Полиција спријечила убиство једног Подгоричанина

Инспектори криминалистичке полиције и Центра безбедности Подгорица спречили су ликвидацију Подгоричанина Милића Шаковића.

Регион 10.03.2021 | 10:44
Полиција спријечила убиство једног Подгоричанина

Према сазнањима Дана из више извора, полиција је пронашла снајпер на скровитом месту, одакле су осумњичени највероватније пратили Шаковића и чекали погодан тренутак да изврше кривично дело.

Увиђајем на лицу места утврђено је да је између те позиције и терасе Шаковићеве куће брисани простор.

Оружје које је пронађено упућено је на вештачење, а пронађени су и трагови који воде до осумњичених.

Због тога је, у сарадњи са Специјалним државним тужилаштвом, приведено више особа, над којима је обрада у току.

Према сазнањима Дана, инспектори криминалистичке полиције јуче су привели четри особе које се сумњиче за планирање убиства Шаковића, док је за једном особом расписана потрага.

Имена осумњичених Дан, каже, неће објављивати како не би угрозили истрагу, која још траје.

Сазнају и да је у овој акцији учествовала и полиција из једне земље из региона чији су држављани осумњичени да су део организоване криминалне групе која је планирала извршење више тешких кривичних дела.

Управо су безбједносне службе те државе упозориле колеге у Црној Гори на припремање атентата у Загоричу.

Шаковић слови за особу блиску „шкаљарском клану“ и вођи те криминалне организације Јовану Вукотићу, па полиција сумња да је у планирање атентата укључен њима супарнички „кавачки клан“.

Како сазнаје Дан, осумњичени су Шаковићеву кућу надзирали неколико дана и снимали са незавршене зграде удаљене око 100 метара, што указује да су имали детаљно разрађен план за ликвидацију. Полиција је направила заседу и ухапсила неколико особа.

Подсећа се да је ово пета спречена ликвидација у Црној Гори од почетка ове године, коју су планирали „кавачани“ или „шкаљарци”.

Вијести пишу да је због покушаја убиства Шаковића ухапшено више особа међу којима су и држављани Србије.

“Полицијски инспектори неколико дана пратили су ту групу, претходно добивши информацију да је у Црну Гору ушла особа којој је плацено да из снајперске пушке ликвидира Шаковица или двојицу његових пријатеља из клана”, рекао је један од саговорника Вијести.

Наводи се и да су се припадници те екипе представили као градевински радници.

Позивајући се на своје изворе подгорички дневник пише да су полицајци пронашли стек станове, оружје, криптоване телефоне…

И Вијести пишу да се Шаковић у полицијској евиденцији води као шеф "подгорицког огранка шкаљарског криминалног клана".

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар