Епископ Атанасије предано је служио и Богу и народу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм најдубљег саучешћа поводом упокојења умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског господина Атанасија, епископу Димитрију, монаштву, свештенству и вјерном српском православном народу Епархије захумско-херцеговачке и приморске. 

Република Српска 04.03.2021 | 20:25
Епископ Атанасије предано је служио и Богу и народу

„Велики је и ненадокнадив губитак за све нас одлазак епископа, који је послије више деценија комунистичке власти успио да Херцеговину, епископију Светога Саве и родну земљу Василија Острошког, својим пастирским трудољубљем, врати вјери православној, који је обновио и саградио на десетине храмова, епископу који је својим високо моралним начелима предано служио и Богу и народу и био један од наших водећих теолога.

Познато је да је владика Атанасије велику пажњу и љубав поклањао дјеци.  Увјерени смо да ће одрастање уз епископа Атанасија остати немјерљиво богатство уписано у срцима моногобројне дјеце из цијеле Херцеговине“, написао је предсједник Чубриловић у телеграму. 

Предсједник Чубриловић је додао да се наш епископ Атанасије Господу преставио након борбе са болешћу са којом се бори цијели свијет, са болешћу због које су бројне породице остале без својих најмилијих, те да је отишао само неколико мјесеци послије свог најбољег пријатеља и сабрата митрополита Амфилохија са којим је одрастао, школовао се, служио и монаховао. 

„Одлазак ове двојице духовника велики је и ненадокнадив губитак за све нас, за сав вјерујући српски православни народ и за Српску православну цркву.

Од нашег епископа Атанасија најпримјереније је опростити се ријечима којима се он, недавно, опростио од свог сабрата митрополита Амфилохија: „Нека му је благословен пут којим иде, и душа и тијело, и захвалност.Радујмо се васкрсењу, он је свједок васкрсења“!, написао је предсједник Народне скупштине у телеграму. 

(БН)
 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Цуга

04.03.2021 19:34

А коме ти Цубрило слузис ни Богу ни Народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.03.2021 20:53

Слузи резиму и багри на власти и око власти.Није достојан да коментарисе великог владику Атанасија.

Name

Ухх

04.03.2021 21:37

Овај лепи је гробар РС.

Name

Требиње

04.03.2021 20:05

Нека је вјечна слава и хвала нашем драгом Владики Атанисију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бинго

04.03.2021 21:35

За разлику од тебе сигурно јесте !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

04.03.2021 21:43

Браво чубра

ОДГОВОРИТЕ