Све више заражених, болница у БН смањује обим услуга

 Из Болнице "Свети врачеви" у Бијељини саопштено је да су на лијечењу у ковид болницама 54 болесника, од којих је више од половине са тешком клиничком сликом и најављено да ће, због погоршања епидемиолошке ситуације, бити за 20 одсто смањен обим услуга које нису хитне.

Република Српска 10.03.2021 | 11:44
Све више заражених, болница у БН смањује обим услуга

Према овим подацима, 13 болесника је прикључено на респираторе, а 28 је на кисеоничкој терапији.

"За само пет дана у ковид болнице примљена су 32 болесника. Проценат позитивних у односу на укупан број тестираних је висок и износи више од 60 одсто", наведено је у саопштењу.

Због погоршања епидемиолошке ситуације на подручју Бијељине, на јутрошњем хитном састанку стручног колегијума и чланова Кризног штаба усвојене су додатне мјере с циљем спречавања ширења интрахоспиталних инфекција, а одлучено је да ће у Болници у наредном периоду бити за 20 одсто смањен обим услуга које нису хитне.

На састанку је одлучено и да сви упућени пацијенти на хоспитализацију /елективне процедуре/ морају да имају урађен пи-си-ар /ПЦР/ тест не старији од 48 часова или серолошки тест.

"ПЦР тест је неопходан за болеснике упућене на коронарографију и ендоскопске процедуре. За сва осигурана лица, али искључиво за поменуте сврхе, трошкове ПЦР тестирања сносиће Болница", наведено је у саопштењу.

Из Болнице су напоменули да је, с циљем очувања здравља грађана, упућен допис Дому здравља Бијељина на заједничко дјеловање према Градском кризном штабу, са приједлогом за стриктно придржавање епидемиолошких мјера, те приједлогом за скраћење радног времена тржних центара и угоститељских објеката.

"Апелујемо на све да покажу максималну одговорност јер је то једини начин да зауставимо даље ширење инфекције. Само одговорним понашањем сваког појединца можемо спријечити даље погоршање епидемиолошке ситуације", поручили су из Болнице.

У саопштењу је наведено и да се процес вакцинације радника Болнице одвија без проблема.

"Свим радницима Болнице омогућено је да се вакцинишу, а до сада је око 70 одсто здравствених радника примило прву дозу вакцине, а највећи број је ревакцинисан", навели су из Болнице "Свети врачеви". 

(Срна) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ДОКТОР

10.03.2021 11:07

Тачно нисте нормални више!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

10.03.2021 13:53

Давно сте ви смањили посао. Приватно мозе а код вас не.

Name

Реалиста

10.03.2021 11:47

Нек неко висе позове на одговорност ове сто пустају лазне информације и сире панику, доста је висе. Не измисљајте проценте и не лазите народ, каквих 60 посто позитивних , кога ви замајавате. Имали смо 4x гору ситуацију у новембру и децембру а сад нам продајете маглу, доста бре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ана

10.03.2021 19:55

Потписујем..залосно..ко има пара тај се и лијеци..сви су приватно доступни

Name

Миле

10.03.2021 13:09

Стока лазљива, треба овце вакцинисати, пропасце им вакцине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

10.03.2021 21:37

Наравно да је то лаз

ОДГОВОРИТЕ