Ево како су Беливук и Елез правили БРУТАЛНИ КЛАН

Криминалне групе Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и Дарка Елеза, господара криминалној подземља Републике Српске, заједно су "радиле", прослављале убиства конкурентских мафиаша и биле на корак од удруживања у клан који би владао на простору Србије и БиХ.

Србија 01.03.2021 | 23:21
Ево како су Беливук и Елез правили БРУТАЛНИ КЛАН

"Блиц" ексклузивно објављује снимак са једне од прослава у штеку групе Веље Невоље на стадиону у Хумској, када је уз музику и ватромет "оверено" убиство шкаљараца Алана Кожара и Дамира Хаџића, сарадника Луке Бојовића и Филипа Кораћа. Снимак доказује везу између две криминалне групе, али и бруталност, јер су убиства припадника супарничког кавачког клана - прослављали!

Веза између Беливука и Елеза само се наслућивала и била је готово непозната док није отпочела истрага убистава која су се низала, не само на простору Србије. Снимак који “Блиц” објављује је део прославе која је уследила после убиства "шкаљараца" Кожара и Хаџића на Крфу 23. јула 2020. године. Оосба која снима део атмосфере је Славиша Велетић Војник, који слови за Елезову десну руку и најпоузданијег сарадника.

Елез је користио својевремено лажна документа Србије управо на име Славиша Велетић. Особу са тим именом и истим бројем личне карте је 2011. године Основни суд у Бијељини осудио на четири месеца условне казне због фалсификовања исправа. Како су 2013. објавили поједини медији с оне стране Дрине, “Велетић је одбио да разговара са новинарима”.

Али, вратимо се на снимак весеља усред дана у штеку групе Веље Невоље на стадиону у Хумској. Прослава је у башти у коју не може свако да уђе, већ искључиво чланови клана, одабрани и уз дозволу. У тај део простора се улази искључиво из ресторана на стадиону који је држао Веља Невоља, а који му је био међу главним скровиштима. У том простору је нађен и један од два снајпера, а у ту су и ухапшени припадници Беливукове групе.

Присуство на весељу Елезовог човека у штеку Веље Невоље несумљиво потврђује уску сарадњу две криминалне групе, која није била раније позната. Убиство "шкаљараца" Алана Кожара и Дамира Хаџића обележено је и ватрометом у Хумској. У том тренутку, прошлог лета, док су гореле бакље из правца стадиона Партизана никоме није било јасно шта се догађа, нити шта прослављају. Нико није наслућивао да је реч о прослави убиства, нити да је Беливукова група толико ојачала и да се умрежава.

Пре Веље Невоље и Марка Миљковића, у Београду је крајем прошле године, 22. децембра, ухапшен Елез. Он се у БиХ терети за најмање две ликвидације: Синише Миличевића званог Тигар, који брутално убијен у сачекуши 1. јуна 2018. године, а по истом рецепту убијен је 2. јануара 2019. и Милош Остојић. Они су били блиски Ђорђу Ждрали, званом Ђока. Он је Елезов бивши кум с којим је годинама у сукобу и један другог су неколико пута покушали да ликвидирају.

Елез и Беливук имају исте моделе понашања - тешка кривична дела, убиства, покушаји, изнуде, застрашивања, диловање... Група Беливука и Марка Миљковића, међутим, има и мучења и сакаћења. После хапшења Беливука врх МУП је саопштио да истрага и докази указују на то да су две криминалне групе, Вељина и Елезова, заједнички деловале, али и да су хапшења спречила стварање клана који би био неупоредиво бруталнији и моћнији од "земунаца".

Осим ових ликвидација, претпоставља се и да ова здружена екипа стоји иза убиства "шкаљараца" Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини, 19. јануара прошле године. Према незваничним наводима, Беливук је у то време боравио у Солуну. У Атини су у припаднике супарничког клана испаљена 24 хица и то у груди и главе, а само три нису погодила жртве. Дедовић и Стаматовић су убијени у ресторану наочиглед гостију и породице - деветогодишњег дечака и шестогодишње девојчице. Један метак је погодио жену Стаматовића у бутину.

Беливук и Елез имају и истог шефа, "кавчанина" Радоја Звицера. Он је прошле године, крајем маја, преживео пуцњаву у Кијеву, у Украјини. Према наводима, ликвидацију је наручио Хаџић, а убиство Звицера требало је да буде освета за убиство Игора Дедовића и Стаматовића у Атини. И Беливук је лично био заинтересован за убиство у Атини. Према непровереним информацијама, Стаматовић је учествовао у убиству Александра Станковића, званог Сале мутави, Беливуковог вође и најбољег пријатеља.

(Блиц) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

01.03.2021 23:36

Да нису имали план да се удрузе могли су и даље јос дуго времена да се баве својим занатом Ја сам то тако разумио То су једни обицни мулци који су искористени да оцисте терен Мозда тога јос нису ни свјесни па јос контају гдје су направили греску А мозда су стварно поцели јацати а ови са поуком из ранијих времена нису то допустили Углавном среца је њихова сто је у овом моменту добром калкулацијом донесена одлука да би хапсење донијело пуно висе у конацном збиру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

02.03.2021 03:25

АКО СУ СЕ УБИЈАЛИ КРИМИНАЛЦИ ИЗМЕДЈУ СЕБЕ НИЈЕ ИХ ТРЕБАЛО ЗАУСТАВЉАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силе

02.03.2021 08:05

Из угла незаинтересованих грађана није их требало заустављати. Јер мислите што их је мање боље је. Али ликвидације су саставни дио посла мафије. Увијек је циљ ликвидација било прављење монопола, неке империје која за резултат има гомилање новца и моћи код појединаца. Са тако стеченим новцем купују се полиција, судије, тужиоци, политичари.

Name

сека

02.03.2021 08:46

бас тако, Боки

Name

мислим

02.03.2021 05:40

Да имамо економиста као криминалаца били би нај развијенија земља али ето код нас је и власт криминална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

02.03.2021 08:19

Јако занимљив текст, наслов ево како су правили сарадњу а главна ствар је да је неко јако близак Елезу снимао фесту и то је доказ прављења великог савеза и сарадње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јбг

02.03.2021 08:42

Недељко Кесиц из Мркоњиц Града је створио Елеза,Кају И сл.њима....

ОДГОВОРИТЕ