Računari iz Izraela učenicima Kosovskog Pomoravlja

Poslije osnovnih škola "Miladin Popović" u novobrdskom opštinskom središtu Bostane, te „Svetozar Marković" u Velikoj Hoči, novčanim prilozima sakupljenim na već tradicionalnim humanitarnim turnirima u malom fudbalu za Vidovdan u izraelskoj Jafi, opremom je donirana i Osnovna škola "Trajko Perić" u Tomancu u opštini Kosovska Kamenica.

Srbija 06.03.2021 | 12:24
Računari iz Izraela učenicima Kosovskog Pomoravlja

Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje posjetila je osnovce u Tomancu i tom prilikom im uručila 5 računara. Prema riječima učiteljice Jasmine Mikić „Ovo je prvi put da i mi dobijemo pomoć kako bismo mogli da organizujemo nastavu na savremen način".

Imajući u vidu da sva djeca sa područja škole nemaju kompjutere u svojim domovima, ova je donacija Izraelaca rodom iz Srbije još značajnija. Turnire „Široko srce" u Izraelu organizuju Goran Mekić i Sandra Janićijević, dok ovu aktivnost podržava i Violeta Zafirovski, donatorka iz Švajcarske. Među dosadašnjim donacijama, između ostalog, mogu se pronaći i kreveci, odnosno oprema za bebe u Pasjanu.

Kako za BN prenosi Aleksandar Nikolić, počasni konzul Republike Srbije u Beer Ševi, dok ograničenja uzrokovana pandemijom COVID-19 donekle usporavaju ritam ovih humanitarnih aktivnosti, to je poistovećenje sa namjenom dublje, a širenje kruga donatora brže.  

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

veoma humano

06.03.2021 17:47

svaka cast jevrejskoj zajednici i dobrim ljudima

ODGOVORITE
Name

Izrael

06.03.2021 23:14

..ili jevrejska opština ili Jevreji iz Švajcarske??? Ko donira?! Izrael je priznao Kosovo kao državu... Kao da ih je priznao cijeli svijet!

ODGOVORITE