Размак од 1,5 метар, мање публике и свакодневно тестирање за Евровизију!

Европска радио-телевизијска унија и организатори Евросонга 2021., холандске телевизије АВРОТРОС, НОС и НПО данас су службено објавили здравствени протокол који је усвојен за 65. издање такмичења, које ће се одржати од 18. до 22. маја у Ротердаму

Забава 02.03.2021 | 18:39
Размак од 1,5 метар, мање публике и свакодневно тестирање за Евровизију!

Овај протокол сличан је онима који су донесени за велика догађања, као нпр. спортске утакмице и који је направљен према упутствима холандског националног института за јавно здравље и околину.

- Дух и традиција Евровизије је уједињење Европе на једној позорници и веома смо одлучни да то остваримо у мају у Ротердаму. Крећемо напред са плановима да продуцирамо сигуран Евросонг, са свим извођачима који певају у Ротердаму. Овај протокол показује нашу преданост да то остваримо, са здрављем и сигурношћу свих који присуствују, укључујући екипу иза екрана и новинаре, као главни приоритет - изјавио је извршни супервизор Мартин Остердал.

Ово уједно значи како је и службено потврђен сценарио Б, који подразумева да сви који долазе на Евросонг морају да држе размак од 1.5 метара удаљености један од другог. Као и у сценарију А, овде се ради о девет шоу програма са публиком у дворани, али у много мањем обиму од планираног због социјалног дистанцирања. Свака делегација моћи ће да допутује у Ротердам, али уз ограничени број људи, а биће око 500 новинара у прес-центру и око 1000 виртуелним путем. Активности широм Ротердама би се адаптирале за тренутну ситуацију.

- У протеклим месецима, много тешког рада је направљено иза сцене за овај целовити здравствено-сигурности протокол, како би нам се дозволио одговоран Евросонг. Уз помоћ екстензивног тестирања, ношења маски, хигијенских мера, предострожност на вентилацији и иновативних мера, креираћемо амбијент у ком екипа, извођачи и новинари могу радити колико год је могуће сигурно - изјавио је извршни продуцент догађања Сетсе Бакер.

Свима који ће доћи на Евровизију са стране се саветује да иду у карантин пет дана пре пута у Холандију, и да ураде (негативни) тест на коронавирус барем 72 сата пре пута. У Холандији ће делегације све време остајати у хотелу, осим кад не путују до Ахој Арене за пробе, уживо емисије и остале попратне програме. Сви који ће бити у Ахој Арени, од продуцентске екипе, извођача до новинара биће тестирани на регуларној бази у посебном објекту до дворане.

- Наш циљ је јасан - да спречимо ширење вируса током догађања. Ако неко буде позитиван, наш изолацијски протокол ће бити активиран, дајемо подршку свим релевантним ауторитетима у праћењу контаката и подузимању мера ако су потребне. Ако неки извођач не буде могао наступити као резултат тога, користиће се снимљени наступ - додао је Бакер.

Извор: курир.рс /Еуросонг.хр Фото: профимедиа 

Коментари / 0

Оставите коментар