Стотине крокодила побјегло из узгајалишта

Најмање 100 крокодила побјегло је из једног узгајалишта на југу Африке. Опасни рептили, на чијем јеловнику се неријетко нађе и човјек, успјело је у петак да побјегне са фарме у Западном Кејпу и да се докопају ријеке.

Свијет 07.03.2021 | 21:21
Стотине крокодила побјегло из узгајалишта

Према извјештајима, до сада је уочено њих 40. Успјели су да ухвате 27, седам су морали да буде успавају, а шест крокодила је успјело да им побјегне. Оно што највише забрињава јесте чињеница да није познато колико је крокодила, који су дуги и до 1,5 метара, успјело да побјегне из узгајалишта у којем се одгаја око 5.000 јединки.

Петра ван Рин, портпарол резервата Кејп Натуре наводи да се и даље врши пребројавање.

"Да ли је побјегло 100 или 1.000, не знамо",  каже Петра.

Она је рекла рекла да су радници покушали да намаме крокодиле у кавезе, али да имају доста муке, због тога што је крокодилима дражи плијен који могу да пронађе у ријеци и око воде.

Полиција и тимови из узгајалишта вјерују да су опасни предатори успјели да се удаље неколико километара од фарме.

Ван Ринова је позвала мештане да буду обазриви, али је додала да мисли да је мало вјероватно да ће крокодили хтјети да нападну људе.

Ипак, упозорила је становнике да не улазе у ријеку док су "бјегунци на слободи".

"Јасно је, у питању су веома опасне животиње. То су дивље животиње, иако су држане у заточеништву. Људи не би требало да им прилазе и не би требало да улазе у реку докле год их све не ухватимо", рекла је Ван Рин.

Из узгајалишта наводе да им, осим "слободног плијена", проблем да ухвате предаторе ствара и густа вегетација око воде.

"Будуц́и да су ноц́не животиње, најбоље би било да их тражимо ноћу, али и то доноси изазове, због видљивости", наводи се у саопштењу, преноси Телеграф.рс.

(Телеграф)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сташа

07.03.2021 21:35

Ужас. Опет је човјек за све крив. Зашто узгајају и држе затворене тако опасне животиње?! Ваљда их убијају због несретних пара или ко зна зашто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

07.03.2021 22:10

Невјероватно је колико смо похлепни.Вјероватно ће нас то доћи главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

8. март

08.03.2021 06:49

Срећан осми март свима који славе.

ОДГОВОРИТЕ