NOVOSTI: Sprema se smjena ministara u Vladi Srbije?

Odmotavanje klupka nelegalnog prisluškivanja i praćenja Aleksandra Vučića i članova njegove porodice koje su organizovale odmetnute strukture MUP povezane sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, moglo bi da dovede i do rekonstrukcije Vlade Srbije, pa čak i do vanrednih parlamentarnih izbora i prije proljeća 2022.

Srbija 09.03.2021 | 10:09
NOVOSTI: Sprema se smjena ministara u Vladi Srbije?

Potpredsjednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvoreno je u intervjuu za "Novosti" poručio da su u zavjeri protiv Vučića učestvovali i neki ministri iz redova naprednjaka.

Na, za početak, političku odgovornost i gubitak fotelje u Nemanjinoj, pozivaju i drugi visoki funkcioneri SNS. Potpredsjednik naprednjaka Milenko Jovanov kaže, za "Novosti", da "zaista ne vidi način da na poziciji, bilo u SNS, bilo u vlasti, ostane bilo ko ko je bio umiješan u ovu zavjeru protiv predsjednika Vučića":

- To nije stvar politike, već stvar prava, pravde, ali i higijene, ako hoćete. Da li će to značiti i rekonstrukciju Vlade ili nove izbore, potpuno je svejedno. Najvažnije je da se ovaj kancer na tijelu SNS i Srbije odstrani, da svaki segment te priče bude dobro ispitan i da apsolutno svi, koji su sa ovim imali bilo kakve veze, pred nadležnim organima objašnjavaju svoja nedjela i svoje motive.

I Vladimir Orlić, potpredsjednik Narodne skupštine iz redova naprednjaka, ima isti stav:

- Nikome ko je učestvovao u jezivom progonu porodice predsjednika države, razapinjao ih u bestijalnim medijskim hajkama laži i kleveta, nezakonito prisluškivao i pratio, pripremao državne udare, šurovao sa političkom i obaveštajnom "kanalizacijom", sa najgorim mafijašima i spremao snajper čovjeku koji svakodnevno obezbjeđuje život ovom narodu - nema mjesta ni u SNS, ni na bilo kom nivou izvršne vlasti, to je jasno.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže, za "Novosti", da je u igri trenutno više scenarija:

- Jedan je da se primjeni ono što je logika stranačkog života, da Predsjedništvo i Glavni odbor SNS prosto razriješe neke ljude državnih funkcija i da ih onda i parlament smijeni. Još jedna opcija je septembarska skupština stranke, gde bi ti za koje se tvrdi da su učestvovali u kompromitaciji Vučića trebalo da odu. Drugi scenario je odlazak na izbore, pa da se u okviru stranke promiješaju karte i da se na listama za poslanike i kao kandidati za ministre nađu neki novi ljudi.

ODGOVORNOST

Stanković kaže, da je bar spolja gledano, jednostavnije smijeniti ministre, rekonstruisati Vladu i izabrati nove, sa obrazloženjem da je njihova politička odgovornost bila u tome što nisu spriječili da se policija zloupotrebljava u slučaju prisluškivanja. Izlazak na izbore, po njegovom mišljenju je, možda, na prvi pogled elegantniji, ali svakako složeniji.

(Novosti)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dzoo

09.03.2021 09:52

Dok ima ovaca bice i vune. Sve su to lopovi od Ace pa do mesnih zajednica.

ODGOVORITE
Name

Đed

09.03.2021 10:42

Narod koji živi u zlatnom dobu Srbije, kad nema drugog posla već proganja predsednika i njegovu porodicu, a sami su ga izabrali i to ogromnom većinom! Orlić ga brani s pravom. Jer da nije njega ne bi Orlić živio u zlatnom dobu i imao više plsta! Jedna od plata je ona koju prima za nastavu u Višoj medijskoj školi Ćuprija umesto nastavnice kojoj je to bilo jedino primanje! A Ćupriju u dane kad drži nastavu i ne viđa!

ODGOVORITE
Name

Đed 2

09.03.2021 16:05

Ogromna veličina od 3 miliona a od 6 miliona ! 80% od 50% nije "ogromna većina"...

Name

Siniša

09.03.2021 10:44

Dobro su pripremali teren da smjene Nebojšu iz Beograda

ODGOVORITE
Name

Metla

09.03.2021 11:07

U vladi Srbije, ali je drska podugacka. Vec se pomjera namjestaj i sprema ciscenje i u Srpskoj

ODGOVORITE
Name

NS

09.03.2021 15:13

Treba tebe prvog smeniti i ti si upleten sa ns mafijom

ODGOVORITE