"Хвала Вучићу и Србији! Савјет министара да поднесе оставку"

Делегат у Дому народа Парламента БиХ Младен Босић (СДС) сматра да се грађани Босне и Херцеговине осјећају јадно након фијаска у набавци вакцина због чега како је казао комплетан Савјет министара треба да поднесе оставку. - Хвала Вучићу и Србији, казао је Босић. Србија лидер у региону, наводи Продановић...

Босна и Херцеговина 02.03.2021 | 20:00
"Хвала Вучићу и Србији! Савјет министара да поднесе оставку"

”Мислим да се сви грађани БиХ осјећају јадно, неко коме треба удијелити вакцине и помоћ. Ми смо због оваквог понашања власти постали држава социјални случај. Умјесто да рјешавају на начин на који то рјешавају друге државе. Хвала Србији и Вучићу на вакцинама", казао је Босић, наводећи да је и данашња слика довожења тих вакцина показала јадну слику стања у којем се налази БиХ захваљујући неефикасношћу власти у БиХ.

И његов колега у истом дому Лазар Продановић (СНСД) оцијенио је потез Србије позитивним, али сматра да не треба да оставке дају министри у Савјету министара БиХ.

”То је веома похвално, то указује да је Србија лидер у региону у смислу снабдијевања вакцина против цовида. Ми нисмо искористили све ресурсе, од амбасадора у земљама произвођача до Министарства спољних послова до комплетног Савјета министара. Сва памет и сва логистичка и политичка моћ требала се скоцентрисати да добијемо у што је могуће већем броју вакцине. Мислим да смо морали више учинити, нажалост нисмо”, додао је Продановић.

Босић је у наставку разговора за Н1 у емисји, у којој је учествовао и Продановић, позвао комплетан Савјет министара да поднесе оставку.

”Савјет министара је у старту морао предочити све законске промјене које евентуално спречавају набавку вакцина. Ово је невјероватно. Да је Савјет министара предложио нови закон само о набавци вакцина за цовид 19, он би био изгласан. Сад се траже алибији. Мислим да је нечувено да представници СНСД-а у два дома различито гласају. Да су они гласали, не би било данашње сједнице јер тај закон не би дошао до Дома народа. Изгубили смо неколико дана између двије сједнице. Требају сви да поднесу оставку. Извршна власт читава треба да поднесу оставку’‘, поручио је Босић.

О именовању Милана Тегелтије за савјетника Милорада Додика у Предсједништву БиХ, Босић је рекао да је то дрско према јавности.

"Човјек је смијењен с разлогом с мјеста предсједника ВСТС. Имам своју визију око улоге Милана Тегелтије прије, а и његове улоге коју ће имати као Додиков савјетник. Он је дио једног корумпираног система. Он има историју своје каријере и био је кад је први коруптивни процес вођен против Додика. Он је био да ли тужилац да ли судија. То је континуитет покушаја власти у Републици Српској да задржи контролу над правосуђем”, оцијенио је функционер СДС-а.

Продановић је истакао да је право члана Предсједништва да бира своје савјетнике.

”Право је члана Предсједништва да бира савјетника, то бисте морали питати члана Предсједништва. Именовање неког ко је био предсједавајући регулаторног тијела, кад бих ја био у ситуацији да ми неко то предложи, апсолутно бих одбио када бих био у позицији особе која је именована”, рекао је Продановић.

(БН/Н1) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Огњен

02.03.2021 19:05

Јесмо сви као ПРОСЈАЦИ неки. Јад и Туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2021 20:40

Па овај Прдановиц је најмање Милин. Оцигледно двоструки агент.

Name

Ре

03.03.2021 00:35

Низашта нису. Није их било горих досада. Само за какву проневеру су способни.

Name

Алфа

03.03.2021 06:00

Савјет министара је најефикаснији када је на годисњем одмору!

Name

Српски борац

02.03.2021 19:09

Овај Продановиц је изгледа спреман да искоци из Додиковог возица. Мудро, мудро

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИ САД

02.03.2021 20:22

ПРОДАНОВИЦ ЈЕ ПОДЛАЦ ВИСКОВИЦ.ГЛЕДА СВОЈ ИНТЕРЕС И ПРОВЛАЦИ СЕ КРОЗ ВЛАДАЈУЦУ СТРАНКУ САМО ДА СЕ СТО ВИСЕ ОБОГАТИ.О РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ МИСЛИ ОНОЛИКО КОЛИКО ЊЕМУ МОЗЕ ДОНИЈЕТИ КОРИСТИ

Name

Нострадамус

02.03.2021 21:15

Мислим да је не само Продановиц него многи око Додика много лосији и да управо они кваре Додика.Додик да се није окрузио овим лоповима у Снсд-еа био би и као цовјек и као политицар добар.Колико је само олоса из опозиције окупио око себе умјесто да је цистио Снсд-е која је била странка за примјер.

Name

Рефа

02.03.2021 20:16

Оставка дакако, нису прстом мрднули. Тегелтија саље закон који пада због преноса надлезности. Нико не цита, писе, или ради оно за ста прима 7 хиљада са будзета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодор

02.03.2021 21:02

Срамотно је бити љекар с оволико година и мандата у парламенту (додусе сад је компензација) и бити оволико снисисходљив као овај Продановић. Ово је да те се рођена дјеца постиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2021 22:01

Уффф ал' га оплете....

Name

Реално

02.03.2021 22:13

Босић под хитно да се врати на чело СДС-а. Шаровићу купити шах и домине и послати га у његову викендицу на Јахорини. На његову жалост комшија му Мићо Мићић не може више правити друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.03.2021 22:34

Продановицу да ти није било ДНС никад ту не бих сједео они су те прогурали, ти дајес себи за право да ти као несто мислис да неко не треба оставку дати. Ти је требас дати заједно са Тегелтијом и свима осталим ,ниста нисте урадили ти се провлацис годинама и ниста нерадис само мудрујес тако и он,мулци једни за толике године не знате никог нигде,краде те од овог бједног народа. Никог нисте упознали ни на западу ни на истоку само мрлињате и кезите се безвезе. Ста сте народу помогли за ове године проведене на функцијама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даљина

02.03.2021 23:05

Сви редом у власти натјерајте их на оставке убијају вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

04.03.2021 21:17

Мислим да има веома мало ствари око цега су сви народи у Босни јединствени,у овом слуцају је да савјет министара треба да се мијења

ОДГОВОРИТЕ