Sve više zaraženih, bolnica u BN smanjuje obim usluga

 Iz Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini saopšteno je da su na liječenju u kovid bolnicama 54 bolesnika, od kojih je više od polovine sa teškom kliničkom slikom i najavljeno da će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, biti za 20 odsto smanjen obim usluga koje nisu hitne.

Republika Srpska 10.03.2021 | 11:44
Sve više zaraženih, bolnica u BN smanjuje obim usluga

Prema ovim podacima, 13 bolesnika je priključeno na respiratore, a 28 je na kiseoničkoj terapiji.

"Za samo pet dana u kovid bolnice primljena su 32 bolesnika. Procenat pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih je visok i iznosi više od 60 odsto", navedeno je u saopštenju.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Bijeljine, na jutrošnjem hitnom sastanku stručnog kolegijuma i članova Кriznog štaba usvojene su dodatne mjere s ciljem sprečavanja širenja intrahospitalnih infekcija, a odlučeno je da će u Bolnici u narednom periodu biti za 20 odsto smanjen obim usluga koje nisu hitne.

Na sastanku je odlučeno i da svi upućeni pacijenti na hospitalizaciju /elektivne procedure/ moraju da imaju urađen pi-si-ar /PCR/ test ne stariji od 48 časova ili serološki test.

"PCR test je neophodan za bolesnike upućene na koronarografiju i endoskopske procedure. Za sva osigurana lica, ali isključivo za pomenute svrhe, troškove PCR testiranja snosiće Bolnica", navedeno je u saopštenju.

Iz Bolnice su napomenuli da je, s ciljem očuvanja zdravlja građana, upućen dopis Domu zdravlja Bijeljina na zajedničko djelovanje prema Gradskom kriznom štabu, sa prijedlogom za striktno pridržavanje epidemioloških mjera, te prijedlogom za skraćenje radnog vremena tržnih centara i ugostiteljskih objekata.

"Apelujemo na sve da pokažu maksimalnu odgovornost jer je to jedini način da zaustavimo dalje širenje infekcije. Samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo spriječiti dalje pogoršanje epidemiološke situacije", poručili su iz Bolnice.

U saopštenju je navedeno i da se proces vakcinacije radnika Bolnice odvija bez problema.

"Svim radnicima Bolnice omogućeno je da se vakcinišu, a do sada je oko 70 odsto zdravstvenih radnika primilo prvu dozu vakcine, a najveći broj je revakcinisan", naveli su iz Bolnice "Sveti vračevi". 

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

DOKTOR

10.03.2021 11:07

Tačno niste normalni više!!!

ODGOVORITE
Name

Ana

10.03.2021 13:53

Davno ste vi smanjili posao. Privatno moze a kod vas ne.

Name

Realista

10.03.2021 11:47

Nek neko vise pozove na odgovornost ove sto pustaju lazne informacije i sire paniku, dosta je vise. Ne izmisljajte procente i ne lazite narod, kakvih 60 posto pozitivnih , koga vi zamajavate. Imali smo 4x goru situaciju u novembru i decembru a sad nam prodajete maglu, dosta bre!

ODGOVORITE
Name

re ana

10.03.2021 19:55

Potpisujem..zalosno..ko ima para taj se i lijeci..svi su privatno dostupni

Name

Mile

10.03.2021 13:09

Stoka lazljiva, treba ovce vakcinisati, propasce im vakcine

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

10.03.2021 21:37

Naravno da je to laz

ODGOVORITE