НОВОСТИ: Спрема се смјена министара у Влади Србије?

Одмотавање клупка нелегалног прислушкивања и праћења Александра Вучића и чланова његове породице које су организовале одметнуте структуре МУП повезане са криминалним кланом Вељка Беливука, могло би да доведе и до реконструкције Владе Србије, па чак и до ванредних парламентарних избора и прије прољећа 2022.

Србија 09.03.2021 | 10:09
НОВОСТИ: Спрема се смјена министара у Влади Србије?

Потпредсједник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворено је у интервјуу за "Новости" поручио да су у завјери против Вучића учествовали и неки министри из редова напредњака.

На, за почетак, политичку одговорност и губитак фотеље у Немањиној, позивају и други високи функционери СНС. Потпредсједник напредњака Миленко Јованов каже, за "Новости", да "заиста не види начин да на позицији, било у СНС, било у власти, остане било ко ко је био умијешан у ову завјеру против предсједника Вучића":

- То није ствар политике, већ ствар права, правде, али и хигијене, ако хоћете. Да ли ће то значити и реконструкцију Владе или нове изборе, потпуно је свеједно. Најважније је да се овај канцер на тијелу СНС и Србије одстрани, да сваки сегмент те приче буде добро испитан и да апсолутно сви, који су са овим имали било какве везе, пред надлежним органима објашњавају своја недјела и своје мотиве.

И Владимир Орлић, потпредсједник Народне скупштине из редова напредњака, има исти став:

- Никоме ко је учествовао у језивом прогону породице предсједника државе, разапињао их у бестијалним медијским хајкама лажи и клевета, незаконито прислушкивао и пратио, припремао државне ударе, шуровао са политичком и обавештајном "канализацијом", са најгорим мафијашима и спремао снајпер човјеку који свакодневно обезбјеђује живот овом народу - нема мјеста ни у СНС, ни на било ком нивоу извршне власти, то је јасно.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже, за "Новости", да је у игри тренутно више сценарија:

- Један је да се примјени оно што је логика страначког живота, да Предсједништво и Главни одбор СНС просто разријеше неке људе државних функција и да их онда и парламент смијени. Још једна опција је септембарска скупштина странке, где би ти за које се тврди да су учествовали у компромитацији Вучића требало да оду. Други сценарио је одлазак на изборе, па да се у оквиру странке промијешају карте и да се на листама за посланике и као кандидати за министре нађу неки нови људи.

ОДГОВОРНОСТ

Станковић каже, да је бар споља гледано, једноставније смијенити министре, реконструисати Владу и изабрати нове, са образложењем да је њихова политичка одговорност била у томе што нису спријечили да се полиција злоупотребљава у случају прислушкивања. Излазак на изборе, по његовом мишљењу је, можда, на први поглед елегантнији, али свакако сложенији.

(Новости)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дзоо

09.03.2021 09:52

Док има оваца бице и вуне. Све су то лопови од Аце па до месних заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

09.03.2021 10:42

Народ који живи у златном добу Србије, кад нема другог посла већ прогања председника и његову породицу, а сами су га изабрали и то огромном већином! Орлић га брани с правом. Јер да није њега не би Орлић живио у златном добу и имао више плста! Једна од плата је она коју прима за наставу у Вишој медијској школи Ћуприја уместо наставнице којој је то било једино примање! А Ћуприју у дане кад држи наставу и не виђа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед 2

09.03.2021 16:05

Огромна величина од 3 милиона а од 6 милиона ! 80% од 50% није "огромна већина"...

Name

Синиша

09.03.2021 10:44

Добро су припремали терен да смјене Небојшу из Београда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метла

09.03.2021 11:07

У влади Србије, али је дрска подугацка. Вец се помјера намјестај и спрема цисцење и у Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

НС

09.03.2021 15:13

Треба тебе првог сменити и ти си уплетен са нс мафијом

ОДГОВОРИТЕ