Министар Лучић разговорао са Јоханом Сатлером 

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Милош Лучић разговарао је данас са шефом Делегације ЕУ и специјалним представником ЕУ у БиХ амбасадором Јоханом Сатлером о досадашњој и будућој сарадњи.

Босна и Херцеговина 04.03.2021 | 18:16
Министар Лучић разговорао са Јоханом Сатлером 

Тема раговора била је Мишљење Европске Комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, као и активности које је неопходно да Министарство предузме на испуњавању приоритета из Мишљења која су у његовој надлежности.

Министар Лучић је информисао амбасадора да ће Министарство током овог мјесеца предузети активности на покретању процедуре за усвајање измјена и допуна Закона о Омбудсмену за људска права.

Министар је истакао да је у току формирање интерресорне радне групе, а да Министарство припрема нацрт текста закона који ће радној групи бити понуђен на усаглашавање и финалну дораду.

Такоше, министар Лучић је истакао важност даље подршке ЕУ у провођењу Регионалног стамбеног програма у БиХ уз обавезу БиХ да у наредном периоду обезбиједи неновчани допринос пројекту.

Договорено је и да ће се у наредном периоду снажније радити на промоцији овог веома важног пројекта у БиХ када је у питању збрињавање интерно расељених лица и избјеглица из БиХ.

Министар Лучић је информисао амбасадора Сатлера да су у току активности на мапирању потреба интерно расељених лица и социјално угрожених категорија становништва и до краја 2021. године требале би бити завршене све активности по овом питању. 

На састанку је усаглашено да је неопходно да БиХ донесе стратешке документе у области људскх права и антидискриминације. 

(БН)

 

Коментари / 0

Оставите коментар