"Hvala Vučiću i Srbiji! Savjet ministara da podnese ostavku"

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mladen Bosić (SDS) smatra da se građani Bosne i Hercegovine osjećaju jadno nakon fijaska u nabavci vakcina zbog čega kako je kazao kompletan Savjet ministara treba da podnese ostavku. - Hvala Vučiću i Srbiji, kazao je Bosić. Srbija lider u regionu, navodi Prodanović...

Bosna i Hercegovina 02.03.2021 | 20:00
"Hvala Vučiću i Srbiji! Savjet ministara da podnese ostavku"

”Mislim da se svi građani BiH osjećaju jadno, neko kome treba udijeliti vakcine i pomoć. Mi smo zbog ovakvog ponašanja vlasti postali država socijalni slučaj. Umjesto da rješavaju na način na koji to rješavaju druge države. Hvala Srbiji i Vučiću na vakcinama", kazao je Bosić, navodeći da je i današnja slika dovoženja tih vakcina pokazala jadnu sliku stanja u kojem se nalazi BiH zahvaljujući neefikasnošću vlasti u BiH.

I njegov kolega u istom domu Lazar Prodanović (SNSD) ocijenio je potez Srbije pozitivnim, ali smatra da ne treba da ostavke daju ministri u Savjetu ministara BiH.

”To je veoma pohvalno, to ukazuje da je Srbija lider u regionu u smislu snabdijevanja vakcina protiv covida. Mi nismo iskoristili sve resurse, od ambasadora u zemljama proizvođača do Ministarstva spoljnih poslova do kompletnog Savjeta ministara. Sva pamet i sva logistička i politička moć trebala se skocentrisati da dobijemo u što je moguće većem broju vakcine. Mislim da smo morali više učiniti, nažalost nismo”, dodao je Prodanović.

Bosić je u nastavku razgovora za N1 u emisji, u kojoj je učestvovao i Prodanović, pozvao kompletan Savjet ministara da podnese ostavku.

”Savjet ministara je u startu morao predočiti sve zakonske promjene koje eventualno sprečavaju nabavku vakcina. Ovo je nevjerovatno. Da je Savjet ministara predložio novi zakon samo o nabavci vakcina za covid 19, on bi bio izglasan. Sad se traže alibiji. Mislim da je nečuveno da predstavnici SNSD-a u dva doma različito glasaju. Da su oni glasali, ne bi bilo današnje sjednice jer taj zakon ne bi došao do Doma naroda. Izgubili smo nekoliko dana između dvije sjednice. Trebaju svi da podnesu ostavku. Izvršna vlast čitava treba da podnesu ostavku’‘, poručio je Bosić.

O imenovanju Milana Tegeltije za savjetnika Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH, Bosić je rekao da je to drsko prema javnosti.

"Čovjek je smijenjen s razlogom s mjesta predsjednika VSTS. Imam svoju viziju oko uloge Milana Tegeltije prije, a i njegove uloge koju će imati kao Dodikov savjetnik. On je dio jednog korumpiranog sistema. On ima istoriju svoje karijere i bio je kad je prvi koruptivni proces vođen protiv Dodika. On je bio da li tužilac da li sudija. To je kontinuitet pokušaja vlasti u Republici Srpskoj da zadrži kontrolu nad pravosuđem”, ocijenio je funkcioner SDS-a.

Prodanović je istakao da je pravo člana Predsjedništva da bira svoje savjetnike.

”Pravo je člana Predsjedništva da bira savjetnika, to biste morali pitati člana Predsjedništva. Imenovanje nekog ko je bio predsjedavajući regulatornog tijela, kad bih ja bio u situaciji da mi neko to predloži, apsolutno bih odbio kada bih bio u poziciji osobe koja je imenovana”, rekao je Prodanović.

(BN/N1) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Ognjen

02.03.2021 19:05

Jesmo svi kao PROSJACI neki. Jad i Tuga

ODGOVORITE
Name

Re

02.03.2021 20:40

Pa ovaj Prdanovic je najmanje Milin. Ocigledno dvostruki agent.

Name

Re

03.03.2021 00:35

Nizašta nisu. Nije ih bilo gorih dosada. Samo za kakvu proneveru su sposobni.

Name

Alfa

03.03.2021 06:00

Savjet ministara je najefikasniji kada je na godisnjem odmoru!

Name

Srpski borac

02.03.2021 19:09

Ovaj Prodanovic je izgleda spreman da iskoci iz Dodikovog vozica. Mudro, mudro

ODGOVORITE
Name

NOVI SAD

02.03.2021 20:22

PRODANOVIC JE PODLAC VISKOVIC.GLEDA SVOJ INTERES I PROVLACI SE KROZ VLADAJUCU STRANKU SAMO DA SE STO VISE OBOGATI.O REPUBLICI SRPSKOJ MISLI ONOLIKO KOLIKO NJEMU MOZE DONIJETI KORISTI

Name

Nostradamus

02.03.2021 21:15

Mislim da je ne samo Prodanovic nego mnogi oko Dodika mnogo losiji i da upravo oni kvare Dodika.Dodik da se nije okruzio ovim lopovima u Snsd-ea bio bi i kao covjek i kao politicar dobar.Koliko je samo olosa iz opozicije okupio oko sebe umjesto da je cistio Snsd-e koja je bila stranka za primjer.

Name

Refa

02.03.2021 20:16

Ostavka dakako, nisu prstom mrdnuli. Tegeltija salje zakon koji pada zbog prenosa nadleznosti. Niko ne cita, pise, ili radi ono za sta prima 7 hiljada sa budzeta!

ODGOVORITE
Name

Todor

02.03.2021 21:02

Sramotno je biti ljekar s ovoliko godina i mandata u parlamentu (doduse sad je kompenzacija) i biti ovoliko snisishodljiv kao ovaj Prodanović. Ovo je da te se rođena djeca postide.

ODGOVORITE
Name

Re

02.03.2021 22:01

Ufff al' ga oplete....

Name

Realno

02.03.2021 22:13

Bosić pod hitno da se vrati na čelo SDS-a. Šaroviću kupiti šah i domine i poslati ga u njegovu vikendicu na Jahorini. Na njegovu žalost komšija mu Mićo Mićić ne može više praviti društvo.

ODGOVORITE
Name

BL

02.03.2021 22:34

Prodanovicu da ti nije bilo DNS nikad tu ne bih sjedeo oni su te progurali, ti dajes sebi za pravo da ti kao nesto mislis da neko ne treba ostavku dati. Ti je trebas dati zajedno sa Tegeltijom i svima ostalim ,nista niste uradili ti se provlacis godinama i nista neradis samo mudrujes tako i on,mulci jedni za tolike godine ne znate nikog nigde,krade te od ovog bjednog naroda. Nikog niste upoznali ni na zapadu ni na istoku samo mrlinjate i kezite se bezveze. Sta ste narodu pomogli za ove godine provedene na funkcijama?

ODGOVORITE
Name

Daljina

02.03.2021 23:05

Svi redom u vlasti natjerajte ih na ostavke ubijaju vas.

ODGOVORITE
Name

Intelektualac

04.03.2021 21:17

Mislim da ima veoma malo stvari oko cega su svi narodi u Bosni jedinstveni,u ovom slucaju je da savjet ministara treba da se mijenja

ODGOVORITE