Избио пожар у складишту маркета "АС" у Бањалуци

У Маркету "АС" у бањалучкој улици Слободана Кустурића 15 јутрос је избио пожар у складишту трговине која се налази у склопу стамбене зграде. Станари траже да се испитају све околности овог догађаја. Из полиције кажу да је истрага о узроку пожара у току.

Република Српска 02.03.2021 | 13:14
Избио пожар у складишту маркета "АС" у Бањалуци

Према информацијама које су нам на лицу мјеста саопштили станари, пожар је избио за вријеме поправке лифта којим се роба доставља до маркета, када је приликом варења металних дијелова запаљена роба.  

„Они у нашим просторијама имају доста робе у складишту и то је било необезбијеђено и довело до нежељених сцена, много станара је то опазило. Нема жртава, али је ово за органе који морају ову причу да доведу до краја и да се овакве ствари више не дешавају“, каже Милош Колунџија, предсједник Управног одбора ЗЕВ улица Слободана Кустурића 15.

Из Управе Маркета "АС" нам је потврђено да је до пожара дошло приликом радова на редовном одржавању лифта у складишном простору. 

"Пожар је угашен у најкраћем могућем року, захваљујући реакцији наших мушких запосленика, а без опасности по њих и друге. Овом приликом се захваљујемо ватрогасној служби која је стигла на терет за три минуте, а посебно се захваљујемо комшијама које су притекле у помоћ. Пожар је проузроковао минималну материјалну штету", саопштено је из маркета "АС".

Станари тврде да је због одлагање робе у складиште маркета, које је у склопу зграде, повећан ризик од појаве мишева чиме се сви излажу опасности за њихово здравље. Кажу да је то довољан разлог да надлежни реагују јер се поставља питање у каквим условима се чува роба и колико опасности има за станаре којих у тој згради има око 200.

 „Овдје има елемената за органе који би требали да провјере то што се тиче складишног простора и свега осталог. Није нам у циљу да се ово понавља и да остане статус кво да се нешто не промијени, ми смо отворени овде сви смо као запете пушке и спремни смо да помогнемо да се ово санира и да се ово не понавља“, каже Милош Колунџија, предсједник Управног одбора ЗЕВ улица Слободана Кустурића 15.

Из полицијске управе Бањалука су нам кратко саопштили да су полицијски службеници били на терену, да је пожар локализован од стране ватрогасне бригаде, да није било повријеђених лица те да је у току рад по наведеном предмету.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Бразилац

02.03.2021 12:45

Станара и безобразлука. Цудан неки свјет се доселио у Бл. Бас ми је криво и зао сто у мојој згради нема ни маркет, ни кафана ни кладионица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

02.03.2021 17:53

У тој згради све права господа из Гламоча, Грахова, Дрвара и средња Босна као шлаг на све,све бањалучани хахахаха

Name

Баш тако

02.03.2021 18:53

Пуна зграда Челинчана... Нигдје горих

Name

Пик

02.03.2021 20:30

Иначе пословање свих Ас маркета се одвија на јавним површинама , гаражам тротуарима ,саобраћајницама итд... Остали културни и прописни трговачки ланци бацају паре на паркинге и складишта .трбају се угледати на пијачарски и бахати. Ас маркет За све то нико није надлежан ..

Name

Зео

02.03.2021 12:57

Најбоље су трговине ас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такав је то ентитет

02.03.2021 13:48

АС плаћа закупнину. Неко узима паре. Нека питају предсједника ЗЕВ-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јонхн Дое

02.03.2021 18:22

Пословни простор је његов

Name

Важи

02.03.2021 18:55

Пословни простор јесте, али простор у ком складишти робу није намењен за то... Нека сву робу држи у свом пословном!

Name

Ре

02.03.2021 19:10

Тако је, предсједник зев-а се уградио, гарант...

Name

Брука

02.03.2021 22:27

Станарима очито смета маркет ас. Ас је најповољни и најбољи маркет у РС. А вама то господо смета што имате такав маркет на дохват руке. Лијечите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

03.03.2021 12:23

Ма може бити у свакој згради.само нека ради по прописима .. .

Name

Црно

05.03.2021 23:38

Не смета станарима Маркет АС, станарима смета узурпација зграде и околине од стране Маркета АС....смета им смеће које Маркет АС и купци који долазе у Маркет АС праве и остављају на све стране, смета им што Маркету АС не пада на памет да држе уредном околину... Сметају им мишеви и жохари који се купе на њихову робу, смета им хиљаду наставака које је Маркет АС накалемио и прекројио... Једном рјечју, смета им бахаћење!