Episkop Atanasije predano je služio i Bogu i narodu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram najdubljeg saučešća povodom upokojenja umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog gospodina Atanasija, episkopu Dimitriju, monaštvu, sveštenstvu i vjernom srpskom pravoslavnom narodu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske. 

Republika Srpska 04.03.2021 | 20:25
Episkop Atanasije predano je služio i Bogu i narodu

„Veliki je i nenadoknadiv gubitak za sve nas odlazak episkopa, koji je poslije više decenija komunističke vlasti uspio da Hercegovinu, episkopiju Svetoga Save i rodnu zemlju Vasilija Ostroškog, svojim pastirskim trudoljubljem, vrati vjeri pravoslavnoj, koji je obnovio i sagradio na desetine hramova, episkopu koji je svojim visoko moralnim načelima predano služio i Bogu i narodu i bio jedan od naših vodećih teologa.

Poznato je da je vladika Atanasije veliku pažnju i ljubav poklanjao djeci.  Uvjereni smo da će odrastanje uz episkopa Atanasija ostati nemjerljivo bogatstvo upisano u srcima monogobrojne djece iz cijele Hercegovine“, napisao je predsjednik Čubrilović u telegramu. 

Predsjednik Čubrilović je dodao da se naš episkop Atanasije Gospodu prestavio nakon borbe sa bolešću sa kojom se bori cijeli svijet, sa bolešću zbog koje su brojne porodice ostale bez svojih najmilijih, te da je otišao samo nekoliko mjeseci poslije svog najboljeg prijatelja i sabrata mitropolita Amfilohija sa kojim je odrastao, školovao se, služio i monahovao. 

„Odlazak ove dvojice duhovnika veliki je i nenadoknadiv gubitak za sve nas, za sav vjerujući srpski pravoslavni narod i za Srpsku pravoslavnu crkvu.

Od našeg episkopa Atanasija najprimjerenije je oprostiti se riječima kojima se on, nedavno, oprostio od svog sabrata mitropolita Amfilohija: „Neka mu je blagosloven put kojim ide, i duša i tijelo, i zahvalnost.Radujmo se vaskrsenju, on je svjedok vaskrsenja“!, napisao je predsjednik Narodne skupštine u telegramu. 

(BN)
 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cuga

04.03.2021 20:34

A kome ti Cubrilo sluzis ni Bogu ni Narodu

ODGOVORITE
Name

Re

04.03.2021 21:53

Sluzi rezimu i bagri na vlasti i oko vlasti.Nije dostojan da komentarise velikog vladiku Atanasija.

Name

Uhh

04.03.2021 22:37

Ovaj lepi je grobar RS.

Name

Trebinje

04.03.2021 21:05

Neka je vječna slava i hvala našem dragom Vladiki Atanisiju.

ODGOVORITE
Name

Bingo

04.03.2021 22:35

Za razliku od tebe sigurno jeste !!!

ODGOVORITE
Name

Pera

04.03.2021 22:43

Bravo čubra

ODGOVORITE