Ko je Džoni sa Vrčara, naslednik Velje Nevolje

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana u Beogradu, navodno je nameravao da sa svojom grupom preuzme prljave poslove Velje Nevolje.

Srbija 08.03.2021 | 11:37
Ko je Džoni sa Vrčara, naslednik Velje Nevolje

Kako se nezvanično saznaje, upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjikova" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanove navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizacija je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

- Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za "kavčane", ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima - objašnjava sagovornik Kurira.

Džoni se navodno trenutno nalazi u Španiji. 

- Sumnja se da je i Vušević, kao i Belivuk, saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa kavačkog klana. Navodno, Zvicer je nakon pritvaranja Belivuka izgubio najvažnijeg i najjačeg beogradskog saradnika, ali ne i jedinog. Odmah je angažovao ekipu za odmazdu, i to ekipu s Vračara, kojom rukovodi Džoni - rekao je izvor za Ekspres.

Naš izvor otkriva i da je ekipa Džonija s Vračara veoma brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde. Bomba postavljena pod njegov „porše“ eksplodirala je 2019. godine na Vračaru, a Vukićević je tada pukom srećom izbegao smrt. Navijač je nestao bez traga u oktobru prošle godine i sumnja se da više nije među živima.

(Kurir)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Aa

08.03.2021 10:52

Ovim likovima se uopšte ne treba davati medijski prostor. Ovako im samo dižete cijenu i rejting. Da ne pišete o njima za njih se nebi znalo. Pustite onoe koji treba da se bave njima a vi novinari malo više obratite pažnju na mlade istaknute studente koji odlaze iz zemlje, ali valjda oni na žalost nikom nisu interesantni

ODGOVORITE
Name

re

08.03.2021 11:08

slažem se s Vama , mediji baš pretjeruju s ovakavim vijestima, kao da se ama baš ništa normalno i lijepo ne dešava, samo mafija kriminal , nije ničudo da su mnogi u depresiji i ne vide ništa drugo svijetlo i lijepo, apel na medije da prestanete s tim

Name

Munja

08.03.2021 13:02

U suštini ste u pravu. Ionako je po medijima sve crno, mada ne treba zanemariti da kada se drži fokus na ovakvim likovima, to postaje i neugodnost za vlast, kolikogod bila bliska ili daleka od njih. Oni su i najsigurniji kada su u sjeni, potkupe tu i tamo i mirno. Naravno, nije samo to odgovor na problematiku, kao što se dešava da od njih neki klinci sebi prave idole ne zbog neimaštine nego zbog te slave, ali opet je opasnije ignorisati ih.

Name

Mi

08.03.2021 14:51

Super komentar, svaka cast.

Name

Igor

08.03.2021 15:37

Drzava sebi pravi nove "sefove" da ima koga pustati niz vodu . Princip je uvijek isti . Nadju mladog i ludog , on do 25 napravi dijela za 20 godina robije , oni ga puste na ulicu za 5 i on takav ucijenjen radi za njih sve sto mu se kaze pa do kad traje traje . 5 godina zivota sa pancirom po BG klubovima , starlete, droga i sve ostalo sto ide uz to pa ko voli u red prijemni ispit je u toku .

Name

Evo i mene

08.03.2021 16:16

Slazem se stobom, svaka ti je na mjestu. Píšu o bandtitima kao dá sú narodni heroji.

Name

istina

08.03.2021 11:12

stankovic 2010 nije navijao za Partizan on je 2014 došao u Partizan po nečijem zadatku

ODGOVORITE
Name

INSAJDER

08.03.2021 16:32

Tačno. Isto tako, ovdje je najveći "ološ" Marko Miljković. On je i činio ta "zvjerstva". Velja "Nevolja" je samo najpoznatiji, pa se tako i ta grupa, smatra njegovom. Bio "dobar" sa tim Saletom "Mutavim", koji je tada bio na čelu, a kasnije je on, samo automatski naslijedio. Mada ovo sve nije moglo ovoliko postojati i opstati, bez onih kriminalaca, sa "višeg nivoa". Koji nose kravatu.

Name

Nena

08.03.2021 12:04

U zla vremena pamet zašuti, budale progovore a fukare se bogate.

ODGOVORITE
Name

Petar

08.03.2021 17:14

Прије тих времена "памет" није заклапала уста. Убјеђивали су нас кроз времена да све знају и све контролишу. Али, када наступи невоља, коју су они проузроковали, тада се завуку у мишију рупу. Уосталом, "памет" је веома широк појам. На овим просторима паметним се углавном сматра онај ко има некакав папир, као потврду да је стекао одређено образовање. Међутим, често пута су до папира долазили упорни, а не паметни. О данашњим "папирима" да и не говорим. Продају се на кило, а "паметни" се фабрикују на буљуке?