Ко је Џони са Врчара, наследник Веље Невоље

Никола Вушовић, звани Џони, који важи за сарадника кавачког клана у Београду, наводно је намеравао да са својом групом преузме прљаве послове Веље Невоље.

Србија 08.03.2021 | 11:37
Ко је Џони са Врчара, наследник Веље Невоље

Како се незванично сазнаје, управо је млади огранак кавачког клана с Николом Вушовићем Џонијем на челу наводно планирао да преузме Беливукове послове и његову криминалну мрежу у Београду и Србији.

Вушовић је пунио ступце црне хронике још давне 2010, када је ухапшен заједно са вођом навијача Партизана Александром Станковићем, који је ликвидиран 13. октобра 2016. са чак 60 метака из два "калашњикова" у Бачванској улици у Београду.

- Станковић је тада, као вођа једне Партизанове навијачке фракције, пао са осам припадника своје групе. Међу ухапшенима био је Вушовић, али и тада малолетни Лука Церовић и Марко Дракула. Тада су се сумњичили за препродају дроге, као и за оружје и експлозив. Такође, сумњало се да су чланови ове екипе учествовали и у покушајима убиства - саопштио је раније МУП.

Вушовићева криминална организација је током каснијих година наводно потпала под окриље кавачког клана.

- Кавачки клан има своје огранке у Београду. Након убиства Станковића, Беливук, који му је био најбољи пријатељ и најближи сарадник, преузео је све његове послове и постао један крак кавачког клана у Србији, док је други крак предводио Вушовић. Беливукова и Вушовићева екипа заправо су радиле за "кавчане", али су и међусобно, наводно, били у коректним односима - објашњава саговорник Курира.

Џони се наводно тренутно налази у Шпанији. 

- Сумња се да је и Вушевић, као и Беливук, сарадник Радоја Звицера, једног од вођа кавачког клана. Наводно, Звицер је након притварања Беливука изгубио најважнијег и најјачег београдског сарадника, али не и јединог. Одмах је ангажовао екипу за одмазду, и то екипу с Врачара, којом руководи Џони - рекао је извор за Експрес.

Наш извор открива и да је екипа Џонија с Врачара веома брутална и сурова, а сумња се да су они одговорни и за постављање експлозива под аутомобил Лазара Вукићевића, навијача Црвене звезде. Бомба постављена под његов „порше“ експлодирала је 2019. године на Врачару, а Вукићевић је тада пуком срећом избегао смрт. Навијач је нестао без трага у октобру прошле године и сумња се да више није међу живима.

(Курир)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Аа

08.03.2021 10:52

Овим ликовима се уопште не треба давати медијски простор. Овако им само дижете цијену и рејтинг. Да не пишете о њима за њих се неби знало. Пустите оное који треба да се баве њима а ви новинари мало више обратите пажњу на младе истакнуте студенте који одлазе из земље, али ваљда они на жалост ником нису интересантни

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2021 11:08

слажем се с Вама , медији баш претјерују с овакавим вијестима, као да се ама баш ништа нормално и лијепо не дешава, само мафија криминал , није ничудо да су многи у депресији и не виде ништа друго свијетло и лијепо, апел на медије да престанете с тим

Name

Муња

08.03.2021 13:02

У суштини сте у праву. Ионако је по медијима све црно, мада не треба занемарити да када се држи фокус на оваквим ликовима, то постаје и неугодност за власт, коликогод била блиска или далека од њих. Они су и најсигурнији када су у сјени, поткупе ту и тамо и мирно. Наравно, није само то одговор на проблематику, као што се дешава да од њих неки клинци себи праве идоле не због неимаштине него због те славе, али опет је опасније игнорисати их.

Name

Ми

08.03.2021 14:51

Супер коментар, свака цаст.

Name

Игор

08.03.2021 15:37

Дрзава себи прави нове "сефове" да има кога пустати низ воду . Принцип је увијек исти . Надју младог и лудог , он до 25 направи дијела за 20 година робије , они га пусте на улицу за 5 и он такав уцијењен ради за њих све сто му се казе па до кад траје траје . 5 година зивота са панциром по БГ клубовима , старлете, дрога и све остало сто иде уз то па ко воли у ред пријемни испит је у току .

Name

Ево и мене

08.03.2021 16:16

Слазем се стобом, свака ти је на мјесту. Пíшу о бандтитима као дá сú народни хероји.

Name

истина

08.03.2021 11:12

станковиц 2010 није навијао за Партизан он је 2014 дошао у Партизан по нечијем задатку

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНСАЈДЕР

08.03.2021 16:32

Тачно. Исто тако, овдје је највећи "олош" Марко Миљковић. Он је и чинио та "звјерства". Веља "Невоља" је само најпознатији, па се тако и та група, сматра његовом. Био "добар" са тим Салетом "Мутавим", који је тада био на челу, а касније је он, само аутоматски наслиједио. Мада ово све није могло оволико постојати и опстати, без оних криминалаца, са "вишег нивоа". Који носе кравату.

Name

Нена

08.03.2021 12:04

У зла времена памет зашути, будале проговоре а фукаре се богате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

08.03.2021 17:14

Прије тих времена "памет" није заклапала уста. Убјеђивали су нас кроз времена да све знају и све контролишу. Али, када наступи невоља, коју су они проузроковали, тада се завуку у мишију рупу. Уосталом, "памет" је веома широк појам. На овим просторима паметним се углавном сматра онај ко има некакав папир, као потврду да је стекао одређено образовање. Међутим, често пута су до папира долазили упорни, а не паметни. О данашњим "папирима" да и не говорим. Продају се на кило, а "паметни" се фабрикују на буљуке?