Ko sprema tužbu protiv Dika Martija i Karle del Ponte?

Prištinski advokat Tom Gaši najavio civilnu tužbu protiv bivšeg izvestioca SE Dika Martija i bivše glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

Svijet 10.03.2021 | 08:36
Ko sprema tužbu protiv Dika Martija i Karle del Ponte?

Tužbu će, kako objavio na Fejsbuku, podneti u svojstvu advokata i na osnovu ovlašćenja Mersina Katucija iz Albanije.

"U svojstvu advokata i po ovlašćenju gospodina Mersina Katucija, priprema se krivična prijava, kao i građanska parnica protiv švajcarskog senatora Dika Martija koji je tajno došao na posed i u kuću gospodina Katucija. Iako u kući porodice Katuci nisu pronađeni dokazi o trgovini ljudskim organima, Marti je prevario i zaveo Savet Evrope.

Navodno su u njegovoj kući držali stotine civila, Albanaca, Srba, Roma, ilegalno ih mučili, ubijali i uzimali njihove organe za medjunarodnu trgovinu", rekao je Gaši, a preneo je portal Kosovo onlajn.

On je dodao da je "lažni izveštaj Dika Martija zaveo i poslanike kosovskog parlamenta", koji su glasali za Specijalni sud.

"Lažni izveštaj Dika Martija zaveo je Savet Evrope koji je ovlastio američkog tužioca Euleksa Klinta Villijamsona da istražuje ove navode, a 82 poslanika Kosova su u avgustu 2015. godine zavedena izveštajem Vilijamsona o potrebi formiranja Specijalnog suda", rekao je izmedju ostalog Gaši.

Gaši je takođe dodao da će Del Ponteovu tužiti "jer je u svojoj knjizi koristila lažne podatke o navodnim zločinima OVK, koje je eksploatisao Dik Marti za njegov lažni izveštaj".

(Tanjug) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

klokan

10.03.2021 07:49

opa pola baba pola djed hocete tuzit tvoji miljenici i usvojena deca uvekje bilo hrani psa date ujede vidi sada pola baba pola djed stasu arnauti dalije to za civilizacije

ODGOVORITE
Name

re:

10.03.2021 08:41

Bas tako... mada realno gledano, teroristi UCK su vise nego zasticeni od svojih zapadnih mentora, sto dokazuje da cinjenicno ni njihovo toliko cijenjeno pravosudje nije nedodirljivo - zalosno ali istina. Inace poruka za teroristicke advokate: "Gasi - sjasi" :-)

Name

Re;Klokan

10.03.2021 09:11

Klokan najviše mi se sviđa vaše ime koje ni za jotu manje ne uništava “kvalitet vašeg komentara “ako ste i stvarno nastali korišćenjem vašeg imena za dolazak na ovj svjet (sto bi se dalo naslutiti) kvalitetom komentara onda je to sasvim sasvim u redu!!

Name

Starina

10.03.2021 08:45

Nisu oni nebi ni"mrava"zgazili to je bila za njih normalna trgovina organima

ODGOVORITE
Name

Đed

10.03.2021 09:02

Samo će podsjetio svjetski javnost na gnusne zločine ubijanja Srba tadi zamjene organa, odnosno njihove prodaje! To niko nije radio u svijetu i svim ratovima!

ODGOVORITE
Name

@Djed

10.03.2021 11:22

E moj djede, sudovi su vec odlucili da se to nikada nije desavalo. Kazu manjak dokaza...

Name

Čudo

10.03.2021 21:52

...je da srpske tajne službe prve nisu ni naslutile da se nešto dešava u Albaniji ... Već skoro deceniju poslije dolazi Carla del Ponte sa dokazima!? Kako to da Srbi vjeruju Zapadu kad je riječ o drugima naridima koj Srbi mrze, a kada Zaapad dolaze sa dokazima protiv Srba, onda su "antisrbi"??? Fuj, bagro!

Name

Au

10.03.2021 13:08

Skinite bar sliku sa clanka. Nocna mora.

ODGOVORITE