Елез у судници: Тражим да ми одредите притвор!

- Сагласан сам што се мене тиче да идем у притвор, јер ако ме пусте могли би ми измислити још нешто. Тужилаштво мора заборавити испуњавање жеља шефова МУП-а Републике Српске. Тражим да ми одредите притвор и да се води истрага по закону. Ако ће се поступак водити преко медија, ја не желим у томе уопште учествовати - рекао је Елез.

Босна и Херцеговина 05.03.2021 | 11:59
Елез у судници: Тражим да ми одредите притвор!

У Суду БиХ завршено је рочиште поводом приједлога Тужилаштва за одређивање једномјесечног притвора Дарку Елезу, којег Тужилаштво БиХ терети за организовани криминал у вези са кривичним дјелима тешко убиство, покушај убиства и изнуда.

Тужилац Дубравко Чампара као разлог за одређивање притвора осим основане сумње да је Елез крив за дјела која му се стављају на терет, притвор је затражио из свих законских разлога.

Притвор је затражен због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи Елез могао ометати истрагу, опасности да ће поновити кривично дјело, као и због страха од узнемирења јавности.

Елезов бранилац, адвокат Сенад Крехо, успротивио се приједлогу Тужилаштва, те тражио да се притвор замијени мјерама забране, које би подразумијевале ограничење кретања, одузимање докумената и обавезу јављања надлежној полицијској станици.

С друге стране, Елез је казао да нема ништа против да му се одреди притвор и да се ова истрага оконча.

Поновио је да му се према одлуци Министарства правде Србије не може судити у предмету "Лутка", а да су му ова остала дјела написана "офрље", како би био изручен у БиХ да би му се судило за "Лутку".

Све што му се ставља на терет је негирао, казавши да нема појма ко су оштећени.

- Сагласан сам што се мене тиче да идем у притвор, јер ако ме пусте могли би ми измислити још нешто. Тужилаштво мора заборавити испуњавање жеља шефова МУП-а РС-а. Тражим да ми одредите притвор и да се води истрага по закону. Ако ће се поступак водити преко медија, ја не желим у томе уопће учествовати - рекао је Елез.

(Фактор)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

модрицанин

05.03.2021 11:22

До љета це бит слободан градјанин РС без икаквих оптузби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

05.03.2021 11:25

Такав је систем,на жалост. Ту смо се угледали на Србију,све је ријалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Масала

05.03.2021 11:45

Бас неки фин цоек,чуј сагласан је да иде у затвор,лутка права нема шта ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјена Генерације

05.03.2021 11:52

Класицан примјер када ислужиш оне за које си радио и пусте те низ воду.Сада це неки нови да раде сто си ти радио а ти и екипа идете у пензију(затвор),тако то иде.Дрзава те запослила дрзава те избацује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уреднице

05.03.2021 11:55

И ти би могао ускоро. Ти то знас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо

05.03.2021 12:09

Па наљути се и напусти судницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

05.03.2021 12:16

Па зар није скоро рецено да це се бранити сутњом а он прица висе него адвокат Ста је са адвокатом Засто Томиц одустаде Е мој Елез Добро досао у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ост

05.03.2021 12:21

Он би да бира хоће ли му се судити или неће, и да бира за шта да му се суди, а за шта не. Да не би можда изабрао и казну, или да је уопште не добије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боско

05.03.2021 16:00

Па тако му Томиц био договорио па га преварили, зато је и отказао даље да га брани!

Name

Муња

05.03.2021 13:26

Једино су њега више пута хапсили од просјечног члана групе Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ