Ко спрема тужбу против Дика Мартија и Карле дел Понте?

Приштински адвокат Том Гаши најавио цивилну тужбу против бившег известиоца СЕ Дика Мартија и бивше главне тужитељке Хашког трибунала Карле дел Понте.

Свијет 10.03.2021 | 08:36
Ко спрема тужбу против Дика Мартија и Карле дел Понте?

Тужбу ће, како објавио на Фејсбуку, поднети у својству адвоката и на основу овлашћења Мерсина Катуција из Албаније.

"У својству адвоката и по овлашћењу господина Мерсина Катуција, припрема се кривична пријава, као и грађанска парница против швајцарског сенатора Дика Мартија који је тајно дошао на посед и у кућу господина Катуција. Иако у кући породице Катуци нису пронађени докази о трговини људским органима, Марти је преварио и завео Савет Европе.

Наводно су у његовој кући држали стотине цивила, Албанаца, Срба, Рома, илегално их мучили, убијали и узимали њихове органе за медјународну трговину", рекао је Гаши, а пренео је портал Косово онлајн.

Он је додао да је "лажни извештај Дика Мартија завео и посланике косовског парламента", који су гласали за Специјални суд.

"Лажни извештај Дика Мартија завео је Савет Европе који је овластио америчког тужиоца Еулекса Клинта Виллијамсона да истражује ове наводе, а 82 посланика Косова су у августу 2015. године заведена извештајем Вилијамсона о потреби формирања Специјалног суда", рекао је измедју осталог Гаши.

Гаши је такође додао да ће Дел Понтеову тужити "јер је у својој књизи користила лажне податке о наводним злочинима ОВК, које је експлоатисао Дик Марти за његов лажни извештај".

(Тањуг) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

клокан

10.03.2021 07:49

опа пола баба пола дјед хоцете тузит твоји миљеници и усвојена деца увекје било храни пса дате уједе види сада пола баба пола дјед стасу арнаути далије то за цивилизације

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре:

10.03.2021 08:41

Бас тако... мада реално гледано, терористи УЦК су висе него застицени од својих западних ментора, сто доказује да цињеницно ни њихово толико цијењено правосудје није недодирљиво - залосно али истина. Инаце порука за терористицке адвокате: "Гаси - сјаси" :-)

Name

Ре;Клокан

10.03.2021 09:11

Клокан највише ми се свиђа ваше име које ни за јоту мање не уништава “квалитет вашег коментара “ако сте и стварно настали коришћењем вашег имена за долазак на овј свјет (сто би се дало наслутити) квалитетом коментара онда је то сасвим сасвим у реду!!

Name

Старина

10.03.2021 08:45

Нису они неби ни"мрава"згазили то је била за њих нормална трговина органима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

10.03.2021 09:02

Само ће подсјетио свјетски јавност на гнусне злочине убијања Срба тади замјене органа, односно њихове продаје! То нико није радио у свијету и свим ратовима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Дјед

10.03.2021 11:22

Е мој дједе, судови су вец одлуцили да се то никада није десавало. Казу мањак доказа...

Name

Чудо

10.03.2021 21:52

...је да српске тајне службе прве нису ни наслутиле да се нешто дешава у Албанији ... Већ скоро деценију послије долази Царла дел Понте са доказима!? Како то да Срби вјерују Западу кад је ријеч о другима наридима кој Срби мрзе, а када Заапад долазе са доказима против Срба, онда су "антисрби"??? Фуј, багро!

Name

Ау

10.03.2021 13:08

Скините бар слику са цланка. Ноцна мора.

ОДГОВОРИТЕ