Нереди на улицама Атине: Ухапшено 10 особа

Четворица грчких полицајаца су повређена, од којих један теже у данашњим сукобима са демонстрантима у атинском насељу Неа Смирна.

Свијет 10.03.2021 | 07:38
Нереди на улицама Атине: Ухапшено 10 особа

Ухапшено је десет особа.

Заменик министра за цивилну заштиту Лефтерис Економу и шеф полиције МИхалис Карамалакис посетили су вечерас у војној болници тешко повређеног полицајца, кога су демонстранти погодили бакљом или каменом у врат, пренео је дневник Катимерини.

Демонстранти су изашли на улице да би изразили протест против полицијског насиља.

Према државној телевизији ЕРТ, нападачи са капуљачама бацали су молотовљеве коктеле на полицију, која је одговорила сузавцем.

Полиција је пронашла ранац пун коктела и бакљи.

Полиција је пронашла ранац пун коктела и бакљи.

"Сукобе је испровоцирало око 400 хулигана са капуљачама и фантомкама, који су се одвојили од главног скупа у којем је било око 3.000 људи", наводи се у саопштењу атинске полиције, пренела је агенција АНА.

Неколико паркираних аутомобила је оштећено, а на друштвеним медијима круже снимци запаљених контејнера.

Раније, око 5.000 људи се окупило на главном тргу у Неа Смирна области, где је током викенда почео обрачун са полицијом.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сељо

10.03.2021 06:47

"Задовољан" народ у градовима широм свијета, по селима становништво себи производи храну и живи се нормално. Хајде сада мало назад на очевину гдје нема полицијског часа и демонстрација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

10.03.2021 14:09

Поента је да кад једном устукнеш пред њима они иду до краја, тако да ниси сигуран ни на селу. Нема преадје пред ковид терором.