Bijeljina: Pogoršava se epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija na području grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, nepovoljna je, sa tendencijom pogoršanja – saopšteno je nakon vanredne sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Republika Srpska 05.03.2021 | 14:30
Bijeljina: Pogoršava se epidemiološka situacija

U proteklih 24 časa broj novooboljelih u Bijeljini je 20, u Kovid-bolnici trenutno je na liječenju 39 pacijenata, 19 je životno ugroženo, a 12 na respiratoru.

-Povećan je broj prijema na bolničko liječenje, a najveći broj hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku – istakao je komandant Štaba, gradonačelnik LJubiša Petrović, dodajući da zabrinjava povećanje broja oboljelih mlađe životne dobi sa težom kliničkom slikom.

Broj trenutno aktivnih slučajeva na području grada je 236, a među njima je i troje djece školskog uzrasta – podaci su iz bijeljinskog Doma zdravlja i Bolnice „Sveti Vračevi".

Petrović je rekao da vakcinacija stanovništva počinje u ponedjeljak, 8. marta i da je Dom zdravlja i kadrovski i organizaicono spreman za te aktivnosti.  

Na sjednici je razmatrana i mogućnost zatvaranja kovid-bolnice u Dvorovima i donesena odluka da ona, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ipak, do daljnjeg bude u funkciji.

Gradski štab uskladio je sve mjere sa Republičkim, prema kojima se, između ostalog,  zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica, rad fitnes centara, organizovane rekreativne aktivnosti, trenažni procesi  i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija  i sportista svih uzrasta, osim prefesionalnih,  organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, te ograničava broj prisutnih osoba u ugostiteljskim objektima.

U skladu sa propisanim mjerama, obavezuju se građani da nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru i da se pridržavaju fizičkog rastojanja od 2 metra, te im se preporučuje da na otvorenom prostoru, takođe, koriste masku, ukoliko nije moguća fizička distanca.

Gradonačelnik je ocijenio da su pojedine  mjere Republičkog štaba za vanredne situacije nelogične, poput zabrane održavanja treninga, a istovremenog dopuštanja okupljanja  u kafićima.

„Sport je, u tom smislu, nepravedno tretiran", mišljenja je Petrović. On je dodao da je, uprkos tome, Gradski štab obavezan da sprovodi te mjere. 

Komandant Štaba je poručio da će tokom predstojećeg vikenda, kada se obilježava Dan žena – 8. mart, biti pojačan rad inspekcijskih organa i apelovao na građane da se suzdrže od okupljanja i proslave.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Q

05.03.2021 13:39

Zasad, po vasem, imate bolesne i ja cu dodati poslusno-glupe gradjane!Uskoro i veoma bijesne, pocevsi od mene, ukoliko ne vratite sport i osmijeh na lice nase djece!!!Pravo na slobodu i obrazovanje, po mogucnosti bez gresaka u knjigama, i kvalitetnijim sadrzajem.Pretjerali ste svi sve granice!

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

05.03.2021 15:44

Gosp.Q potpisujem vas komentar,lijepo je vidjeti da ima jos pametnih ljudi koji imaju sacuvan zdrav razum.....i koji vide sta laz cini.....

Name

Ekg

05.03.2021 17:15

Blago vama dvojici sa takvim razmišljanjem

Name

@Q

06.03.2021 12:24

Nije drzava duzna da zabavlja i nasmijava tvoju djecu. To je tvoj posao. Mada, sa roditeljem koji tako razmislja, nije ni cudo da se djeca ne osmjehuju. Niko ti ne brani da odes u park na trcanje, niti da razveseljavas svoje potomke.

Name

Gojko

05.03.2021 14:03

Jel ona djukin nesta radi. Stalno po stranackim sastancima ili je u kafani.

ODGOVORITE
Name

Re

05.03.2021 17:51

Jadna ona ne zna sta ce sa tri plate. Al,opet trazi popust dal moze dobiti po prodavnicama.

Name

Joksim

05.03.2021 14:07

A zasto da se suzdrze od okupljanja.Tako ste govorili za Novu godinu i Bozic,pa...je li bio veliki broj zarazenih poslije toga,nije.Tako ste isto govorili i prosle godine za Uskrs i Djurdjevdan,i..sta se desilo,nista.Ima li iko normalan pa da sagleda stvari kakve jesu,da okupljanja,maske i ostale gluposti nemaju veze sa virusom...

ODGOVORITE
Name

Semberko

05.03.2021 14:26

Opet su nas zaprašili iz vazduha... A nije ni loše da bolnica ubere koju hiljadarku.

ODGOVORITE
Name

Sta bi

05.03.2021 16:19

Prije par dana popustaju mjere, sad odjednom haos, pa dal ste normalni vise????? Ocito je da i njima neko samo kaze sta moraju da urade

ODGOVORITE