Бијељина: Погоршава се епидемиолошка ситуација

Епидемиолошка ситуација на подручју града Бијељина, у вези са вирусом корона, неповољна је, са тенденцијом погоршања – саопштено је након ванредне сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Република Српска 05.03.2021 | 14:30
Бијељина: Погоршава се епидемиолошка ситуација

У протеклих 24 часа број новообољелих у Бијељини је 20, у Ковид-болници тренутно је на лијечењу 39 пацијената, 19 је животно угрожено, а 12 на респиратору.

-Повећан је број пријема на болничко лијечење, а највећи број хоспитализованих има тешку клиничку слику – истакао је командант Штаба, градоначелник Љубиша Петровић, додајући да забрињава повећање броја обољелих млађе животне доби са тежом клиничком сликом.

Број тренутно активних случајева на подручју града је 236, а међу њима је и троје дјеце школског узраста – подаци су из бијељинског Дома здравља и Болнице „Свети Врачеви".

Петровић је рекао да вакцинација становништва почиње у понедјељак, 8. марта и да је Дом здравља и кадровски и организаицоно спреман за те активности.  

На сједници је разматрана и могућност затварања ковид-болнице у Дворовима и донесена одлука да она, због погоршања епидемиолошке ситуације, ипак, до даљњег буде у функцији.

Градски штаб ускладио је све мјере са Републичким, према којима се, између осталог,  забрањују сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, сва приватна окупљања у групама већим од 10 лица, рад фитнес центара, организоване рекреативне активности, тренажни процеси  и такмичарске активности спортских организација  и спортиста свих узраста, осим префесионалних,  организација и извођење музике уживо у угоститељским објектима, те ограничава број присутних особа у угоститељским објектима.

У складу са прописаним мјерама, обавезују се грађани да носе заштитну маску у затвореном простору и да се придржавају физичког растојања од 2 метра, те им се препоручује да на отвореном простору, такође, користе маску, уколико није могућа физичка дистанца.

Градоначелник је оцијенио да су поједине  мјере Републичког штаба за ванредне ситуације нелогичне, попут забране одржавања тренинга, а истовременог допуштања окупљања  у кафићима.

„Спорт је, у том смислу, неправедно третиран", мишљења је Петровић. Он је додао да је, упркос томе, Градски штаб обавезан да спроводи те мјере. 

Командант Штаба је поручио да ће током предстојећег викенда, када се обиљежава Дан жена – 8. март, бити појачан рад инспекцијских органа и апеловао на грађане да се суздрже од окупљања и прославе.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Q

05.03.2021 13:39

Засад, по васем, имате болесне и ја цу додати послусно-глупе градјане!Ускоро и веома бијесне, поцевси од мене, уколико не вратите спорт и осмијех на лице насе дјеце!!!Право на слободу и образовање, по могуцности без гресака у књигама, и квалитетнијим садрзајем.Претјерали сте сви све границе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

05.03.2021 15:44

Госп.Q потписујем вас коментар,лијепо је видјети да има јос паметних људи који имају сацуван здрав разум.....и који виде ста лаз цини.....

Name

Екг

05.03.2021 17:15

Благо вама двојици са таквим размишљањем

Name

@Q

06.03.2021 12:24

Није дрзава дузна да забавља и насмијава твоју дјецу. То је твој посао. Мада, са родитељем који тако размисља, није ни цудо да се дјеца не осмјехују. Нико ти не брани да одес у парк на трцање, нити да развесељавас своје потомке.

Name

Гојко

05.03.2021 14:03

Јел она дјукин неста ради. Стално по странацким састанцима или је у кафани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.03.2021 17:51

Јадна она не зна ста це са три плате. Ал,опет трази попуст дал мозе добити по продавницама.

Name

Јоксим

05.03.2021 14:07

А засто да се суздрзе од окупљања.Тако сте говорили за Нову годину и Бозиц,па...је ли био велики број заразених послије тога,није.Тако сте исто говорили и просле године за Ускрс и Дјурдјевдан,и..ста се десило,ниста.Има ли ико нормалан па да сагледа ствари какве јесу,да окупљања,маске и остале глупости немају везе са вирусом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

05.03.2021 14:26

Опет су нас запрашили из ваздуха... А није ни лоше да болница убере коју хиљадарку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста би

05.03.2021 16:19

Прије пар дана попустају мјере, сад одједном хаос, па дал сте нормални висе????? Оцито је да и њима неко само казе ста морају да ураде

ОДГОВОРИТЕ