Свечана сједница поводом 21 године Брчко дистрикта

Поводом 21 године Брчко дистрикта, данас је у Дому културе одржана свечана сједница којој су присуствовали представници извршне и законодавне власти дистрикта и супервизор за Брчко Мајкл Скенлан.

Босна и Херцеговина 08.03.2021 | 20:49
Свечана сједница поводом 21 године Брчко дистрикта

Градоначелник Брчког Есед Кадрић рекао је да су се, након 21 године, власти дистрикта опредијелиле да направе значајан искорак како би испуниле очекивања становника ове локалне заједнице, те да ће, уз снажну подршку парламентарне већине у Скупштини дистрикта, моћи да реализују постављене задатке.

Радимо на инфраструктурним пројектима, на регулаторно-правном оквиру, те да се доносе и Скупштини предлажу "тешки закони", веома корисни за будућност ове заједнице. Трећи правац, можда и најважнији, јесте стварање услова за нове инвестиције. Мијењамо Закон о јавној имовини и настављамо убрзано на реализацији пословне иницијативе `Студен холдинга`", изјавио је Кадрић .

Замјеник градоначелника Анто Домић навео је да је Брчко мултиетничка заједница, у којој сви дијеле и добро и зло, те да је сигуран да ће се у наредном четворогодишњем мандату промијенити имиџ дистрикта и да ће Брчко постати локална заједница која је примјер другима.

"Ми као локална заједница са посебним алатима које имамо и огромним овлашћењима које имамо дужни смо у овом развојном периоду да се окренемо брзим и ефикасним и прилагодљивим одлукама и рјешењима  које ће привући инвеститоре, али исто тако неопходно донијети је и одлуке и прописе који ће нас, на неки начин, излијечити од неких негативних појава које наше јавно мњење приписује Брчко дистрикту од корупције, непотизма , непримјењивања закона, неефикасне јавне управе .

То је нешто што морамо излијечити у наредном временском периоду . Након тога ће порасти повјерење И оптимизам становника Брчког али И инвеститора".

Супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан рекао је да Дан дистрикта види као нови почетак за Брчко.

"У посљедње двије године видјели смо неке позитивне кораке који су донијели транспарентност, боље управљање, али да је још дуг пут уколико се жели људима вратити повјерење у њихове лидере. Видјећемо колико су посланици у Скупштини дистрикта спремни да подрже њихове планове.

То ће моћи да се покаже уколико још овог мјесеца усвоје Закон о сукобу интереса. Међународна заједница спремна је учинити оно што се од ње очекује, али само уколико лидери обаве оно што треба да обаве", поручио је Скенлан.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

родјо

08.03.2021 20:14

А гдје вам је кум Леми..? Без његовог потписа неби постојали....!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

09.03.2021 06:39

Зато је насилно уклоњен легални и кегитимни предсједник Српске Никола Попласен, да би Додик могао да "исплати" дио дуга онима који су га на тенковима силом довели на власт, претварајуци Брцко у дистрикт, иако је било договорено да ако не буде рјесења за Брцко да се граница повлаци јузно на било Мајевице или у најгорем слуцају остаје статус qуо. Медјутим, Додик је тај посао урадио, као и Јасеновацку градју, затим морално, економско и демографско гасење народа, као и многе друге велеиздајницке прљавстине.

Name

Проф. Др. Шупкет Чмаревић

08.03.2021 22:15

Била Касаба, остала Касаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.03.2021 05:05

Кад си задњи пут био у Брчком?

Name

БЛ

08.03.2021 23:19

Ту је и Поповиц министар ПАПАК, има став ПАПКА. Зиви у Бања Луци, родом је из Угљевика где је термо електрану упропастијо и сад је одборник у Брцком! какав пацијент! Страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоповска логика

09.03.2021 07:32

Колико година постојања толико година лоповлука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

11.03.2021 23:45

Брцко је засигурно један од најљепсих БиХ градова (центар града сигурно најљепси од свих у БиХ), и у споредзењу са другим градовима оба Ентитета Брцко пуно боље стоји. И једини стварни мултиетницки град. Ал да мозе боље мозе, зато засукнути рукаве па на посао, а сви други да копирају....

ОДГОВОРИТЕ