03.2021 12:17

Dodik bi trebao da kaže da prihvata odluku SDS I PDP i da tako Skupština odluči, pa da vidimo ko je u pravo. On u klin a oni u ploču.

ODGOVORITE
Name

FEDERALAC

10.03.2021 12:17

Svi idete kod Dodika I masete glavama,zasto g Borenovicu to ne kazete javno u narodnoj seoskoj skupstini ?

ODGOVORITE
Name

Petrovic

10.03.2021 12:25

Da zahvali Mici Micicu. Sad ce biti sam da se bori sa svojom ludom Semberijom. Drugi covek ce mozda biti kad procedje put Mice Micica. Socijal Demokrata ima posvuda, od Bila Gejtsa pa do Nikole Tesle i Karadjordja i Stepe Stepanovica. Priznaju Srbe, trzisno niti bilo kako drugo ne vole izdajice poput Sarovica, Brankovica i Pocoreka.

ODGOVORITE
Name

NR

10.03.2021 12:36

Dodik pravi paradu bez potrebe. Počeo predizbornu kampanju. Boji se pa požurio

ODGOVORITE
Name

Pusta polja

10.03.2021 12:41

Zavicaja tvoga.

ODGOVORITE
Name

Romanija i Krajina su za SNSD

10.03.2021 12:48

U Posavini je Dodik zasro, ali i Posavina je za Dodika. Semebrija je sama birala da bude utociste za propalitete, i da bude Kosovo od Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Srpski inat.

10.03.2021 12:49

Sarovic - STUB SRAMA - dobrovoljan je kad voli.

ODGOVORITE
Name

Sana

10.03.2021 13:14

Bravo Borenovicu. Uvjek uspijes da popljujes onako nenamjerno naj vecu instituciju Srpskog naroda u Republici Srpskoj. Dobro te Bakir placa.

ODGOVORITE
Name

Laufer

10.03.2021 16:03

A šta nije istina? Prije bi se reklo da tebe neko plaća pa ti ratni profiter najveća institucija. Jadan li si srpski rode.

Name

Patriota

10.03.2021 13:22

Ko da nekog zaboli, šta Bh Lukašenko kaže. Biće kako veliko svetski moćnici odluče. Neće ga niko ni pitati, ko što i do sada nije.. Oni samo kažu a on ti radi.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

10.03.2021 13:58

Ovo je predstava za domaću javnost,zaključci koji nikoga ne obavezuju,u kojoj Dodik koji je sve zakuvao treba sebe predstaviti patriotom i spasiocem a opoziciju još većim ,,izdajnicima" i ništa više i ništa manje. Ne sumnjam u njegov uspjeh,ali od tog uspjeha slaba nam vajda.

ODGOVORITE
Name

SRPSKI SOKO

10.03.2021 14:37

DOBRO PLACENI CRVENI BOTOVI REAGUJU NA PORTALU BNTV SAMO ME INTERESUJE KOLIKO VAS DODIK PLACA DA NAPADATE SDS I BNTV?? SVESNI STE OD TABLICA SAOBRACAJNE VOJSKE NATO,,LICNIH DOKUMENATA IZBACIVANJA SDS a IZ VLASTI UZ POMOC OHR ITD SVE JE VAMA CRVENIMA TAD ISLO U KORIST SAD VAS PRELETACI I OTPADNICI IZ SDS KOSTAJU A TEK CE VAS KOSTATI IMAT CEMO GORE TRAVA DOLJE CVET TAMO POLICJACA DOLE BREG ,BOZE DA LI SU ZUTA I ONAJ PRE NJE DOBRI SA GLAVOM??

ODGOVORITE
Name

Gledate svoja posla

10.03.2021 15:09

Ma gonite se više, jadnom narodu ste šteta svi. Nanesoste zla, otjeraste nas u bijedu. Svi ste se izedali manje više, ni jedna vlast nije nam donijela dobro. Gledate svi svoj interes. Vlast na svim nivoima i svakog pojedinca je postala prvo komercijalna strana, a onda dalje da li kriminalna ili šta, a najviše lična, samo lična. Bacate narodu prašinu u oči.Svi vi imate manje više dobre plate, naknade, povlašćenja i mnogo toba. Borce ste svi marginalizovali, da li u ratu, odmah posle rata a danas da ne govorimo. Gdje su borci. Doveli ste uhljebe interesdžije i mnoge na čelo tzv. BORS i onda se čudite što ovako to nazivamo.Teško nama dalje...sve je pokradeno, uništeno.

ODGOVORITE