Рачунари из Израела ученицима Косовског Поморавља

Послије основних школа "Миладин Поповић" у новобрдском општинском средишту Бостане, те „Светозар Марковић" у Великој Хочи, новчаним прилозима сакупљеним на већ традиционалним хуманитарним турнирима у малом фудбалу за Видовдан у израелској Јафи, опремом је донирана и Основна школа "Трајко Перић" у Томанцу у општини Косовска Каменица.

Србија 06.03.2021 | 12:24
Рачунари из Израела ученицима Косовског Поморавља

Хуманитарна организација Косовско Поморавље посјетила је основце у Томанцу и том приликом им уручила 5 рачунара. Према ријечима учитељице Јасмине Микић „Ово је први пут да и ми добијемо помоћ како бисмо могли да организујемо наставу на савремен начин".

Имајући у виду да сва дјеца са подручја школе немају компјутере у својим домовима, ова је донација Израелаца родом из Србије још значајнија. Турнире „Широко срце" у Израелу организују Горан Мекић и Сандра Јанићијевић, док ову активност подржава и Виолета Зафировски, донаторка из Швајцарске. Међу досадашњим донацијама, између осталог, могу се пронаћи и кревеци, односно опрема за бебе у Пасјану.

Како за БН преноси Александар Николић, почасни конзул Републике Србије у Беер Шеви, док ограничења узрокована пандемијом ЦОВИД-19 донекле успоравају ритам ових хуманитарних активности, то је поистовећење са намјеном дубље, а ширење круга донатора брже.  

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

веома хумано

06.03.2021 17:47

свака цаст јеврејској заједници и добрим људима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израел

06.03.2021 23:14

..или јеврејска општина или Јевреји из Швајцарске??? Ко донира?! Израел је признао Косово као државу... Као да их је признао цијели свијет!

ОДГОВОРИТЕ