Град ће наставити да подржава жене са инвалидитетом!

Градоначелник Бијељине је поводом Дана жена посјетио Удружење жена са инвалидитетом “Импулс”, на коме су га чланице удружења упознале са тренутним и будућим активностима. У први план су истакле жељу да остану у простору који им је Градска управа дала прије двије године.

Република Српска 08.03.2021 | 17:05
Град ће наставити да подржава жене са инвалидитетом!

Чланице Удружења жена са инвалидитетом “Импулс” у нове просторије су се преселиле 2019. године. Ове године истиче уговор са општином, али, кажу вјерују да ће и даље остати у простору који је много условнији од претходног, те да ће бити ослобођене плаћања режија.

“Не сумњам да нећемо добити позитиван одговор у том смислу те да ће се наше активности у овом простору одвијати и даље у правцу економског оснаживања жена са инвалидитетом, јер ми дуго већ радимо на обуци, учењу, те изради рукотворина када је у питању ткање и фирцање вуне. Са овим другим смо пионирски, прошле године почели да се бавимо, а производи ће се сигурно на јесен показати јавности”, појашњава Тања Милинковић, извршни директор Удружења жена са инвалидитетом “Импулс”.

Градоначелник Бијељине је, честитајући 8. март упутио снажну подршку Удружењу које помаже женама са инвалидитетом, али и свим другим дамама, свих 365 дана у години.

“Кроз подршку се огледа и један снажан партнерски однос а овим Удружењем које ствара нове вриједности, а друштво треба да пружи подршку кроз оснаживање жене, као институције свим тим вриједностима, нарочито кроз интензивније укључивање жена у друштвено-политичка и економска збивања”, истакао је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић.

Позитиван примјер снажне жене која пркоси животним препрекама је Милијана Крсмановић, чланица Удружења, самохрана мајка. У Удружење је, каже дошла, по моралну подршку, а онда је, поред ње добила пуно више.

“2011. године сам уписала у Сарајеву Специјалну школу за слијепе и слабовиде особе, смјер физиотерапеут. Био је то један од пројеката “Импулса”, финансирање мог трећег и четвртог разреда. Напосљетку, 2018. године добила сам посао у на Хирургији Болнице “Свети врачеви”, тачније на Ортопедском одјељењу. Ево, већ три године сам у сталном радном односу. Иначе сам самохрани роситељ троје дјеце, сво троје иду у школу и јако су успјешни”, истиче ова храбра жена.

Из Удружења додају да је основна визија да свака жена, директним укључивањем у активности, доприноси друштву и себи, лично својим радом. На тај начин, кажу, траје и борба против предрасуда и стереотипа, али доказује се и да жене са инвалидитетом могу квалитетно да живе и имају своје породице. Стога ће у наредном периоду скретати пажњу на већу подршку породицама у којима су жене са инвалидитетом и мајке.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар