Izbio požar u skladištu marketa "AS" u Banjaluci

U Marketu "AS" u banjalučkoj ulici Slobodana Kusturića 15 jutros je izbio požar u skladištu trgovine koja se nalazi u sklopu stambene zgrade. Stanari traže da se ispitaju sve okolnosti ovog događaja. Iz policije kažu da je istraga o uzroku požara u toku.

Republika Srpska 02.03.2021 | 13:14
Izbio požar u skladištu marketa "AS" u Banjaluci

Prema informacijama koje su nam na licu mjesta saopštili stanari, požar je izbio za vrijeme popravke lifta kojim se roba dostavlja do marketa, kada je prilikom varenja metalnih dijelova zapaljena roba.  

„Oni u našim prostorijama imaju dosta robe u skladištu i to je bilo neobezbijeđeno i dovelo do neželjenih scena, mnogo stanara je to opazilo. Nema žrtava, ali je ovo za organe koji moraju ovu priču da dovedu do kraja i da se ovakve stvari više ne dešavaju“, kaže Miloš Kolundžija, predsjednik Upravnog odbora ZEV ulica Slobodana Kusturića 15.

Iz Uprave Marketa "AS" nam je potvrđeno da je do požara došlo prilikom radova na redovnom održavanju lifta u skladišnom prostoru. 

"Požar je ugašen u najkraćem mogućem roku, zahvaljujući reakciji naših muških zaposlenika, a bez opasnosti po njih i druge. Ovom prilikom se zahvaljujemo vatrogasnoj službi koja je stigla na teret za tri minute, a posebno se zahvaljujemo komšijama koje su pritekle u pomoć. Požar je prouzrokovao minimalnu materijalnu štetu", saopšteno je iz marketa "AS".

Stanari tvrde da je zbog odlaganje robe u skladište marketa, koje je u sklopu zgrade, povećan rizik od pojave miševa čime se svi izlažu opasnosti za njihovo zdravlje. Kažu da je to dovoljan razlog da nadležni reaguju jer se postavlja pitanje u kakvim uslovima se čuva roba i koliko opasnosti ima za stanare kojih u toj zgradi ima oko 200.

 „Ovdje ima elemenata za organe koji bi trebali da provjere to što se tiče skladišnog prostora i svega ostalog. Nije nam u cilju da se ovo ponavlja i da ostane status kvo da se nešto ne promijeni, mi smo otvoreni ovde svi smo kao zapete puške i spremni smo da pomognemo da se ovo sanira i da se ovo ne ponavlja“, kaže Miloš Kolundžija, predsjednik Upravnog odbora ZEV ulica Slobodana Kusturića 15.

Iz policijske uprave Banjaluka su nam kratko saopštili da su policijski službenici bili na terenu, da je požar lokalizovan od strane vatrogasne brigade, da nije bilo povrijeđenih lica te da je u toku rad po navedenom predmetu.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Brazilac

02.03.2021 12:45

Stanara i bezobrazluka. Cudan neki svjet se doselio u Bl. Bas mi je krivo i zao sto u mojoj zgradi nema ni market, ni kafana ni kladionica.

ODGOVORITE
Name

Regan

02.03.2021 17:53

U toj zgradi sve prava gospoda iz Glamoča, Grahova, Drvara i srednja Bosna kao šlag na sve,sve banjalučani hahahaha

Name

Baš tako

02.03.2021 18:53

Puna zgrada Čelinčana... Nigdje gorih

Name

Pik

02.03.2021 20:30

Inače poslovanje svih As marketa se odvija na javnim površinama , garažam trotuarima ,saobraćajnicama itd... Ostali kulturni i propisni trgovački lanci bacaju pare na parkinge i skladišta .trbaju se ugledati na pijačarski i bahati. As market Za sve to niko nije nadležan ..

Name

Zeo

02.03.2021 12:57

Najbolje su trgovine as

ODGOVORITE
Name

Takav je to entitet

02.03.2021 13:48

AS plaća zakupninu. Neko uzima pare. Neka pitaju predsjednika ZEV-a.

ODGOVORITE
Name

Jonhn Doe

02.03.2021 18:22

Poslovni prostor je njegov

Name

Važi

02.03.2021 18:55

Poslovni prostor jeste, ali prostor u kom skladišti robu nije namenjen za to... Neka svu robu drži u svom poslovnom!

Name

Re

02.03.2021 19:10

Tako je, predsjednik zev-a se ugradio, garant...

Name

Bruka

02.03.2021 22:27

Stanarima očito smeta market as. As je najpovoljni i najbolji market u RS. A vama to gospodo smeta što imate takav market na dohvat ruke. Liječite se

ODGOVORITE
Name

Dada

03.03.2021 12:23

Ma može biti u svakoj zgradi.samo neka radi po propisima .. .

Name

Crno

05.03.2021 23:38

Ne smeta stanarima Market AS, stanarima smeta uzurpacija zgrade i okoline od strane Marketa AS....smeta im smeće koje Market AS i kupci koji dolaze u Market AS prave i ostavljaju na sve strane, smeta im što Marketu AS ne pada na pamet da drže urednom okolinu... Smetaju im miševi i žohari koji se kupe na njihovu robu, smeta im hiljadu nastavaka koje je Market AS nakalemio i prekrojio... Jednom rječju, smeta im bahaćenje!